رشد فزاینده پرداخت یارانه سوخت های فسیلی در جهان

,
رشد فزاینده پرداخت یارانه سوخت های فسیلی در جهان

رشد فزاینده پرداخت یارانه سوخت های فسیلی در جهان علی رغم درخواست ها برای حذف

دولت های جهان در نشست اقلیمی COP26 دو سال پیش در گلاسکو موافقت کردند که یارانه های ناکارآمد سوخت فسیلی  را برای کمک به مبارزه با گرمایش جهانی حذف کنند.

با این حال، از آن زمان به بعد، به گفته صندوق بین‌المللی پول، یارانه‌های سوخت‌های فسیلی در جهان با ۲ تریلیون دلار افزایش به ۷ تریلیون دلار رسیده است، زیرا دولت‌ها در سراسر جهان برای محافظت از مصرف‌کنندگان در برابر افزایش قیمت انرژی حرکت می‌کنند.

در نشست اقلیمی امسال در دوبی، کشورهای اتحادیه اروپا به دنبال سخت‌تر کردن قرارداد COP26 برای حذف تدریجی یارانه‌ها با اصرار بر مهلت تا سال 2030، برای انجام آن هستند، اما مشخص نیست که این پیشنهاد چقدر حمایت خواهد شد.

دولت‌های اتحادیه اروپا به عنوان پاسخی به نگرانی‌های امنیت انرژی پس از تهاجم روسیه به اوکراین، از جمله دولت‌هایی بودند که از زمان گلاسکو حمایت خود را از سوخت‌های فسیلی افزایش دادند.

یارانه سوخت های فسیلی در جهان

یارانه سوخت های فسیلی در جهان

بررسی یارانه سوخت های فسیلی در سراسر جهان

چین

براساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، کل یارانه سوخت‌های فسیلی چین با 2.2 تریلیون دلار در سال 2022، بالاترین میزان در جهان بود که 12.5 درصد از کل تولید ناخالص داخلی این کشور بود.

این صندوق گفت: بخش عمده ای از یارانه ها “غیر مستقیم” هستند، دسته ای که شامل دریافت هزینه کمتر برای هزینه های زیست محیطی با چشم پوشی از درآمدهای مالیاتی است.

حمایت های ارائه شده از نیروگاه های زغال سنگ شامل تامین مالی مستقیم، وام های ترجیحی و تضمین خرید برق است.

چین  اوایل این ماه از طرح جدیدی رونمایی کرد که به نیروگاه‌های زغال‌سنگ نه برای برقی که تامین می‌کنند، بلکه برای آماده‌سازی و در دسترس قرار دادن ظرفیت برای شبکه در صورت نیاز پول پرداخت می‌کند – اقدامی که اپراتورهای شبکه در ایالات متحده نیز برای حفظ چنین نیروگاه‌هایی از آن استفاده می‌کنند.

یک مطالعه در سال 2020 توسط اساتید دانشگاه  نانجینگ اعلام کرد که سیاست های یارانه زغال سنگ چین به طور موثر قیمت زغال سنگ چین را تا 4.2 درصد کاهش داد و تولید را 7.6 درصد افزایش داد.

چین  مرتباً برای پایین نگه داشتن قدرت مصرف کننده و قیمت سوخت مداخله می کند. به عنوان مثال، هنگامی که قیمت جهانی نفت به بالای 130 دلار در هر بشکه افزایش می یابد، به پالایشگاه های خود یارانه می دهد تا بتوانند قیمت سوخت را مقرون به صرفه نگه دارند.

 ایالات متحده

یارانه سوخت های فسیلی ایالات متحده، در سراسر کد مالیاتی ایالات متحده گسترده می شود، که جزئیات هزینه های  آنها را پیچیده تر می کند. صندوق بین‌المللی پول تخمین می‌زند که این رقم در سال 2022 به 760 میلیارد دلار رسیده است، رقمی که فقط چین بالاتر از آن است.

یکی از معافیت‌های مالیاتی ایالات متحده به نام هزینه‌های حفاری نامشهود به تولیدکنندگان این امکان را می‌دهد که اکثر هزینه‌های خود را از حفر چاه‌های نفتی جدید کسر کنند.

