هند لغو ممنوعیت سرمایه‌گذاری خارجی در انرژی هسته‌ای را بررسی می‌کند

,
لغو ممنوعیت سرمایه‌گذاری خارجی در انرژی هسته‌ای

رویترز به نقل از منابع دولتی گزارش داد هند در تلاش برای تقویت تولید انرژی پاک، در حال بررسی لغو ممنوعیت سرمایه‌گذاری خارجی در صنعت انرژی هسته‌ای خود است. هند از سال 1962 دارای قانون انرژی اتمی است که براساس آن دولت اجازه ساخت، توسعه و راه‌اندازی نیروگاه‌های هسته‌ای را دارد.

شرکت‌های خصوصی هندی اجازه دارند در توسعه انرژی هسته‌ای به‌عنوان “شرکای کوچک” با نهادهای دولتی همکاری کنند.

لغو ممنوعیت سرمایه‌گذاری خارجی در انرژی هسته‌ای هند

این قانون کنترل تولید برق هسته‌ای توسط شرکت‌های خصوصی را ممنوع می‌کند و اصلاحیه‌های سال 2016 که به سرمایه‌گذاری مشترک بخش دولتی اجازه داد تا به شرکت‌های بخش خصوصی نیز تعمیم یابد، اجازه سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در انرژی هسته‌ای را جدا از زنجیره تأمین، نمی‌دهد.

به گفته رویترز، اکنون هیئتی که توسط دولت تشکیل شده است، لغو ممنوعیت سرمایه‌گذاری خارجی و پررنگ کردن نقش شرکت‌های خصوصی داخلی را توصیه می‌کند. براساس گزارشات انجمن هسته‌ای جهانی، درحال حاضر تولید برق هسته‌ای هند حدود 3 درصد از تولید این کشور را تشکیل می‌دهد که 72 درصد از آن به زغال‌ سنگ اختصاص دارد.

ماه گذشته جیتندرا سینگ، وزیر علوم و فناوری هند اعلام کرد دهلی نو تا سال 2047 حدود 9 درصد از برق خود را ازطریق تولید برق هسته‌ای تامین خواهد کرد و ظرفیت تولید هسته‌ای تا سال 2031 سه برابر خواهد شد.

به گفته وزیر انرژی اتمی هند، این کشور قصد دارد تا سال 2030 به ظرفیت 20 گیگاوات انرژی هسته‌ای برسد که این کشور را، پس از ایالات متحده و فرانسه، به سومین تولید کننده بزرگ برق از انرژی هسته‌ای تبدیل خواهد کرد. وی همچنین افزود “افزایش ظرفیت و تولید انرژی هسته‌ای می‌تواند به هند کمک کند تا به هدف خالص صفر (کربن خنثی یا انتشار صفر خالص دی اکسید کربن) سال 2070 برسد”.

با این حال، هند در سال آینده شاهد افزایش تولید برق خود از زغال سنگ خواهد بود زیرا مقامات دولتی قصد دارند واحدهای تولیدی زغال‌سنگ را با هدف افزایش تولید برق برای پاسخگویی به تقاضای روزافزون ارتقاء دهند. وزیر زغال سنگ هند در پایان سال 2022 گفت “این کشور قصد ندارد به این زودی زغال سنگ را از ترکیب انرژی خود حذف کند”.

پرالهاد جوشی، وزیر معدن و زغال سنگ، خطاب به یک کمیته پارلمانی با تاکید بر اینکه زغال سنگ به نقش مهم خود در هند حداقل تا سال 2040 ادامه خواهد داد، گفت هنوز تقاضا برای زغال سنگ به‌عنوان یک منبع انرژی مقرون به صرفه در هند به اوج خود نرسیده است.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: رویترز

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *