کاهش قیمت جهانی نفت برای دومین هفته متوالی
قیمت نفت در پایان معاملات روز جمعه بیش از ۲ درصد افزایش یافت، زیرا شرکتهای انرژی درآمدهای مثبتی را منتشر کردند و دادههای ایالات متحده نشان داد تولید نفت خام در حالی که تقاضای سوخت رو به رشد است با کاهش روبرو شده است.
معاملات آتی نفت برنت دریای شمال برای تحویل در ژوئن 1.17 دلار یا 1.5 درصد افزایش یافت و به 79.54 دلار در هر بشکه رسید. هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) نیز با 2.02 دلار یا 2.7 درصد افزایش به 76.78 دلار رسید.
این در حالی است که قیمت هر دو نفت برای دومین هفته متوالی کاهش یافت و برنت چهارمین کاهش ماهانه متوالی را ثبت کرد زیرا دادههای ناامیدکننده اقتصادی ایالات متحده و عدم اطمینان در مورد نرخهای بهره بر چشمانداز تقاضا تأثیر گذاشته است. فیل فلین، تحلیلگر گروه پرایس فیوچرز، می گوید: «بازار در طول هفته به دلیل نگرانی در مورد خطر وقوع رکود اقتصادی و گسترش بحران بانکی First Republic سقوط کرد.
به گفته سه منبع آگاه، مقامات آمریکایی در حال هماهنگی گفتگوهای فوری برای نجات بانک فرست ریپابلیک هستند، زیرا تلاشهای بخش خصوصی به رهبری مشاوران این بانک هنوز به نتیجه نرسیده است.
به گفته این منابع، شرکت بیمه سپرده فدرال ایالات متحده (FDIC)، وزارت خزانه داری و فدرال رزرو از جمله نهادهای دولتی هستند که شروع به سازماندهی جلسات با شرکت های مالی در مورد راه حلی برای First Republic کرده اند.
تولید نفت خام آمریکا در ماه فوریه به 12.5 میلیون بشکه در روز کاهش یافت که کمترین میزان از دسامبر است. طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی (EIA)، تقاضا برای سوخت به نزدیک به 20 میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین میزان از نوامبر است.
داده های EIA در این هفته نشان داد که ذخایر نفت خام و بنزین ایالات متحده بیش از حد انتظار در هفته گذشته کاهش یافته است زیرا تقاضا برای سوخت موتور قبل از اوج فصل رانندگی تابستان افزایش یافته است.
شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز اعلام کرد که تعداد دکلهای حفاری نفت در ایالات متحده در این هفته بدون تغییر و به 591 رسید، اما در ماه آوریل در پنجمین کاهش ماهانه یک دکل کاهش یافت.
قیمت نفت خام در هفتهها و ماههای اخیر به دلیل نگرانی از افزایش نرخ بهره که میتواند تقاضا را کاهش دهد، کاهش یافته است. برنت در این هفته پس از کاهش حدود 5 درصدی در هفته گذشته حدود 3 درصد کاهش یافت، در حالی که نفت سبک آمریکا پس از کاهش حدود 6 درصدی در هفته گذشته، این هفته حدود 1 درصد کاهش یافت.
مخارج مصرفکننده ایالات متحده در ماه مارس بدون تغییر باقی ماند، اما فشارهای تورمی میتواند فدرال رزرو را وادار کند تا هفته آینده دوباره نرخها را افزایش دهد تا تورم را کاهش دهد و نگرانیها از رکود احتمالی را تقویت کند.
اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی
منبع: رویترز
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.