ادعای فایننشال تایمز: آمریکا ۸۰۰ هزار بشکه نفت توقیفی ایران را می فروشد!

,
نفت توقیفی ایران

روزنامه فایننشال تایمز مدعی شد، آمریکا تخلیه نفت کشتی ایرانی را که پیش از این توقیف کرده و اکنون در سواحل تگزاس لنگر انداخته به زودی آغاز خواهد کرد. این تهدیدی به تشدید جنگ سایه نفتکش‌ها با ایران به شمار می رود. این روزنامه غربی نوشت: بر اساس داده‌های موقعیت فرستنده و تصاویر ماهواره‌ای، نفتکش “سوئز راجان” در ۲۹ می به سواحل گالوستون رسید و در ۷۰ مایلی بندر تگزاس لنگر انداخته است.

پیش از این گزارش شده بود که وزارت دادگستری آمریکا کشتی سوئز راجان را با حکم دادگاه و با همکاری حداقل یک شرکت مرتبط با کشتی توقیف کرد. از سال گذشته، این کشتی پس از ادعاهایی مبنی بر اینکه نفت ایران را از کشتی دیگری در نزدیکی سنگاپور تحویل گرفته بود، تحت نظر قرار گرفت.

پرونده سوئز راجان یکی از چندین حادثه دریایی اخیر است که واشنگتن و تهران درگیر آن شده و تهدیدی برای افزایش تنش بین دو کشور است. در همین حال واشنگتن و متحدان اروپایی آن بحث‌ها درباره چگونگی تعامل با ایران در مورد فعالیت‌های هسته‌ای تهران را دوباره آغاز کرده‌اند. ایالات متحده این کشتی را در ماه آوریل توقیف کرد و ایران را مجبور کرد تا کشتی “ادونتج سوییت” که حامل نفت خام کویت برای شرکت انرژی آمریکایی شورون بود را توقیف کند.

دولت بایدن اخیراً گشت‌زنی‌های خود برای واکنش به توقیف کشتی‌ها توسط ایران در تنگه هرمز را افزایش داده است؛ جایی که روزانه حدود یک سوم محموله‌های نفتی جهان از آن ترانزیت می شود.

یکی از مقامات سابق دولت بایدن گفت ورود کشتی سوئز راجان به سواحل گالوستون احتمالاً نشان می‌دهد که دولت آمریکا با مالکان و اپراتورهای این کشتی بر سر جریمه به توافق رسیده است. این کشتی حدود ۸۰۰ هزار بشکه نفت به ارزش ۵۶ میلیون دلار حمل می‌کند. به گفته اداره کشتیرانی آمریکا، این کشتی مجوز واردات نفت ایران را از وزارت خزانه داری آمریکا دریافت کرد. انتظار می‌رود این کشتی در روزهای آینده وارد بندر گالوستون شود. به طور معمول، اسناد دادگاه مربوط به توقیف یک دولت پس از تصرف دارایی‌ها از مهروموم خارج می‌شود.

مقامات سابق ایالات متحده گفتند که اگر دولت تا الآن نفت را نفروخته باشد، به زودی این کار را خواهد کرد. احتمالاً درآمد حاصل از آن به صندوقی برای قربانیان تروریسم دولتی واریز خواهد شد. مقام سابق دولت بایدن گفت که با این حال، دولت در مورد اینکه چه کاری می‌تواند با وجوه حاصل از فروش نفت ایران انجام دهد، آزادی عمل داشته و می‌تواند آن را به در جای دیگری خرج کند.

زمانی ایران منبع اصلی صادرات نفت به آمریکا بود، اما پس از انقلاب سال ۱۹۷۹ و بدتر‌شدن مداوم روابط این دو کشور در دهه‌های بعدی، این وضعیت تغییر کرد. از آن زمان تاکنون، واردات نفت تحریمی ایران از سوی ایالات متحده بسیار کم‌سابقه بوده است. در سال ۲۰۲۱، ایالات متحده ۲ میلیون بشکه نفت وارد کرد که از توقیف یک نفت‌کش در سواحل امارات به دست آورده بود و در سال ۲۰۲۲ نیز و ۵۰۷ هزار بشکه فروخت که گمان می‌رود متعلق به دو نفتکش توقیف‌ شده باشد.

بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: اکو ایران

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *