بررسی بازار گاز مایع در آوریل

بررسی بازار گاز مایع در آوریل

بررسی بازار گاز مایع; کاهش قیمت گاز مایع نسبت به نفتا

قیمت های پروپان و بوتان در چند ماه گذشته کاهشی بوده است. آرگوس بر اساس شاخص خاور دور یا AEEI قیمت این دو گاز مایع را تا پایان ماه مارس برابر با ۸۵ درصد قیمت نفتا ارزیابی نمود است و قیمت پروپان در محموله های خیلی بزرگ شمال غرب اروپا را تا ۷۵ درصد قیمت نفتا ارزیابی می کند.

قیمت پایین این گازهای مایع سود آوری در پتروشیمی را به دلیل کاهش هزینه ها تضمین می کند که همین کاهش قیمت ها باعث افزایش تقاضا می شود ولی در هر صورت در چشم انداز کوتاه مدت تقاضا در پایین دست نشانه های ضعیفی از افزایش را نشان می دهد.

عرضه گاز مایع در ادامه سه ماهه دوم سال در اروپا زیاد خواهد بود که به دلیل تجارت گسترده و صادرات گاز مایع از مناطق مختلف به اروپا می باشد. واحد‌های پتروشیمی چاره دیگری به جز استفاده از پروپان و بوتان بعنوان خوراک واحد پتروشیمی ندارند که تا ۲۸ درصد نسبت به نفتا ارزان تر هستند در حالی که در شروع سال، تفاوت قیمتی نفتا با گاز مایع تنها ۹ درصدبود. ولی مادامی که تقاضا در پایین دست در حال کاهش است استفاده از ارزانی قیمت گاز مایع و افزایش ظرفیت واحد‌های تولیدی ممکن نیست.

شرکت دولتی Sontarch الجزایر قیمت رسمی پروپان برای ماه آوریل در منطقه مدیترانه را ۴۹۵ دلار در هرتن و قیمت بوتان را ۵۱۰ دلار در هرتن اعلام نمود که این قیمت ها با بازار شمال غرب اروپا هماهنگ است. پیش بینی می شود قیمت ماه می قراردادهای شرکت Sontarch نیز همین نسبت را با بازار های اروپا داشته باشد و مبنای ارزیابی آرگوس باشد.

کاهش ظرفیت واحد های دی هیدروژناسیون در چین

واحد‌های دی هیدروژناسیون پروپان یا PDH در چین و در پایان ماه مارس تنها با ۶۰ درصد ظرفیت کار می کردند. در ماه گذشته چندین واحد تحت تعمیرات قرار گرفتند که باعث شد همین میزان بهره برداری نیز کاهش یابد و تا زمانی که وضعیت عدم سود آوری واحدها ادامه یابد میزان بهره برداری نیز کاهشی خواهد بود.

صادرات گاز مایع آمریکا و افزایش عرضه در اروپا

آمریکا بزرگترین تولید کننده گاز مایع در جهان می باشد. این کشور در سال ۲۰۲۲ زیر ۱۰۰ هزار تن گاز مایع تولید نموده است ولی تا پایان سال ۲۰۲۳ تولید گاز مایع آمریکا به بالای ۱۰۴ هزار تن در سال خواهد رسید.

روند صعودی تولید گاز مایع در آمریکا در سال های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ نیز ادامه خواهد یافت به گونه ای که در سال ۲۰۲۴ تولید به بالای ۱۰۹ هزار تن و در سال ۲۰۲۵ تولید گاز مایع به بالای ۱۱۰ هزار تن خواهد رسید.

آسیا – اقیانوسیه دومین منطقه تولید گاز مایع در جهان می باشد که در سال ۲۰۲۲ بیش از ۸۳ هزار تن تولید نموده و تا سال ۲۰۲۵ تولید را به ۸۸ هزار تن خواهد رساند. در سال ۲۰۲۲ تولید گاز مایع خاورمیانه بیش از ۷۰ هزار تن در سال بوده و پیش بینی می شود تا پایان سال ۲۰۲۳ میزان تولید این منطقه به بالای ۷۴ هزار تن برسد و این منطقه رابه سومین منطقه تولید گاز مایع تبدیل نماید.

بررسی قیمت گاز مایع در بازار جهانی

بررسی قیمت گاز مایع در بازار جهانی

تولید گاز مایع در خاورمیانه در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ افزایشی بوده به گونه ای که در سال ۲۰۲۴ به بالای ۷۷ هزار تن و در سال ۲۰۲۵ به بالای ۸۳ هزار تن برسد. به نظر می رسد در شمال غرب اروپا، تخفیف قیمت زیاد محموله های بزرگ پروپان نسبت به نفتا تا پایان ماه آوریل ادامه یابد زیرا فعالان بازار اعلام نموده اند که نیاز به پروپان خود را تاپایان ماه تامین نموده اند.

عرضه گاز مایع تغییر چندانی نداشته است بخصوص که قرار است در ماه آوریل مجموعا ۵۵۸ هزار تن پروپان از آمریکا به اروپا ارسال گردد که این میزان واردات گاز مایع به اروپا در ۸ ماه گذشته بیشترین بوده است که البته صادرات آن به اروپا نیز نیاز به زمان دارد و باید در یک بازه زمانی مناسب صورت پذیرد.

در حال حاضر قیمت پروپان تخفیف زیادی نسبت به نفتا دارد ولی با توجه به اینکه میزان بهره برداری از واحد های کراکر در حال کاهش است، ورودی واحد های پتروشیمی احتمالا در بالاترین حد خود قرار دارد. در اروپا به صورت فزاینده ای بوتان در حال عرضه می باشد و قیمت آن نیز نسبت به نفتا ۱۶درصد کمتراست.

 

قیمت های پروپان و بوتان

قیمت های پروپان و بوتان

قیمت پروپان و بوتان بر اساس شاخص خاور دور آرگوس در آسیا از اکتبر سال ۲۰۲۲ بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ دلار در نوسان بوده است و قیمت هر دو محصول که کاملا با هم برابر بوده در منطقه خاور دور از ماه فوریه رو به کاهش گذاشته و به پایین ترین حد خود از سال گذشته تاکنون رسیده است و پیش بینی می شود تا پایان سال با شیب خفیف صعودی از سطح ۶۰۰ دلار کمی بالاتر بیاید.

شرکت آرامکو عربستان سعودی قیمتهای پروپان و بوتان خود را در قراردادهای فروش به ترتیب ۱۶۵ دلار و ۱۹۵ دلار در هر تن از ماه فوریه کاهش داده است و به ۵۵۵ دلار و ۵۴۵ دلار در هر تن رسانده است علت این کاهش قیمت کاهش قیمت نفت خام در ماه فوریه بوده است.

قیمت های قراردادهای فروش پروپان در ماه آوریل کمی بالاتر از حد انتظار بوده ولی البته کمتر از قیمت های ماه مارس بوده است و علت کاهش قیمت نسبت به ماه گذشته کاهش تقاضا در بخش پتروشیمی و افزایش عرضه این محصول در خاورمیانه بوده است.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: argusmedia

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *