تعادل مجدد؛ شرط ماندگاری بازارهای جهانی گاز در سال 2023

بازارهای جهانی گاز در سال 2023

بازارهای جهانی گاز در سال 2023

آژانس بین‌المللی انرژی روز پنجشنبه اعلام کرد بازار جهانی گاز به تدریج در‌ حال متعادل‌ سازی مجدد است اما انتظار می‌رود در سال 2023 با کاهش عرضه گاز خط لوله روسیه به اروپا، همچنان وضعیت عرضه محدود باقی بماند.

بازارهای گاز اروپا و جهان در سال 2022 با کاهش 80 درصدی عرضه از طریق خط لوله به اتحادیه اروپا و آغاز بحران جهانی انرژی، دچار شوک بزرگی شدند. آب و هوای معتدل، افزایش صادرات گاز طبیعی مایع و کاهش شدید تقاضای گاز به کاهش اثرات این شوک و پر شدن 60 درصد از ذخایر اروپا کمک کرد.

آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش فصلی خود از بازار گاز، با اشاره به کاهش محدودیت‌های بازار و ذخایر تا پیش از تابستان آنها را دلایلی برای خوش‌ بین بودن به امنیت عرضه دانست. در این گزارش آمده است “چشم انداز بهبود یافته بازارهای گاز در سال 2023 را نمی‌توان تضمینی در برابر نوسانات آینده تلقی کرد. انتظار می‌رود عرضه جهانی گاز در سال جاری میلادی محدود بماند و به دنبال آن، تعادل جهانی بازار در معرض موجی از ابهامات غیرمعمول است”.

خطراتی همچون آب‌ و‌ هوای نامطلوب مانند تابستان خشک، دسترسی کمتر و احتمال کاهش بیشتر تحویل روسیه به اروپا می‌تواند به تنش‌های بازار و نوسان قیمت‌ها دامن بزند. در اروپا، مصرف گاز در فصل گرمایش 2022/23 تا 16 درصد معادل 55 میلیارد متر مکعب کاهش یافت.

در این گزارش آمده است اتحادیه اروپا تنها به نیمی از تزریق ذخیره‌سازی که در تابستان 2022 انجام شد، نیاز دارد تا به هدف ذخیره سازی 90 درصدی خود تا آغاز فصل گرمایش 2023/24 (سال آتی) برسد.

ال ان جی اکنون دو سوم واردات گاز اروپا را به خود اختصاص داده و حدود یک سوم از تقاضای گاز آن را در فصل گرمایش 2022/23 تامین می‌کند. واردات ال ان جی اروپا 25 درصد یا 20 میلیارد مترمکعب در فصل گرما افزایش یافت و ایالات متحده بیش از 45 درصد از عرضه افزایشی آن را تامین کرد. اما پیش‌بینی می‌شود عرضه جهانی ال ان جی در سال جاری تنها 4 درصد (یا بیش از 20 میلیارد متر مکعب) افزایش یابد که برای جبران کاهش پیش‌ بینی شدۀ عرضه گاز روسیه به اروپا از طریق خط لوله کافی نخواهد بود.

درهمین حال، واردات ال ان جی چین که 20 درصد در سال 2022 کاهش داشت و انتقال ال ان جی بیشتری به اروپا را ممکن کرد، در ماه مارس بهبود یافت و با افزایش تقاضای داخلی نیز حمایت شد.

به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، انتظار می‌رود جریان ال ان جی به چین 10 تا 15 درصد افزایش یابد که د مقایسه با سال 2022، کمتر از سطح 2021 باقی خواهد ماند.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: اویل پرایس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *