افزایش تولید اوپک پلاس علی رغم تحریمهای روسیه
افزایش تولید اوپک پلاس علی رغم تحریمهای روسیه
علی رغم اعمال تحریمها، به دلیل بازگشت تولید نیجریه و روسیه، تولید نفت خام اوپک پلاس در ماه دسامبر افزایش یافت.
ممنوعیت اتحادیه اروپا روی واردات نفت خام روسیه از طریق دریا و سقف قیمت اعمال شده گروه هفت علیه نفت روسیه در 5 دسامبر اثر گذار بود ولی روی تولیدات روسیه که تقریبا در ماه نوامبر بدون تغییر بود در ماه گذشته ظاهرا تأثیر آنچنانی نداشته است.
به گزارش پلتس، صادرات نفت خام روس به شدت ریزش داشت ولی در ماه ژانویه دوباره افزایش داشته و بعید است متوقف شود.
الکساندر نواک معاون نخست وزیر روسیه گفت با وجود اینکه برخی خریداران خواستار پیروی از سقف قیمت بوده اند، ولی شرکتهای نفتی توانستهاند قرارداد تامین نفت خام را برای ماه ژانویه نهایی کنند.
وی همچنین افزود به شرکتهای نفتی دستور داده شده تا از شرایط سقف قیمتی برای قراردادهای دسامبر تا فوریه پیروی نکنند. آرگوس برآورد میکند که اعضای اوپک پلاس با سهمیه تولیدی، مجموعا 38.31 میلیون بشکه در روز در ماه دسامبر تولید کردند که نسبت به ماه قبل 80 هزار بشکه بیشتر بود. ولی در کل، هنوز 1.79 میلیون بشکه در روز با هدف اوپک پلاس فاصله دارد.
به دنبال افزایش تولید نیجریه پس از ماهها اختلال، در مقایسه با ماه نوامبر، تولید اوپک افزایش 100 هزار بشکه ای داشته است. با این حال، تولید نیجریه بوسیله تولید کم کویت تا حدی جبران شد. علی رغم افزایش تولید، هنوز نیجریه 390 هزار بشکه در روز از سهمیه اوپک پلاس خود عقب است. ولی تفاوت بین تولید توافق شده و تولید واقعی، کسری 780 هزار بشکه ای در ماه سپتامبر بود. دو سالی است که آبوجا به دلیل مشکلات زیرساختی و مشکلات طولانی مدت کارشکنی و سرقت نفت، به سهمیه اوپک پلاس خود دست نیافته است.
دولت نیجریه میگوید که تلاشهای خود را برای بهبود امنیت افزایش میدهد. افزایش تولید دسامبر شامل تولید نفت سبک بانی میشد. در اواسط مارس سال پیش پایگاههای نفت بانی تحت مدیریت شل در حالت فورس ماژور قرار گرفتند که قبل از شروع مجدد ” برنامه صادرات محدود” در ماه نوامبر بود.
این مساله تا حدی با تعمیرات جبران شد که میدان نفتی آگبامی را تحت تأثیر قرار داد. اکثر تولیدکنندگان خاورمیانه از جمله عربستان سعودی، عراق و امارات متحده عربی، تولید خود را در ماه دسامبر تا حدی ثابت نگه داشتند که نزدیک به سهمیه آنها بود.
ظاهرا عراق قرار است به جای کاهش صادرات، فعالیت پالایشگاهها را محدود کند. بر اساس اعلام سازمان شرکت نفت عراق، نفت خام تأمین شده برای پالایشگاههای داخلی از ماه اکتبر تا به حال کاهش یافته است. همچنین، کاهش فعالیتهای پالایشگاهها در ماه دسامبر به توقف 70 هزار بشکه پالایشگاه صلاح الدین 1 مرتبط بود که بخشی از 300 هزار بشکه مجتمع بیجی بود که به خاطر تعمیرات، متوقف شد.
اوپک در آخرین نشست وزرای خود در ماه دسامبر متعهد شد تا قرار داد کاهش تولید 2 میلیون بشکه هدف را که وزرا در جلسه بر سر آن توافق کردند دوباره تمدید کند. پیش بینی میشود این میزان کاهش تا پایان سال 2023 ادامه یابد.
وزرای نفت اوپک قرار نیست تا 4 ژوئن دوباره یکدیگر را ملاقات کنند ولی کمیته مشترک وزارتی نظارت قرار است در یکم فوریه گرد هم آیند تا درباره بازار بحث کنند و تغییرات لازمه در تصیمگیری را ارزیابی کنند.
دبیر کل جدید اوپک میگوید تا زمانی که شفافیت بیشتری در چشم انداز بازار قبل از تصویب تولید هدف وجود نداشته باشد، کمیته منتظر میماند.
وی افزود تقاضای چینیها و عواقب جنگ در اوکراین “دو مساله اصلی هستند که همه آن را دقیقا نظارت میکنند”، ولی دورنمای رکود بلند مدت نیز از چشمان تیزبین اوپک پنهان نخواهد بود. ما در حالی وارد سال 2023 میشویم که کشورهای زیادی در حال ورود به رکود هستند. کشورها باید بودجه و اقتصاد خود را دوباره ارزیابی کنند.
منبع: پلتس
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.