رقابت برای تضمین قراردادهای بلند مدت ال ان جی

,
تضمین قراردادهای بلند مدت ال ان جی

ذخایر جهانی LNG ممکن است با وجود تضعیف تقاضا به رکورد بالایی رسیده باشند اما خریداران منتظر مانده و معاملات بلند مدت را با هدف تامین ال ان جی کافی برای روزهای آتی بدون مواجهه با بی‌ثباتی بازار امضا می‌کنند.

با اینکه ممکن است اروپایی‌ها به دلیل طرح‌های انتقال انرژی استقبال زیادی از معاملات بلند مدت نداشته باشند، اما آسیایی‌ها و همین‌طور شرکت‌های بزرگ که LNG را می‌فروشند قطعا از معاملات بلندمدت استقبال خواهند کرد.

موسسه وود مکنزی ارزش این معاملات را از ابتدای سال جاری تاکنون حدود 13 میلیون تن در سال اعلام کرد در حالی‌که این رقم در سال گذشته، حدود 81 میلیون تن تحت قراردادهای تامین بلندمدت قرارداد بود.

یکی از قراردادهایی که در سال جاری منعقد شد، قرارداد 20 ساله چین با Venture Global بود که از سال 2027 به بعد سالانه 2 تن ال ان جی را به هلدینگ گاز چین عرضه می‌کند. این شرکت چینی همچنین قراردادی 25 ساله با انرژی ترنسفر برای تحویل سالانه 700هزار تن LNG دارد.

علاوه بر چین، هند یکی دیگر از خریداران بزرگ LNG با نگرش تضمین تامین در بلندمدت است. بلومبرگ این هفته گزارش داد که واردکنندگان انرژی در این شبه قاره برای کاهش نوسانات قیمت به دنبال معاملات بلندمدت بوده و حتی به همین منظور، در حال مذاکره با تولیدکنندگانی از خاورمیانه نیز هستند.

این عجله پس از افزایش قیمت‌های نقدی ال ان جی در بازار سال گذشته رخ داد؛ پس از آن که اتحادیه اروپا برای تامین سوخت بیشتر عجله کرد و قیمت‌های بین‌المللی را به حدی بالا برد که برخی کشورها چون به گاز مایع دسترسی نداشتند، مجبور شدند برای تولید انرژی از گاز به زغال سنگ روی آورند.

بلومبرگ به نقل آکشای کومار سینگ، مدیر اجرایی پترونت LNG، در اوایل همین ماه گفت “مصرف کنندگان به این نتیجه رسیدند که نمی‌توانند کسب و کار را لحظه‌ای اداره کنند. ما قراردادهای بلندمدت زیادی داریم که توسط سهامداران مختلف امضا شده‌اند”.

ژاپن همچنین یکی از خریداران بزرگ ال ان جی است. ژاپن که از نظر انرژی فقیر است، برای مصرف انرژی تقریباً به طور کامل به واردات وابسته است و LNG بخش بزرگی از ترکیب وارداتش است. به همین دلیل، ژاپن بزرگترین واردکننده ال ان جی در جهان است به طوری‌که در سال گذشته، رتبه اول را از چین پس گرفت.

به گفته وود مکنزی، قطر و عمان مقاصد محبوب برای خریداران ال ان جی هستند. عمان در چند ماه گذشته شاهد چندین معامله بلندمدت با خریدارانی ازجمله شرکت‌های ژاپنی، سوپرماژورها (ابرمجموعه ها)، یک شرکت چینی و یک شرکت ترک بوده است.

این شرکت تحقیقاتی اعلام کرد بهای LNG به دلیل افزایش تقاضا رو به افزایش است. قراردادهای بلندمدت LNG معمولاً برحسب قیمت نفت خام برنت قیمت‌گذاری می‌شوند و در سال‌های 2020 و 2021، میانگین قیمت‌ حدود 10 درصد شاخص برنت به ازای هر 1 میلیون واحد حرارتی بریتانیا (MBtu) بود.

به گزارش وود مکنزی، در حال حاضر تقاضای فروشندگان 12.5 درصد از برنت است و در برخی معاملات حتی به 17 درصد هم می رسد. قیمت فعلی نفت اشتهای معاملات بلندمدت ال ان جی را زیاد خواهد کرد زیرا فروشندگان ممکن است بخواهند قیمت نفت را باوجود پیش‌بینی‌ها از افزایش قیمت در اواخر سال جاری، کاهش دهند.

هر چه LNG بیشتری در قراردادهای بلندمدت ذکر شود، ال ان جی کمتری در بازار نقدی وجود دارد که نشان می‌دهد قیمت‌ها ممکن است در مقطعی شاهد افزایش مجدد باشند زیرا قراردادهایی که در طی سه تا چهار سال منقضی می‌شوند، با قراردادهای جدید جایگزین می‌شوند.

به نظر می‌رسد واردکنندگان آسیایی که برای تامین امنیت انرژی خود مصمم هستند، بر بازار عرضه بلندمدت تسلط دارند و باعث می‌شود اروپایی‌ها نیز که در مورد انتقال انرژی خود به بادی و خورشیدی مصمم هستند، قیمت‌های بالاتری برای گاز مورد نیاز بپردازند.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: اویل پرایس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *