چگونه یک سرمایه‌گذاری کم‌ریسک داشته باشیم؟

چگونه یک سرمایه‌گذاری کم‌ریسک داشته باشیم؟

تعریف ریسک 

به گزارش بازار نفت و گاز، ریسک در لغت به معنای خطر است و در بازارهای مالی آن را می‌توان انحراف بازدهی محقق شده از بازدهی پیش‌بینی شده یک دارایی و خطر متحمل شدن ضرر از آن تلقی کرد که همواره وجود دارد. انواع ریسک نیز به دو دسته ریسک سیستماتیک و غیرسیستماتیک تقسیم‌بندی می‌شوند. 

مدیریت ریسک 

ریسک یکی از بخش‌های جدایی‌ناپذیر سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی است و مدیریت ریسک هم کلید موفقیت در این سرمایه‌گذاری است. مدیریت ریسک (Risk Management) عبارت است از شناسایی و ارزیابی خطرات احتمالی در یک سرمایه‌گذاری و سپس استفاده مناسب از منابع، برای به حداقل رساندن احتمال تاثیر اتفاقات ناگوار در آن سرمایه‌گذاری.

 مدیریت ریسک، نقش بسزایی در کاهش آثار زیان‌آور فعالیت مالی از طریق اقدام آگاهانه دارد.

انتخاب استراتژی‌ مناسب در مدیریت ریسک 

یک سرمایه‌گذار موفق در بازارهای مالی همواره در تلاش است که ریسک خود را کمتر کند و به نسبت سرمایه‌گذاری‌های با ریسک مشابه، سود بیشتری کسب کند. اجتناب از ریسک و کاهش ریسک دو استراتژی برای مدیریت ریسک هستند که باید در هر سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شوند.

اما از چه راه‌هایی می‌توان سرمایه‌گذاری کم‌ریسک انجام داد؟ در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.

انواع روش‌های سرمایه‌گذاری کم ریسک

همانطور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم، ریسک انواع مختلفی دارد و باید در برابر انواع ریسک رویه‌های مختلفی را اتخاذ نمود. میزان تحمل ریسک‌پذیری برای افراد مختلف متفاوت است. به‌ این صورت که افراد ریسک‌گریز به دنبال گزینه‌های سرمایه گذاری کم ریسک بوده و در مقابل افراد ریسک‌پذیر، حاضر به پذیرش ریسک بیشتری برای کسب بازده‌های بالاتر هستند. در ادامه به انواع معرفی انواع روش‌های سرمایه گذاری کم ریسک می‌پردازیم.

 سرمایه‌گذاری در بانک

یکی از محل‌های سرمایه گذاری کم ریسک، استفاده از سپرده‌های بانکی است. بانک‌ها برای حفظ امنیت سرمایه‌های نقد مردم ساخته شدند. در واقع سپرده‌گذاری در بانک سرمایه‌ی اولیه‌ی شما را با ریسک پایین حفظ می‌کند. بانک‌ها نرخ مشخصی برای ارائه‌ سود بر روی پول سرمایه‌گذاران دارند و به صورت ماهانه، سالانه  یا …،این سود را به حساب سرمایه‌گذار واریز می‌کنند. در خصوص میزان سود‌دهی سپرده‌های بانکی باید به این موضوع اشاره کنیم که نرخ‌ سود بانکی سپرده‌گذاری توسط بانک مرکزی تعیین شده و معمولا هرچند وقت یک بار تغییر می‌کند.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری

سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی ذاتا مخاطره آمیز است. بسیاری از افراد از مشاوران مالی برای مدیریت سرمایه خود و افزایش بازده و کاهش ریسک سرمایه‌گذاری استفاده می‌کنند. یکی از مطمئن‌ترین راه‌های سرمایه گذاری کم ریسک، استفاده از صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت است. برای افرادی که قصد سرمایه‌گذاری با کمترین درجه ریسک را دارند، صندوق درآمد ثابت یک گزینه ایده‌آل محسوب می‌شود.

مقایسه سرمایه‌گذاری در صندوق‌های درآمد ثابت و سپرده‌های بانکی 

می‌توان گفت که صندوق درآمد ثابت مانند بانک‌ها سرمایه گذاری کم ریسک را انجام می‌دهد، با این تفاوت که بازدهی صندوق درآمد ثابت عموما از بازدهی سپرده‌گذاری در بانک بیشتر است. تاثیراتی که سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت در پی دارد، هم برای سرمایه‌گذار مثبت است و هم برای جامعه. از این رو که با سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها افراد به نوعی به چرخه اقتصاد کشور کمک می‌کنند و سرمایه خود را به بازار تزریق می‌کنند. از طرفی دیگر نیز این نوع صندوق‌‌ها بازدهی بالاتری نسبت به سپرده‌های بانکی دارند و مزایایی از جمله محاسبه سود روزشمار را شامل می‌شود.

کاهش ریسک سرمایه‌گذاری با استفاده از دانش‌های تحلیلی

سرمایه‌گذاری در صندوق‌های درآمد ثابت و سپرده‌گذاری در بانک، از روش‌های غیرمستقیم سرمایه‌گذاری هستند. در مقابل این روش‌های غیرمستقیم، روش مستقیم سرمایه‌گذاری وجود دارد که شخص می‌تواند خود مستقیما در سهام سرمایه‌گذاری کند و سود کسب کند.

نخستین قدم در سرمایه‌گذاری مستقیم، ثبت نام سجام و دریافت کد بورسی است. در این شیوه از سرمایه‌گذاری، پس از ثبت‌نام و افتتاح حساب در کارگزاری، کد بورسی برای سرمایه‌گذار صادر می‌شود. اما این نوع سرمایه‌گذاری نیازمند داشتن آگاهی و دانش لازم در خصوص بازار سرمایه، انواع تحلیل‌ها و… است. چرا که آموزش و افزایش دانش در هر زمینه‌ای ریسک فعالیت در آن حوزه را کاهش می‌دهد.

افرادی که آموزش‌های لازم برای سرمایه‌گذاری در بورس را دیده باشند یا با روش‌های تحلیلی بورس همچون تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال آشنا باشند، می‌توانند ریسک سرمایه‌گذاری خود را کاهش دهند.

 یکی دیگر از مواردی که در یک سرمایه گذاری کم ریسک اهمیت دارد و می‌تواند در خصوص پایین آوردن ریسک سرمایه‌گذاری به سرمایه‌گذار کمک کند، متنوع سازی سبد سهام است. حتما این جمله را بارها شنیده‌اید که تمامی تخم مرغ‌های خود را در یک سبد قرار ندهید. مفهوم این جمله این است که یک سرمایه‌گذار صرفا نباید تمام دارایی خود را در یک سهم یا یک صنعت خاص سرمایه‌گذاری کند، چرا که عوامل خارجی (ریسک سیستماتیک) ممکن است بر روی یک صنعت خاص تاثیر بگذارند و سهام‌دار در آن صنعت مشمول ضرر شود. 

سندرم یادگیری IAKI– I Already Know It (من خودم می‌دانم)!

منبع: بااقتصاد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *