سهم صادرات نفت روسیه در بازار هند
افزایش چشمگیر سهم صادرات نفت روسیه در بازار هند
بر اساس امارهای کشتیرانی، سهم نفت خام آفریقا از کل واردات هند در ماه فوریه به پایینترین سطح خود در حداقل 22 سال گذشته رسیده است که علت اصلی آن این است که پالایشگاهها حجم بیسابقه نفت روسیه را با تخفیف باورنکردنی خریداری کردند و خرید خود را از تولیدکنندگان خاورمیانه تحت معاملات سالانه افزایش دادند.
پالایشگاههای هند که در گذشته بهدلیل هزینههای حملونقل بالا به ندرت نفت روسیه را خریداری میکردند، بهعنوان مشتریان اصلی نفت روسیه ظاهر شدهاند و نفت خامی را که کشورهای غربی پس از حمله به اوکراین در فوریه 2022 رد کردهاند، میخرند.
پالایشگاه های هندی عمدتاً نفت آفریقا را از طریق مناقصه نقدی خریداری می کنند. با این حال، خرید این کشور برای نفت آفریقا به دلیل تخفیف های چشمگیر روسیه، کاهش یافته است.

پالایشگاه های هندی
در ماه گذشته بیش از یک سوم کل خرید 4.94 میلیون بشکه در روز هند از روسیه بوده است. در چند ماه گذشته مسکو جایگزین عراق به عنوان بزرگترین تامین کننده نفت هند برای سومین واردکننده و مصرف کننده بزرگ نفت در جهان شده است.
داده ها نشان می دهد که نفت کشورهای CIS (روسیه، قزاقستان و آذربایجان) رکورد 38.3 درصد از واردات را در فوریه به خود اختصاص داده اند، در حالی که سهم کشورهای آفریقایی به 3.6 درصد کاهش یافته است.
یک تحلیلگر موسسه رفینیتو در این باره گفت: مصرف هند از گریدهای کم گوگرد روسی مانند سوکول در ماه گذشته افزایش یافت.
پالایشگاه های هندی نفت کم سولفور مانند سوکول و ESPO را با قیمت بالای 60 دلار در هر بشکه که توسط اقتصادهای غربی تعیین شده ارا وارد می کنند زیرا قیمت زمین آنها همچنان ارزان تر از گریدهای رقیب آفریقا است.
این تحلیلگر افزود: به نظر می رسد پالایشگاه های هندی خرید نفت از تولیدکنندگان خاورمیانه را تحت قراردادهای سالانه خود افزایش داده اند تا به تعهدات قراردادی خود عمل کنند.

واردات هند
داده ها نشان می دهد واردات نفت هند از عراق در ماه فوریه 5.3 درصد نسبت به ژانویه افزایش یافته و به بالاترین میزان در هشت ماه گذشته یعنی 1.03 میلیون بشکه در روز رسیده است.
همچنین در 11 ماه اول سال مالی جاری، عراق همچنان بزرگترین تامین کننده نفت به هند بوده در حالی که روسیه با پشت سر گذاشتن عربستان سعودی در جایگاه دوم قرار گرفته است.
واردات نفت خام هند از کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به دلیل خرید بیشتر از روسیه به پایینترین سطح در 22 سال گذشته رسید و به طور چشمگیری کاهش یافت.
اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی
منبع: رویترز
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.