بازار بنزین، نفتا، سوخت جت و گازوییل آسیا و خاورمیانه در نیمه ماه جولای 

بازار بنزین،نفتا،سوخت جت و گازوییل آسیا و خاورمیانه در نیمه ماه جولای 

بنزین 

قیمت مجموعه بنزین‌ها در روز ۱۴ جولای افزایش یافت که علت آن احتمال کاهش صادرات بنزین از سوی چین بود. پیش بینی می‌شود تقاضای چین از ۳.۴ میلیون بشکه در ماه ژوئن به ۳.۵ میلیون بشکه در ماه جولای برسد.

صادرات بنزین مالزی در ماه ژوئن ۳۰.۵۲ درصد افزایش نسبت به ماه قبل نشان می دهد ولی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۸.۱۳ درصد کاهش نشان می دهد.

  • تایوان ۹ هزار تن الکیلیت در روز ۱۴ ژوئن برای حمل در روزهای پایانی ماه آگوست به بازار عرضه نمود.
  • در خاورمیانه و در فجیره قیمت بنزین با اکتان ۹۵ براساس ترم فوب فجیره ۹۳.۸۷ دلار در هر بشکه بود.
  • قیمت بنزین با اکتان ۹۲ برای تحویل در ماه آگوست در روز ۱۴ جولای در فجیره ۸۸.۴۴ دلار در هر بشکه بود.

نفتا 

بازار نفتای آسیا در روز ۱۴ جولای کماکان در حال تقویت بود که دلیل آن بالا رفتن قیمت انواع نفت خام و قوی‌تر شدن بازار نفتای شمال غرب اروپا بود. علت افزایش قیمت نفتا در آسیا افزایش تقاضا در اروپا و از منطقه مدیترانه بخصوص برای نفتای سنگین بود و همچنین کاهش عرضه از سوی روسیه نیز بالا رفتن قیمت کمک کرد.

شرکت YNCC کره جنوبی دو محموله ۲۵۰۰۰ تنی نفتای پارافین ۷۰ درصد خریداری نمود که این دو محموله در نیمه اول و نیمه دوم ماه سپتامبر حمل خواهند شد.

شرکت هندی Bharat یک محموله نفتا را برای حمل در روزهای ۳۰ و ۳۱ جولای با قیمت ۱۲.۳۰ دلار بیشتر از شرکت BP بر اساس فوب به فروش رساند.

واردات نفتا ریفورمیت و سایر خوراک های ترکیبی به سنگاپور در هفته منتهی به ۱۲ جولای با ۹۲.۳ درصد افزایش نسبت به قبل به ۳۴۶ هزار تن رسید.

تولید نفتا در مالزی در ماه ژوئن نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۳.۲۹ درصد و نسبت به ماه گذشته ۳.۶ درصد داشته است. تولید نفتا از ژانویه تا می در مالزی ۱.۲۹ میلیون تن بوده است.

سوخت جت

بازار سوخت جت و کروسین در آسیا در پایان هفته منتهی به ۱۴ جولای بازار شفافی نبود و فعالان بازار نیازمند شفافیت بیشتر در بازار بودند. در این هفته شرکت GS Caltex کره دو محموله ۳۰۰ هزار بشکه ای سوخت جت A-1 برای تحویل در دهه سوم ماه آگوست به بازار عرضه نمود.

همچنین صادرات سوخت جت و کروسین از چین نیز در ماه جولای به دلیل سودآوری خوب این محصول برای فروش افزایش یافت. در خلیج فارس با توجه به افزایش تقاضا و همچنین برداشت از ذخایر نگهداری سوخت جت قیمت این محصول مورد حمایت قرار گرفت.

پالایشگاه Mangalore هندوستان یک محموله ۶۰ هزار تنی سوخت جت A-1 را با قیمت ۳۰ سنت بیشتر نسبت به ارزیابی قیمت سنگاپور به یکی از معامله‌گران در خاورمیانه به فروش رساند.

شرکت هواپیمایی Cathay هنگ کنگ در ماه ژوئن با افزایش تعداد مسافران به میزان ۹.۲۲ درصد در ماه ژوئن مواجه شد وله این ترتیب تعداد مسافران این خط هوایی به ۱.۵۵ میلیون نفر رسید.

گازوییل

در روز ۱۴ جولای قیمت گازوئیل با درصد بسیار پایین گوگرد با ثبات باقی ماند. با توجه به تصمیم چین به صادرات بیشتر گازوئیل به نظر می‌رسد که بازار در حالت کاهشی قرار گیرد.

پیش بینی می‌شود صادرات گازوئیل چین در ماه جولای به ۱.۲ میلیون تن تا ۱۰۵ میلیون تن برسد در حالی که پیش از این گمان می‌رفت که حداکثر صادرات چین در این ماه بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تن باشد.

در خلیج فارس قیمت‌های گازوئیل بسیار متنوع است ولی در مجموع می‌توان گفت که محموله‌هایی که به سمت غرب صادر می‌شوند تا دو دلار گرانتر و محموله‌هایی که به سمت شرق صادر می‌شوند تا ۳ دلار گرانتر نسبت به متوسط ارزیابی قیمت پلتس از گازوییل و دیزل برای منطقه خلیج فارس هستند. 

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: www.spglobal.com

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *