عرضه مازاد بر قیمت محموله های گازوئیل خاورمیانه فشار وارد می کند

عرضه مازاد بر قیمت محموله های گازوئیل خاورمیانه فشار وارد می کند

قیمت محموله های نقدی گازوئیل در منطقه خلیج فارس تحت تاثیر چند عامل مهم که منجر به مازاد عرضه شده، زیر فشار زیادی قرار گرفته و کاهش یافته است. تحلیلگران آرگوس بر این باورند که سرازیر شدن محموله های روسی از یک سو و تولید پالایشگاه های جدید، عامل اصلی مازاد عرضه بنزین و کاهش قیمت محموله های گازوئیل خلیج فارس بوده است.

محموله های گازوئیل خلیج فارس در کمترین ارزش خود نسبت به قیمت های نقدی در نزدیک به یک سال و نیم گذشته معامله می شوند. پرمیوم قیمت گرید 10 پی پی ام سولفور تنها 1.45 دلار در هر بشکه بالاتر از قیمت های بنچمارک گازوئیل در اواخر ماه مه معامله می شود که پایین ترین رقم از دسامبر 2021 است.

به گفته فعالان بازار، به دلیل افزایش عرضه در خلیج فارس و فرصت های صادراتی نامشخص، این پرمیوم قیمتی در حال کاهش است. محموله های ورودی از روسیه به دلیل تحریم های اتحادیه اروپا به سرعت رو به افزایش است. داده های اولیه شرکت Vortexa نشان می دهد که نزدیک به 1.3 میلیون تن گازوئیل روسیه در ماه مه وارد منطقه خلیج فارس شد که این رقم در آوریل بیش از 1 میلیون تن و در مارس 550000 تن بود.

افزایش تولید پالایشگاه های منطقه نیز فشار زیادی را بر قیمت گازوئیل وارد کرده است. شرکت KPC کویت دومین واحد نفت خام 205000 بشکه در روز را در پالایشگاه الزور با ظرفیت 615000 بشکه در روز راه اندازی کرد.

این شرکت می گوید قصد دارد سومین و آخرین واحد 205000 بشکه در روز را در ماه ژوئن راه اندازی کند، اگرچه فعالان بازار می گویند که انتظار ندارند تا چند ماه دیگر به حداکثر توان خود برسد. الزور برای تولید 150000 بشکه در روز گازوئیل 10ppm و 100000 بشکه در روز جت نفت سفید در صورت ظرفیت طراحی شده است.

سرمایه گذاری مشترک عمان و کویت OQ8 نیز در حال آماده شدن برای راه اندازی واحدهای ثانویه در پالایشگاه جدید 230000 بشکه در روز Duqm خود در عمان است. به طور معمول، چنین مازاد عرضه هایی می توانند آزادانه به اروپا منتقل شوند تا کسری ساختاری را تامین کنند. اما مشکل اینجاست که فعالیت های اقتصادی در بسیاری از اقتصادهای مهم اروپا کاهش یافته و تقاضا برای سوخت های صنعتی و حمل و نقل کالا مانند دیزل را کاهش داده است.

اسپرد قیمت بین سنگاپور و روتردام نشان دهنده تمایل کمی برای انتقال محموله های گازوئیل از آسیا به اقیانوس اطلس است. قیمت معاملات آتی گازوئیل در روتردام تنها 17 دلار در هر تن بالاتر از سنگاپور است، در حالی که این رقم اواخر ژانویه به بیش از 70 دلار در هر تن می رسید.

فقدان انگیزه های تجاری موجب شد تا عرضه کنندگان محموله های دیزل بیشتری را از خلیج فارس به منطقه آسیا اقیانوسیه صادر کنند. مجموع محموله‌های گازوئیل خلیج فارس به سنگاپور در ماه مه بیش از 70000 بشکه در روز بود که بالاترین میزان در بیش از چهار سال و نیم گذشته به شمار می رود.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: www.argusmedia.com

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *