نگرانی از افزایش نرخ بهره و افت تقاضا، قیمت نفت را کاهش داد
قیمت نفت در پایان معاملات روز جمعه کاهش یافت تا بار دیگر افت هفتگی را تجربه کند. به اعتقاد تحلیلگران اقتصادی، علت اصلی افت مجدد قیمت نفت نگرانی معامله گران از افزایش احتمالی نرخ بهره و تاثیر منفی آن بر تقاضا بوده است، آن هم علیرغم نشانه هایی از کاهش عرضه و افت ذخایر نفت خام ایالات متحده.
قیمت هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال با 29 سنت یا 0.4 درصد کاهش به 73.85 دلار رسید. هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با 35 سنت یا 0.5 درصد کاهش 69.16 دلار معامله شده است.
روز پنجشنبه پس از اینکه بانک مرکزی انگلیس نرخ بهره را بیش از نیم درصد افزایش داد، نفت برنت حدود 3 دلار در هر بشکه کاهش یافت. بانک های مرکزی نروژ و سوئیس نیز نرخ بهره را افزایش دادند. قیمت هر دو نفت در هفته گذشته حدود 3.5 درصد کاهش یافت.
افزایش بیشتر نرخ بهره ایالات متحده نیز محتمل به نظر می رسید. مری دالی، رئیس بانک فدرال رزرو سانفرانسیسکو، گفت دو افزایش دیگر نرخ بهره در سال جاری پیش بینی “بسیار معقولی” است. نرخهای بهره بالاتر هزینههای استقراض را برای شرکتها و مصرفکنندگان افزایش میدهد و این مساله میتواند رشد اقتصادی را کاهش داده و موجب افت تقاضای نفت شود.
ریسک گریزی در میان سرمایه گذاران همچنین ارزش دلار آمریکا را افزایش داده است که با گران شدن کالا برای سایر دارندگان ارز، قیمت نفت را تحت فشار قرار می دهد. دادههای یک نظرسنجی نشان می دهد فعالیت تجاری در ایالات متحده نیز در ژوئن به پایینترین حد سه ماهه سقوط کرد زیرا رشد خدمات برای اولین بار در سال جاری کاهش یافته و رکود در بخش تولید عمیقتر شده است.
بهبود امیدوارکننده اقتصادی چین نیز طی ماه های اخیر متزلزل شده و آمارهای نگران کننده ای از اوضاع اقتصادی این کشور منتشر شده است. شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز اعلام کرد شرکت های انرژی ایالات متحده در این هفته تعداد سکوهای نفتی فعال خود را برای هشتمین هفته متوالی کاهش دادند.
تعداد دکلهای نفتی فعال در ایالات متحده که نشاندهنده تولید آتی است، در این هفته با 6 مورد کاهش به 546 رسید که پایینترین رقم از آوریل 2022 است. گزارش موجودی این هفته ایالات متحده نشان داد که ذخایر نفت خام 3.8 میلیون بشکه کاهش یافت.
همچنین کاهش تولید یک میلیون بشکه ای عربستان در ماه ژوئیه همراه با توافق اوپک پلاس برای محدود کردن عرضه تا سال 2024، محدودیت عرضه در بازار را تشدید می کند.
اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی
منبع: رویترز
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.