وعده آمریکا برای افزایش هزینه های فروش نفت روسیه
افزایش هزینه های فروش نفت روسیه; اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی:
والی آدیمو، معاون وزیر خزانه داری آمریکا در اظهاراتی تاکید کرد، ایالات متحده و سایر کشورهایی که سقف قیمتی بر نفت روسیه را اعمال می کنند، به دنبال کاهش بیشتر درآمدهای مسکو از فروش انرژی خواهند بود.
آدیمو در اظهاراتی در شورای روابط خارجی در واشنگتن گفت: ما به دنبال راههای بیشتری برای افزایش هزینه های فروش نفت روسیه هستیم، آن هم در شرایطی که مسکو به دنبال ایجاد یک سیستم جدید برای فروش نفت با دور زدن تحریم های مربوط به سقف قیمتی است. اظهارات وی در شرایطی است که هم ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و هم جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، در آستانه نخستین سالگرد تهاجم روسیه به اوکراین، سخنرانی های مهمی داشتند.
پوتین در یک سخنرانی تقریباً دو ساعته در مجلس فدرال روسیه قول داد که به هرگونه چالش اقتصادی ناشی از تحریمها پاسخ دهد. وی تاکید کرد، کشورهای غربی بیشتر خود را با تلاشهایی که قصد دارد درآمدهای نفتی روسیه را محدود نماید، مجازات میکنند.
وی افزود: کسانی که تحریمها را آغاز کردند، در واقع خودشان را مجازات میکنند، آنها قیمتها را در کشورهای خودشان افزایش دادند، مشاغل را از بین بردند، شرکتها را مجبور به تعطیلی کردند و باعث بحران انرژی شدند، در حالی که به مردم خود گفتند که روسها در همه این اتفاقات مقصر هستند. در همین حال، بایدن نیز که در ورشو پایتخت لهستان سخنرانی می کرد، از اتحاد فراآتلانتیک در واکنش به جنگ در اوکراین، از جمله تلاش برای یافتن جایگزین هایی برای واردات انرژی از روسیه استقبال کرد.
وی گفت : پوتین “فکر می کند که می تواند انرژی را به سلاح تبدیل کند تا عزم اروپا را شکست دهد. در عوض، ما با هم کار می کنیم تا به وابستگی اروپا به سوخت های فسیلی روسیه پایان دهیم.
تحریم های غرب علیه روسیه
با عقب نشینی شرکت های بزرگ نفتی و تاجران مستقل بزرگ مستقر در کشورهای غربی از خرید نفت روسیه، تجارت نفت این کشور عمدتا توسط شرکت های مبهم متعددی که اغلب در دبی و هنگ کنگ مستقر هستند، انجام می شود. این شرکتها نیز اگر نفت روسیه را بالاتر از سقف قیمتی 60 دلاری خرید و فروش کنند، عملا تحریم های گروه 7 را نقض خواهند کرد. تاکنون مقام های آمریکایی این طور استدلال کرده اند که این مکانیسم موفقیت آمیز بوده است.
آدیمو در این باره گفت: روسیه مجبور شده است میلیاردها دلار از سرمایه جنگ خود با اوکراین را برای پرداخت هزینههای بیمه، کشتیرانی و سایر خدمات برای حمایت از تجارت نفت خود منحرف کند. این به معنای کاهش قابل توجه سود کرملین است که برای تامین بودجه جنگ خود به آن نیاز دارد.
پوتین بر این باور است که اقتصاد این کشور نسبت به پیشبینیهای وحشتناک یک سال پیش، زمانی که اولین دور از تحریمهای جدید تصویب شد، «قویتر» شده است. رئیس جمهور روسیه به کاهش تنها 2.1 درصدی تولید ناخالص داخلی این کشور طی سال گذشته اذعان کرد و گفت: بانک های روسی هنوز سودآور هستند هرچند سود آنها کاهش یافته است.
مسکو همچنین به دنبال کاهش تاثیر تخفیف اعمال شده در قیمت نفت خود از طریق تغییر در سیاست مالیاتی است. هند، چین و ترکیه خرید نفت روسیه را در سال گذشته مدتها قبل از اعمال محدودیتهای قیمتی افزایش دادند، زیرا تولیدکنندگان روسی برای جلب نظر آنها تخفیفهای زیادی را پیشنهاد کردند. اما مقام های ایالات متحده معتقدند که بزرگترین تأثیرات بر اقتصاد روسیه هنوز نمایان نشده است.
وزارت خزانه داری آمریکا سندی را منتشر کرده است که نشانگر افت شدید درآمدهای نفتی روسیه در نخستین ماه سال 2023 میلادی است. از سوی دیگر بایدن وعده داده است که کشورهای غربی تحریم های جدیدی را علیه مسکو وضع خواهند کرد.
با این حال به نظر می رسد تحریم های جدید به طور مستقیم بخش نفت و گاز روسیه را هدف قرار نخواهد داد چرا که آمریکا و متحدانش نمی خواهند روند عرضه جهانی انرژی را بیش از پیش مختل کنند.
منبع: انرژی اینتلیجنس
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.