کمیته مشترک مالیات، هیئت غیر حزبی کنگره، تخمین زده است که حذف آن می تواند 13 میلیارد دلار درآمد در طول یک دهه ایجاد کند.

دیگر، معافیت مالیاتی کاهش درصد که به تولیدکنندگان مستقل اجازه می دهد تا هزینه های توسعه ناشی از کاهش ذخایر گاز و زغال سنگ نفت را جبران کنند، این معافیت می تواند حدود 12.9 میلیارد دلار در طی 10 سال درآمد ایجاد کند.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، در بودجه سالانه خود پیشنهاد حذف یارانه سوخت های فسیلی را داده است که عمدتاً یک سند سیاسی است که در مذاکرات با کنگره استفاده می شود.

اما تلاش های در حالی به نتیجه نرسیده است که دموکرات ها اکثریت کرسی های سنا را در اختیار دارند و جمهوریخواهان کنترل مجلس نمایندگان را در اختیار گرفته اند.

 روسیه

براساس گزارش صندوق بین المللی پول، روسیه بزرگترین صادرکننده گازوئیل در دنیا و سومین تولیدکننده بزرگ نفت در سال گذشته، 420 میلیارد دلار برای یارانه سوخت های فسیلی هزینه کرده است.

این یارانه ها شامل پرداخت به پالایشگاه های نفت برای جبران فروش سوخت در بازار داخلی به جای صادرات آن به قیمت های بالاتر است.

به گفته اندیشکده ODI، صنعت زغال سنگ روسیه با اقداماتی از جمله تعرفه های ریلی ترجیحی، انتقال مستقیم بودجه برای اکتشاف زغال سنگ، و تخفیف مالیاتی در برخی از معادن زغال سنگ حمایت می شود.

هند

طبق گزارش صندوق بین المللی پول، یارانه سوخت های فسیلی در هند در سال گذشته بالغ بر 350 میلیارد دلار بوده است. زغال سنگ مهمترین منبع تولید برق هند است و این کشور یکی از تولیدکنندگان برتر جهان به شمار می رود.

به گفته مؤسسه بین المللی توسعه پایدار، یارانه های زغال سنگ شامل معافیت از عوارض گمرکی برای تجهیزات معدن زغال سنگ، کاهش نرخ حمل و نقل برای راه آهن در مسافت های طولانی، و وام های کم بهره برای نیروگاه های زغال سنگ است.

اتحادیه اروپا

داده های صندوق بین المللی پول نشان می دهد که دولت های اروپایی یارانه های پرداختی برای سوخت های فسیلی را با بیش از دو  برابر افزایش در سال 2022 به 310 میلیارد دلار در واکنش به بحران انرژی رساندند.

براساس گزارش کمیسیون اروپا، پس از آنکه روسیه عرضه گاز به این منطقه را قطع کرد، حداقل 230 اقدام یارانه‌ای موقت توسط دولت‌ها در سراسر اتحادیه اروپا در سال گذشته انجام شد. این روند کاهش حمایت از سال 2018 را معکوس کرد.

اکثر دولت های اروپایی قصد دارند اتکای خود به سوخت های فسیلی را با روشن ترین تعهدات در زمینه انرژی زغال سنگ و گرمایش براساس سوخت فسیلی در ساختمان ها کاهش دهند.

خاورمیانه

داده های صندوق بین المللی پول نشان می دهد که تولیدکنندگان نفت و گاز در خاورمیانه از جمله قطر و عربستان سعودی بالاترین یارانه سوخت فسیلی را به ازای هر نفر دارند. از لحاظ تاریخی، دولت‌های منطقه قیمت‌های انرژی را به‌طور مصنوعی پایین نگه داشته‌اند. به عنوان مثال، قطر برق رایگان برای شهروندان خود فراهم می کند.

کانادا

در اوایل سال جاری، کانادا از طرح هایی برای حذف یارانه های سوخت فسیلی ناکارآمد رونمایی کرد.

با این حال، اگر پروژه‌ها شامل طرح‌هایی برای فن‌آوری‌های کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای مانند جذب کربن می‌شد و گروه‌های زیست‌محیطی از این طرح به دلیل نداشتن جزئیات و باز گذاشتن حفره‌های معین انتقاد می‌کردند، پروژه‌های نفت و گاز همچنان می‌توانند مورد حمایت قرار گیرند.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *