چگونه دلار نیمایی بخریم
چگونه دلار نیمایی بخریم؟ بسیاری از مردم به فکر خرید دلار با قیمت پایین هستند. اما چطور می توان دلار نیمایی را خریداری کرد؟ قیمت دلار در چند روز اخیر افزایش چشم گیری داشته و رکورد تاریخی قیمت آن را شکسته است. افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش پول ملی، مردم را به خرید دلار نیمایی برای حفظ ارزش پول ترقیب کرده است. با توجه به قیمت ارزان تر دلار نیمایی نسبت به دلار به نرخ آزاد، بسیاری از مردم وسوسه می شوند که این دلار را از بازار نیما خریداری کنند. اما چطور می توان دلار نیمایی را خرید؟
انواع دلار در بازار ایران
در یکی دو سال اخیر خیلی ها با دلار و مفاهیم مرتبط با آن آشنا شده اند یا حداقل اسم انواع دلار در بازار ایران را شنیده اند. اگر برای هر هدفی به دنبال خرید دلار بوده اید، اصطلاحات مختلفی مانند دلار رسمی، دلار نیمایی، دلار سنا و دلار بازار آزاد را شنیده اید. این اصطلاحات به دلیل سیستم ارزی چند نرخی ایران وجود دارد. هر کدام از این دلارها کاربرد خاص خود را دارد و به برخی افراد اختصاص داده می شود. در ادامه سعی می کنیم به شما بگوییم که واحد دلار نیمایی چیست و شما را بیشتر با آن آشنا کنیم.
قیمت دلار در بازار ایران
در بازار ایران دلار با قیمت های مختلف وجود دارد. قیمت های مختلف دلار به دلیل سیستم چند نرخی بودن آن ایجاد شده است. بخشی از آن به صورت نرخ رسمی دلاراختصاص می یابد. معمولا هزینه هایی مانند واردات کالاهای اساسی دارد. این در حالی است که احتمال سوء استفاده از این نوع دلار وجود دارد.
برخی سودجویان انگیزه پیدا می کنند که به نوعی این دلار ارزان را به دست آورند و در بازار آزاد به چند برابر قیمت بفروشند. ارزی که اکثر مردم با آن ارزی مانند دلار می خرند، دلار بازار آزاد است. دلار بازار آزاد نسبت به دلار نیمایی گران تر است. به همین دلیل خرید دلار نیمایی سود بسیار زیادی برای دلال دارد.
دلار نیمایی چیست؟
دلار نیمایی در واقع ارزی است که در سامانه ای به نام نیما معامله می شود. در سامانه نیما، صادرکنندگان و واردکنندگان به خرید و فروش دلار به صورت آنلاین اقدام می کنند. دلار مورد نیاز برخی کالاهای وارداتی از این طریق تامین می شود. اگر واردکننده ای بخواهد دلار مورد نیاز خود را دریافت کند، باید با صادرکننده دیگری توافق کند و دلار خود را از او بگیرد. بنابراین تفاوت این نوع دلار با سایر دلارها در این است که برای واردکنندگان و صادرکنندگان محفوظ است.
چگونه دلار نیمایی بخریم
برای خرید دلار نیمایی باید به سامانه نیما مراجعه کنید. این سامانه برای مبادله دلار بین صادرکنندگان و واردکنندگان است. توجه داشته باشید برای خرید دلار نیمایی بایستی واردکننده باشید. همچنین باید در سامانه نیما ثبت سفارش کنید. در صورتی که مدارک خرید از فروشنده خارجی را در سامانه نیما بارگذاری کنید، می توانید متناسب با خرید خود، دلار به قیمت ارزان تحویل بگیرید.
نحوه دریافت دلار نیمایی
نحوه دریافت و فروش دلار یکی از مهمترین موضوعات در فرآیند تجارت و معاملات بین المللی و ارزی کشور است. خرید دلار نیمایی در حال حاضر از طریق سامانه یکپارچه معاملات ارزی زیر نظر بانک مرکزی انجام می شود. جمهوری اسلامی ایران کنترل سامانه نیما برای مدیریت و ساماندهی بازار خرید و فروش دلار در کشور را بر عهده دارد. دولت جمهوری اسلامی بر گردش ارز کشور در سامانه نیما نظارت کامل دارد. سامانه خرید و فروش دلار نیمایی در بستری امن و مطمئن و یکپارچه مدیریت می شود که قوانین و مقررات خاص خود را دارد.
سامانه نیما مخفف چیست؟
نیما مخفف حروف اول عبارت «نظام یکپارچه معاملات ارزی» است. نیما سامانه ای نوآورانه توسط بانک مرکزی برای نظارت بر بازار معاملات دلاری در حوزه صادرات و واردات است. به عبارت ساده، بستری آنلاین در سامانه نیما فراهم شده است تا خرید و فروش دلار تحت نظارت بانک مرکزی برای فعالیت های صادراتی و وارداتی انجام شود. دلیل این موضوع جلوگیری از خروج دلار برای کالاها و هزینه هایی است که دولت آن را برای کشور غیرضروری می داند.
راه اندازی سامانه نیما برای مبادلات دلاری
در سالهای اخیر با توجه به نوسان شدید نرخ دلار مطابق با سیاستهای دولت و تحولات منطقهای و تحریمهای سامانه نیما ایجاد شد. دولت به منظور ایجاد ثبات در بازار سرمایه و صنعت و همچنین کمک به واردکنندگان و صادرکنندگان کالا و خدمات، به دنبال راهکارهایی برای مدیریت فرآیندهای دلاری در سال ۱۳۹۷ سامانه یکپارچه معاملات ارزی کشور موسوم به نیما را راه اندازی کرد. به وسیله سامانه نیما ارتباطات بانک مرکزی و صرافی های مجاز برای خرید و فروش دلار در یک پلتفرم شفاف و ایمن انجام می شود.
دلار نیمایی چه ویژگی هایی دارد؟
نکته مهم در سیستم نیما امنیت آن است. سامانه نیما به گونه ای طراحی شده است که نقش صرافی ها مانند یک واسطه بوده و معاملات دلاری را بین بازرگانان ساده می کند. می توان گفت سامانه نیما واسطه تبادل دلار بین سامانه های جامع تجارت و واحد تجارت فرامرزی است.
مزیت دیگری که برای دلار نیمایی ذکر می کنند این است که حتی با وجود تحریم های اقتصادی می توان دلار مورد نیاز را از این سامانه تهیه کرد. دلیل این امر این است که صرافی های مجاز بدون دخالت مستقیم بانک ها اقدام به عرضه دلار می کنند. به همین دلیل دلار نیمایی یکی از روش های دور زدن تحریم های آمریکا است.
مزایای خرید دلار نیمایی در سامانه
یکی دیگر از مزایای استفاده از سامانه نیما، دسترسی معامله گران به طیف گسترده ای از مبادلات بانکی و مشارکتی برای خرید و فروش دلار است. از این رو سامانه نیما می تواند رقابت سالمی را بین صرافی های این سامانه برای تبادل دلار ایجاد کند. اهمیت سامانه نیما پس از یکسان سازی نرخ دلار توسط دولت بیش از پیش افزایش یافته است. بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی بانک مرکزی، واردکنندگان و صادرکنندگان کالا باید پس از ثبت سفارش، دلار مورد نیاز برای ورود کالا و همچنین فروش دلار حاصل از صادرات کالا را در سامانه نیما تامین کنند.
شرایط خرید دلار نیمایی
همانطور که می دانید سامانه نیما در واقع یک سامانه آنلاین تبادل و عرضه دلار برای فروشندگان و خریداران در کشور است. تمامی فعالیت های سامانه نیما توسط بانک مرکزی کشور بررسی می شود. در صورت مشاهده تخلف، ادامه فعالیت در این سیستم بلافاصله جلوگیری خواهد شد.
شرایط فروش دلار در سامانه نیما و نحوه دریافت و فروش دلار نیما بدین صورت است که ابتدا درخواست تامین ارز از شخص حقیقی و حقوقی در این سامانه ثبت شود. پس از بررسی و تایید آنها، فروشندگان دلار می توانند به درخواست خریدارن پاسخ مثبت دهند. ثبت سفارش متقاضیان دلار از سامانه نیما با نظارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت حراست و هماهنگی لازم بین بانک مرکزی و وزارت صمت انجام می شود.
چگونه در سامانه نیما دلار بخریم؟
واجدین شرایط و تمایل به دریافت دلار نیمایی به سامانه جامعه معاملات مراجعه می کنند. سپس در قسمت سفارشات غیربانکی درخواست می دهند تا دلار مورد نیازشان تامین شود. پس از ثبت سفارش و انجام کارهای لازم بین بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت، به سامانه نیما معرفی می شوید. در صورت داشتن شرایط لازم می توانید دلار نیمایی درخواستی خود را از سامانه نیما دریافت کنید.
روش های خرید دلار نیمایی
به طور کلی فرآیند تامین دلار نیمایی مورد نیاز واردکنندگان کالا و متقاضیان دلار به دو صورت انجام می شود. یکی از روش های مورد نظر از طریق بانکی است که واردکننده از طریق آن سفارش را ثبت می کند. سپس بانک مرکزی دلار را از طریق درگاه ارز تامین می کند. از طریق روابط کارگزاری بانک های ایرانی با سایر کشورها، پرداخت ها به فروشندگان خارجی انجام می شود.
راه دیگر ارائه دلار غیربانکی است که نظام بانکی در آن دخیل نیست. صرافی ها به عنوان اصلی ترین مولفه در مبادلات دلار ایفای نقش می کنند. بانک مرکزی روش غیربانکی تامین و انتقال دلار در اثر تحریم های بانکی را اعلام کرده است. متقاضیان خرید دلار از طریق روش های غیربانکی می توانند با استفاده از سامانه نیما درخواست خود را ثبت کنند. سپس در صورت پیشنهاد از سوی صرافی ها برای ارائه خدمات، گزینه های موجود را مشاهده و از بین پیشنهادات مورد مطلوب را انتخاب کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.