رشد بی سابقه عرضه گازوئیل روسیه به خاورمیانه
افزایش صادرات گازوئیل روسیه به اروپا و آفریقا
دادههای رهگیری کشتی های بین المللی نشان میدهد که حجم بیسابقه گازوئیل روسیه در ماه مارس به خاورمیانه سرازیر شد، زیرا تاجران از قیمتهای پایین برای ذخیرهسازی سوخت در مرکز فجیره امارات متحده عربی و در عربستان سعودی سود میبرند، که این مساله در نهایت صادرات را افزایش میدهد.
خاورمیانه به سرعت در حال تبدیل شدن به یک تامین کننده کلیدی سوخت صنعتی به اروپا و آفریقا است و در عین حال ذخایری را به آسیا اضافه می کند، آن هم در شرایطی که نفت روسیه به افزایش تولید پالایشگاه های عربستان و کویت می افزاید.
این امر به طور موثر صادرکنندگان گازوئیل آسیایی را از این بازارها خارج میکند و بر قیمتها و حاشیههای پالایشگاهها در شرق که در حال حاضر به پایینترین سطح خود در بیش از یک سال گذشته رسیدهاند، فشار بیشتری میآورد.
آمارهای کپلر رفینیتیو و ورتکسا نشان می دهد حداقل 500 هزار تن سوخت در ماه مارس در فجیره و عربستان سعودی تخلیه شده است.
خاورمیانه اندکی بیش از 10 درصد از بارگیری صادرات روسیه را در ماه های فوریه و مارس به خود اختصاص داده است. اتحادیه اروپا واردات نفت خام و فرآورده های نفتی روسیه را به ترتیب در ماه های دسامبر و فوریه ممنوع کرد.
محدودیت دسترسی به بیمه و کشتیهای غربی، فروش نفت روسیه را با مشکل مواجه کرده است، زیرا تاجران ترجیح میدهند نفت را قبل از صادرات مجدد در مراکزی مانند فجیره ذخیره کنند.
بزرگترین صادرکننده نفت عربستان سعودی در ماه مارس و اوایل آوریل 261 هزار تن گازوئیل از روسیه وارد کرد که بیشترین حجمی است که تا کنون از این کشور دریافت کرده است.
دو معاملهگر گفتند، محمولههای دیزل روسیه که در ماه مارس بارگیری میشوند، 60 تا 70 دلار در هر بشکه هستند که معادل با تخفیف حدود 20 دلار در هر بشکه نسبت به قیمت خاورمیانه است. این قیمت کمتر از سقف قیمتی 100 دلاری تعیین شده توسط گروه 7 است که به بازرگانان امکان دسترسی به کشتی های غربی و خدمات بیمه را می دهد.
دادههای Refinitiv نشان میدهد که صادرات ماهانه دیزل خاورمیانه به شمال غربی اروپا برای سه ماهه اول سال 2023 به طور متوسط بالای یک میلیون تن بوده است که از 785 هزار تن در ماه در سه ماهه پایانی سال 2022 افزایش یافته است.
دادههای Refinitiv نشان داد که صادرات بارگیری در ماه مارس به آفریقا به بالاترین حد خود در چهار ماه گذشته یعنی 2.57 میلیون تن رسیده است که از میانگین ماهانه 1.3 میلیون در سال 2022 افزایش یافته است، در حالی که حجم صادرات به آسیا در ماه مارس به بالاترین حد خود رسیده است.
صادرات به اروپا از خاورمیانه به اوج خود رسیده است.
تحلیلگران Energy Aspects در یادداشتی گفتند: صادرات خاورمیانه به آسیا در ماه مارس به 150 هزار بشکه در روز افزایش یافت و بخشی از خلاء ناشی از کاهش صادرات چین را پر کرد.
تحلیلگران Wood Mackenzie در یادداشتی گفتند که افزایش عرضه می تواند بر حاشیه های جهانی پالایش تأثیر بگذارد، که می تواند به 6.60 دلار در هر بشکه در سه ماهه چهارم برسد که از میانگین 11 دلار در سه ماهه مربوطه در سال 2022 کمتر است.
اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی
منبع: رویترز
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.