بنزین گازوییل و سوخت جت آسیا اقیانوسیه در جولای 2023
کاهش ذخایر بنزین آمریکا
در هفته منتهی به ۳۰ ژوئن ذخایر بنزین آمریکا ۲.۵۵ میلیون بشکه کاهش یافت و به ۲۱۹۴۵۶ میلیون بشکه رسید. کل بنزین عرضه شده که نمایشگر میزان تقاضا نیز میباشد ۲۹۳ هزار بشکه افزایش یافت و به ۹.۵۵ میلیون بشکه رسید. یک منبع آگاه اعلام نمود که علت افزایش تقاضا برای بنزین، تعطیلات مربوط به ۴ جولای روز استقلال آمریکا میباشد.
ثبات در بازار سوخت جت
در هفته منتهی به ۷ جولای وضعیت عرضه و تقاضا در بازار سوخت جت در آسیا با ثبات بود و میزان عرضه و تقاضا از سوی معاملهگران تغییر چندانی نداشت. یکی از معاملهگران اعلام نمود که هنوز مناقصهای از سوی کره جنوبی برای خرید سوخت جت اعلام نشده است. بسیاری از معاملهگران هنوز در انتظار انتشار اخبار و برنامههای مربوط به خرید سوختجت و سایر فرآوردههای نفتی در ماه آگوست میباشند.
کاهش ذخایر فرآورده های میان تقطیر در سنگاپور
ذخایر تجاری فرآوردههای میان تقطیر ساحلی در سنگاپور در هفته منتهی به ۵ جولای با ۳.۶۷ درصد کاهش به ۷.۶۹ میلیون بشکه رسید که پایینترین حد در ۷ هفته گذشته بوده است. پایینترین میزان ذخایر مشترک گازوئیل و سوخت جت مربوط به روز ۱۷ می میباشد که در آن روز ذخایر به۷.۴۷ میلیون بشکه رسید.
کاهش ذخایر فرآورده های میان تقطیر در سنگاپور
در هفته منتهی به ۵ جولای سنگاپور بزرگترین صادرکننده سوخت جت بوده است که در طی این هفته بالغ بر ۶۲۴۵۸ تن سوخت جت صادر نموده است در حالی که در طی این هفته فقط ۷۳ تن سوخت جت وارد این پایانه شده است. ۶۴ تن از واردات سوخت جت سنگاپور از بلژیک و ۷ تن از فرانسه بوده است. بیشترین میزان صادرات سنگاپور به ترتیب به کشورهای استرالیا ویتنام و فیجی بوده است.
در هفته منتهی به ۷ جولای قیمت کلیه فرآوردههای نفتی در آسیا اقیانوسیه و خلیج فارس به جز سوخت شناورهای دریایی افزایش یافت. در این میان افزایش بیش از 2 دلاری انواع بنزینها متاثر از افزایش تردد و بیشتر شدن تعداد مسافرتهای زمینی بوده است.
مقایسه قیمت فرآوردههای نفتی در ژاپن کره جنوبی هندوستان و استرالیا در هفته منتهی به ۷ جولای نشان میدهد که افزایش قیمت نفتها در ژاپن و هندوستان بیشتر از کره جنوبی بوده است.
افزایش نیاز گازوییل هند و میانمار
در روز ۷ جولای کاهش قیمت گازوئیل با درصد سولفور پایین اندکی بهبود یافت و شاهد روند افزایشی این محصول بودیم. هنوز مسیر حرکت بازار کاملاً مشخص و روشن نشده و معاملهگران در انتظار مشخص شدن سمت و سوی قیمتها هستند. منابع خبری صنعت نفت اعلام نمودند که تقاضای زیادی برای گازوئیل در هندوستان و میانمار وجود دارند در حالی که در سایر نقاط آسیا میزان تقاضا متفاوت است.
یک منبع پالایشگاهی اعلام نمود که سرمایهگذاری هندوستان درزیر ساخت ها باعث شده که فعالیت های صنایع بیشتر از گذشته شود و نیاز به گازوییل در بازار محلی افزایش یابد.
میانمار نیز به طور مستمر یکی از سه هدف بزرگ صادراتی سنگاپور در روزهای اول تا پنجم جولای بوده است و ۲۹۲۶۶۷ تن گازوئیل از سنگاپور وارد نموده است که ۶۷.۲۲ نسبت به میزان واردات این کشور در مدت مشابه سال گذشته افزایش نشان میدهد.
یکی از معاملهگران گازوئیل اعلام نموده است که احتمال اعمال تحریم بر روی رژیم نظامی میانمار وجود دارد و به همین دلیل در روزهای گذشته دولت این کشور سعی در خرید گازوئیل برای نیازهای نظامی خود درصورت عملی شدن تحریم داشته است.
اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.