آیا فناوری سبز در اروپا می تواند زنده بماند و شکوفا شود؟
فناوری سبز در اروپا; اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی:
اتحادیه اروپا در پاسخ به رقابت شرق و غرب، گامهای بزرگی برای رقابتی نگه داشتن کسب و کارهای مربوط به فناوری پاک خود برمیدارد. به یک معنا، اتحادیه اروپا و بریتانیا در مسیر انتقال انرژی از نظر هزینه های انجام شده، پیشرفت خوبی دارند، اما با بررسی عمیق تر شکاف هایی ظاهر می شود به خصوص در مورد تولید.
متخصصان فناوری پاک بر این باورند که تولیدکنندگان اتحادیه اروپا در سال 2022 با چالش ها و دردسرهای بزرگی مواجه شدند که تا امسال نیز ادامه دارد. این چالش ها هم به دلیل شرایط زیربنایی بازار، از جمله افزایش هزینه انرژی و قطعات و افزایش نرخ بهره و هم به دلیل عوامل خارجی، به خصوص از سوی چین با اعطای یارانه های گسترده و اکنون ایالات متحده، که در آن مشوقهای سخاوتمندانه جدید سرمایهگذاریها را جذب میکند، ناشی می شود.
بروکسل در حال مبارزه برای رقابت در چندین جبهه است. اینها شامل قانون “مواد خام حیاتی” است که با هدف اطمینان از دسترسی اتحادیه اروپا به مواد خام حیاتی کافی قرار است اجرا شود. و از طرف منابع مالی، بروکسل قصد دارد یک صندوق حاکمیتی را برای جلوگیری از تکه تکه شدن بازار داخلی و کمک به اعضای فقیرتر اتحادیه اروپا برای رقابت با همسایگان ثروتمندتر مانند آلمان و فرانسه، معرفی کند.
علاوه بر این، بروکسل در نظر دارد تا قوانین کمک های دولتی را تسهیل کند، که این امر اعطای یارانه برای شرکت های سبز راهبردی را برای کشورهای عضو آسان تر می کند. بروکسل تأیید کرده است که در حال رایزنی با کشورهای عضو برای این منظور است. کمیسیون اروپا پیشنهاد می کند که به کشورهای عضو برای تولید باتری ها، پنل های خورشیدی، توربین های بادی، پمپ های حرارتی، الکترولایزرها و استفاده و ذخیره سازی جذب کربن و همچنین مواد خام حیاتی مرتبط لازم برای تولید چنین تجهیزاتی اجازه داده شود. علی رغم راه اندازی و بهره برداری از 15 گیگاوات ظرفیت نیروگاه بادی در سال 2022 به نظر می رسد امسال دوره سختی برای این صنعت باشد.
گروه لابی وایند گروپ در ژانویه گفت که این بخش به دلیل تورم، مالیات های سنگین بر ژنراتورهای تجدیدپذیر، مشکلات و سردرگمی در مورد قوانین بازار برق با سال سختی روبرو است. یوخن آیکولت مدیرعامل بخش انرژی های تجدیدپذیر زیمنس ، گفت صنعت برق بادی اروپا از سرمایهگذاری کم رنج میبرد.
انرژی خورشیدی
صنعت انرژی خورشیدی که سریعترین رشد بخش برق تجدیدپذیر در اتحادیه اروپا را دارد امیدوار است پیشنهادات اخیر مانند قانون صنعتی خالص صفر و طرح صنعتی معامله سبز به روند رشد و توسعه این صنعت کمک کند، اما بیم آن میرود که این اقدامات تمرکز لازم را نداشته باشد. ایالات متحده در چارچوب زمانی 10 ساله عمل می کند ولی اروپا فاقد جدول زمان بندی مشخصی برای توسعه فناوری های پاک است.
تازه ترین گزارش ها نشان می دهد اتحادیه اروپا می تواند سلول های باتری لیتیوم یون کافی برای تامین نیازهای این بلوک را تا سال 2027 تولید کند این در حالی است که در حال حاضر تقریباً 50 درصد نیاز اروپا به این باتری ها در داخل تولید می شود.
اتحادیه اروپا همچنین می تواند 67 درصد کاتدهای باتری مورد نیاز خود را تا سال 2027 تولید کند و تا سال 2030 در تولید بیش از 50 درصد از لیتیوم تصفیه شده خودکفا شود. این نگرانی وجود دارد که مانند انرژی های بادی و خورشیدی، تولیدکنندگان و سرمایه گذاران بین المللی در صنعت باتری به خاطر مشوق های ارائه شده از سوی چین و آمریکا، راهی این کشورها شوند.
منبع: انرژی اینتلیجنس
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.