احتمال کاهش ۴۷ درصدی صادرات نفت کوره اروپا به آسیا
احتمال کاهش ۴۷ درصدی صادرات نفت کوره اروپا به آسیا
تازه ترین داده های حمل و نقل کپلر نشان می دهد صادرات نفت کوره اروپا به آسیا احتمالا در هفته منتهی به ۲۴ فوریه ۴۷ درصد کاهش یافته و به ۴۳۱.۰۰۰ تن در هفته رسیده است.
کپلر همچنین اعلام کرده است که صادرات نفت کوره روسیه به آسیا از بالاترین سطح چهار هفته ای ۷۵۰.۰۰۰ تنی تا ۴۴۴.۰۰۰ تن در اواخر فوریه کاهش یافته است زیرا تحریم های گروه ۷ عرضه محصولات پالایشی را شدیدا تحت تاثیر قرار داده است.
صادرات ترکیبی نفت کوره از هلند و بلژیک به ۹۰.۰۰۰ تن رسیده است اما این رقم برای ترکیه و یونان صفر است.
کپلر انتظار دارد صادرات نفت کوره روسیه به آسیا با ۵۴ درصد کاهش در هفته آینده به ۱۵۷.۰۰۰ تن برسد در حالی که حجم ترکیه ممکن است تا بیش از ۳۰۰.۰۰۰ تن افزایش یابد.
در حال حاضر، میانگین صادرات چهار هفته ای (یک ماهه) به آسیا اکنون به ۷۲۶.۵۰۰ تن رسیده است که در مقایسه با ۸۴۱.۵۰۰ تن هفته قبل کاهش یافته است که ۷۸ درصد آن به صادرات HSFO، ۱۷ درصد برای نفت کوره با گرید نامشخص و ۵ درصد برای نفت کوره “استریت ران” ثبت شده است.
واردات هند که بزرگ ترین واردکننده محصولات اروپایی است، در هفته منتهی به ۲۴ فوریه ۲۴۴.۰۰۰ تن بود و پس از آن سنگاپور و امارات به ترتیب با ۱۴۳.۰۰۰ و ۱۴۰.۰۰۰ تن قرار دارند.
جابجایی محدود محصولات طی هفته ای که گذشت علی رغم این بوده است که تخفیفات زیادی در معاملات HSFO اروپایی در سنگاپور ارائه شده است.
منابع آگاه معتقدند این امر افزایش دوام بیشتر صادرات محصولات به آسیا با سود مطلوب را در پی خواهد داشت.
اسپرد سواپ HSFO ماه اول 380 CST با ترم تحویل fob سنگاپور و ماه اول 380 CST بارج روتردام که همچنین به عنوان اسپرد معاوضه شرق و غرب شناخته می شود، در ۲۲ فوریه به ۱۹.۷۵ دلار در هر تن رسید، در حالی که در هفته منتهی به ۱۷ فوریه ۱۳.۵۰ دلار بود.
با این حال، تاجران نفت کوره مستقر در سنگاپور خاطرنشان کردند که قدرت نسبی HSFO احتمالاً به دلیل دور شده فزاینده از فرآورده های روسی در بین شرکت های نفتی بینالمللی در منطقه ادامه خواهد داشت.
با اینکه تعدادی از فعالان بازار قبلاً اقدام به خودتحریمی علیه محصولات روسی کرده بودند، اجرایی شدن طرح تعیین سقف قیمت فرآوردههای نفتی روسیه از طریق دریا از ۵ فوریه، محدودیتهای مالی، حمل و نقل و بیمه این محصولات را افزایش داده است.
به گفته تاجران، حجم صادرات فرآورده های نفتی روسیه از جمله نفت کوره به مراکز تجاری عمده در آسیا که تاکنون مقصد اصلی این محموله ها بودند، احتمالا کاهش خواهد یافت.
یکی از منابع آگاه که مسیر HSFO مدیترانه را پر فراز و نشیب می داند، افزایش بارگیری محموله ها از ترکیه، یونان و ایتالیا را یک فرصت عالی برای رشد آربیتراژ شرق عنوان کرد.
اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی
منبع: انرژی اینتلیجنس
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.