مروری بر وضعیت تولید نفت عراق در ۹ ماهه گذشته

,
مروری بر وضعیت تولید نفت عراق در ۹ ماهه گذشته

عبور از مرزهای سهمیه بندی اوپک پلاس

در ماه اکتبر، عراق، دومین عضو بزرگ اوپک، با افزایش ۹۰،۰۰۰ بشکه در روز تولید نفت خود را به ۴.۴ میلیون بشکه در روز رساند، در حالی که شرکت‌های منطقه خودمختار کردستان، با وجود توقف صادرات لوله‌ای از طریق بندر سیهان ترکیه، گزارش دادند که تولید آن‌ها افزایش یافته است. این افزایش تولید نفت، با وجود اینکه مقامات فدرال بغداد کمترین نظارت را بر تولید کردستان دارند و قبلاً از حجم تولید آن‌ها شکایت کرده بودند باعث مشکل بالاتر رفتن سهم عراق از سهمیه بندی اوپک پلاس شده است.

طبق بررسی جدید پلتس، عراق با بالاترین تولید نفت در طی نه ماه گذشته، بزرگترین نقض کننده سهمیه بندی اوپک پلاس در ماه اکتبر بود. این افزایش تولید نفت، شامل تولید ۴.۱۶ میلیون بشکه در روز در میدان‌هایی است که توسط دولت فدرال بهره‌برداری می‌شوند و ۲۲،۰۰۰ بشکه در روز درمنطقه خود مختار کردستان است. این افزایش تولید نفت توسط SOMO در اکتبر ۴.۱۸میلیون بشکه در روز گزارش شده است.

عراق متعهد است ” که به حفظ پایداری بازارهای جهانی نفت به منظور دستیابی به منافع تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان و سرمایه‌گذاران، دور از سودجویی‌های موقتی که توسط برخی صورت می گیرد پایبند باشد.

بسته شدن خط لوله سیهان توسط ترکیه

در ماه اکتبر، صادرات نفت خام از حوزه های نفتی در مناطقی که تحت کنترل دولت فدرال هستند، 3.53 میلیون بشکه در روز بود، از جمله 3.48میلیون بشکه در روز از طریق ترمینال نفتی بصره در نزدیکی خلیج فارس صادر شد.

طبق اعلام رسمی شرکت نفت عراق 15،000 بشکه نفت خام در روز به سمت اردن حمل شد و 33،200 بشکه در روز نیز از نفت سنگین قیاره نیز صادر شد. تمام نفت تولید شده در کردستان به پالایشگاه‌ها ارسال شد و یا برای استفاده مستقیم بعنوان سوخت نیروگاهی که آن را برای تولید برق می سوزانند، ارسال شد.

دولت فدرال ۶۰۰ هزار بشکه در روز را در واحد‌های پالایشی و 18،000 بشکه در روز را برای استفاده مستقیم در ماه اکتبر تأمین کرد، در حالی که موجودی نفت خام 15،000 بشکه در روز افزایش یافت. تولید در عراق به دلیل بسته شدن خط لوله عراق-ترکیه در مارس تحت تأثیر قرار گرفت. این مسیر، نفت کردستان عراق و نفت کرکوک تولید شده توسط دولت فدرال را به بندر سیهان حمل می کند و ترکیه پس از صدور حکم دادگاه داوری بین المللی که کردستان را به نقض توافق دوجانبه جریان نفت خام کردستان محکوم نمود دستور بستن آن را داد.

سهم عراق از تولید نفت در ماه مه از 4.43 میلیون بشکه در روز در آوریل به 4.22 میلیون بشکه در روز کاهش یافت که این کاهش به دنبال اجرای کاهش های داوطلبانه از سوی عربستان سعودی، کویت و چند عضو دیگر از اوپک پلاس بود که تولید نفت خود را به صورت خودکار کاهش دادند.

اختصاصی بازار نفت و گاز/ پتروشیمی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *