سرمایه‌ گذاری شرکت‌ های نفتی چین در انرژی‌ های تجدیدپذیر

سرمایه‌ گذاری شرکت‌ های نفتی چین در انرژی‌ های تجدیدپذیر

سرمایه‌ گذاری 14.5 میلیارد دلاری شرکت‌ های نفتی چین در انرژی‌ های تجدیدپذیر

چین، بزرگترین تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای در جهان، متعهد شده است تا سال 2060 انتشار دی اکسید کربن را به صفر برساند. این حرکت تغییر قابل توجهی در این کشور است که برای تامین نیازهای انرژی خود به شدت به نیروگاه‌ های زغال‌ سنگ متکی است.

شرکت‌ های بزرگ انرژی دولتی شروع به افزایش سرمایه‌ گذاری در انرژی‌ های تجدیدپذیر کرده‌ اند. سه شرکت پتروچاینا، کنوک و سینوپک در خط مقدم این تلاش‌ های سرمایه ‌گذاری قرار گرفته اند و سرمایه گذاری مشترک 14.5 میلیارد دلاری را در پروژه های انرژی تجدیدپذیر برای تنوع بخشیدن به پرتفوی انرژی خود کنار گذاشته اند.

رئیس سینوپک، در این باره گفت “قصد داریم به بزرگترین بازیگر چین در زمینه هیدروژن تبدیل شویم و هر سال سرمایه‌ گذاری را گسترش خواهیم داد”. این شرکت قصد دارد در بازار نوظهور هیدروژن به بازیگر برتر تبدیل شده و زیرساخت‌ های موجود خود را برای راه‌ اندازی ایستگاه‌ های هیدروژن برای خودروهای پیل سوختی گسترش دهد.

طرح ملی هیدروژن چین قصد دارد تا سال 2025 دست کم 50000 وسیله نقلیه پیل سوختی تولید کند که این رقم در پایان سال 2022 حدود 12000 بود که به شبکه گسترده ای از ایستگاه های سوخت گیری هیدروژن نیاز داشت.

سینوپک همچنین یک پروژه هیدروژن سبز در مغولستان داخلی (محدوده خودمختار چین) برای سوخت کارخانه فرآوری زغال سنگ راه اندازی کرده است. هدف از این طرح کاهش انتشار دی اکسید کربن تاسیسات تا حدود 1.4 میلیون تن در سال است.

(CNOOC) با تمرکز بر حفاری دریایی در گذشته، در حال تمرکز بر روی سکوهای نیروی بادی فراساحلی با سرمایه گذاری حدود 15 تا 30 میلیارد دلار در منابع جدید انرژی است.

گازهای گلخانه ایی چیست + فواید و مضرات

اولین پروژه cnooc در این راستا شامل ساخت پلتفرم نیروی باد شناور Haiyou Guanlan در دریا است که در ماه ژوئن عملیات خود را آغاز می کند. انتظار می رود سکوی بادی که در بیش از 100 کیلومتری ساحل استان هاینان قرار دارد، به طور متوسط ​​22 میلیون کیلووات ساعت در سال تولید کند.

پتروچاینا، بزرگترین تولید کننده نفت و گاز طبیعی چین، یک مرکز تحقیقاتی در شنژن با هدف سرمایه گذاری سالانه 10 میلیارد دلار تا سال 2025 بر منابع جدید انرژی راه اندازی کرد.

این شرکت همچنین 1.2 میلیارد دلار در انرژی خورشیدی و سایر انرژی های تجدید پذیر سرمایه گذاری کرد. حرکت چین به سمت انتشار کربن صفر فقط به شرکت های دولتی محدود نمی شود. انتظار می ‌رود بخش‌ های انرژی بادی و خورشیدی چین تا سال 2030 به 28 درصد و تا سال 2060 به 81 درصد از تولید برق این کشور برسند که در مقایسه با 13 درصد در سال 2022 افزایش یافته است.

دولت چین محرک های مالی برای انرژی‌ های تجدیدپذیر را افزایش داده و سرمایه‌ گذاری در انرژی بادی و خورشیدی نیز احتمالاً تا پایان این دهه از 600 میلیارد دلار فراتر خواهد رفت.

اگرچه حرکت به سمت سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر نشان دهنده آغازی جدید است، اما چالش هایی نیز به همراه دارد. با دور شدن کشور از نیروگاه‌ های زغال‌ سنگ، شرکت‌ های بزرگ انرژی دولتی تحت فشار هستند تا رقابتی بودن کسب‌ و کار خود را دوباره حفظ کنند.

با این وجود، غول‌ های انرژی دولتی چین مصمم هستند تا از فرصت ‌های ایجاد شده نه تنها برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ ای، بلکه برای گسترش کسب‌ و کار خود، حفظ سلطه بر بازار، ورود به بازارهای جدید و بهبود وجهه شرکتی خود استفاده کنند.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: oilprice

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *