صادرات نفت ایران در سال 2022 به بالاترین حد خود رسید
صادرات نفت ایران با وجود عدم توافق برجام به بالاترین حد خود در سال 2022 رسید.
بر اساس اعلام شرکتهایی که جریان صادرات نفت را دنبال میکنند، صادرات ایران با وجود تحریم های ایالات متحده، در دو ماه آخر سال 2022 به بالاترین حد خود رسید و سال 2023 را نیز با صادرات قوی و بیشتر به چین و ونزوئلا آغاز میکند.
آمارهای شرکت مشاوره انرژی SVB International نشان می دهد صادرات نفت خام ایران در دسامبر به طور متوسط 1.137 میلیون بشکه در روز بود که نسبت به نوامبر 42000 بشکه در روز افزایش یافته است.
یکی از تحلیلگران SVB در این باره گفت: “در مقایسه با دولت ترامپ، هیچ سرکوب یا اقدام جدی علیه صادرات نفت ایران صورت نگرفته است. صادرات در ماه ژانویه مانند ماه های گذشته بالا بوده است.”
به گزارش بازار نفت و گاز بزرگترین چالش ایران، کاهش تقاضای چین و عرضه بیشتر نفت روسیه به چین است و بیشتر نفت ایران همچنان به شرق دور و در نهایت به چین ارسال می شود. ایران همچنین به ونزوئلا برای صادرات نفت خود کمک می کند.
ادرین واتسون سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، گفت: اجرای تحریمها توسط دولت مستحکم و قاطع بوده و آمارهای اقتصاد کلان ایران به وضوح این مساله را تأیید میکند.
واتسون افزود: «ما در اقدام علیه کسانی که تحریم ها را دور می زنند، و همین طور تحریم علیه تجارت موشکی و پهبادی ایران و نقض حقوق بشر علیه مردم ایران تردیدی نداشته و دریغ نخواهیم کرد».
شرکت مشاوره پترو لجستیک که عرضه نفت را دنبال می کند، اعلام کرد شاهد یک روند صعودی در صادرات نفت خام ایران است که از منظر این شرکت در دسامبر به بالاترین سطح خود نسبت به مارس 2019 رسیده است.
شرکت Kpler ، صادرات نفت خام ایران را در نوامبر 1.23 میلیون بشکه در روز اعلام کرد که بالاترین میزان از آگوست 2022 و تقریباً برابر با نرخ 1.27 میلیون بشکه در روز آوریل 2019 است، اگرچه در دسامبر به کمتر از یک میلیون بشکه در روز کاهش یافت.
چین بزرگترین مشتری ایران است. به گفته تحلیلگران از جمله موسسه FGE، ایران برای دور زدن تحریم ها، بیشتر صادرات نفت خام خود را به چین به عنوان نفت خام سایر کشورها تغییر نام می دهد.
به گفته یکی دیگر از تحلیلگران، ورتکسا، واردات نفت ایران توسط چین در دسامبربه رکورد جدیدی 1.2 میلیون بشکه در روز رسید که 130 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشت.
بیشتر این محمولهها در شاندونگ یافت میشوند، جایی که پالایشگاههای مستقل از نیمه دوم سال 2022 به دلیل کاهش تقاضای داخلی و کاهش حاشیههای پالایشی، به گریدهای با تخفیف بیشتر روی آوردهاند.
بخش مطبوعاتی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به پرسش رویترز در مورد رکورد خرید نفت ایران از سوی چین، گفت: «همکاری مشروع و منطقی بین چین و ایران تحت چارچوب حقوق بینالمللی، مستحق احترام و حمایت است».
شرکت Vortexa اعلام کرده است که عرضه نفت اورال روسیه که اصلی ترین رقیب نفت ایران است در ماه دسامبر کاهش یافت زیرا تعیین سقف قیمتی در صادرات نفت خام روسیه و ممنوعیت اتحادیه اروپا باعث ایجاد ابهام برای خریداران شد. احیای توافق هسته ای به ایران اجازه می دهد تا فروش خود را به خریداران سابق مانند کره جنوبی و اروپا افزایش دهد.
منبع: رویترز
اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.