کاهش قیمت نفت همزمان با شروع مجدد کرونا
کاهش قیمت نفت همزمان با شروع مجدد کرونا، چشم انداز تقاضا در هاله ای از ابهام
همزمان با بازگشایی مرزها و پایان محدودیتهای شدید کرونایی و در شرایطی که شیوع مجدد کرونا در چین چشم انداز تقاضای بزرگترین وارد کننده نفت خام را در هاله ای از ابهام گذاشته است، قیمت نفت بر خلاف روند صعودی خود در هفته گذشته، روز دوشنبه روند نزولی داشت.
قیمت هر بشکه نفت برنت ریزش 32 سنتی داشت و به 84.66 دلار رسید، در حالی که نفت وست تگزاس اینترمدیت به دلیل حجم کم معاملات در تعطیلات آمریکا ، به 79.35 دلار در بشکه سقوط کرد یعنی معادل 51 سنت یا 0.6 درصد کاهش.
یکی از تحلیلگران بازار به رویترز گفت:” همزمان با ارزیابی سرمایه گذاران مبنی بر اینکه افزایش تعداد موارد ابتلا به کرونا در چین ممکن است موانعی بر سر راه بازگشت به حالت عادی ایجاد کند، قیمت نفت وست تگزاس و برنت هر دو روز دوشنبه کاهشی بودند.”
وی افزود:” در بحبوحه ابهام چرخه افزایش نرخ بهره فدرال رزرو، روند محتاطانه بر بازار نفت چیره میشود که یک افزایش تدریجی غافلگیر کننده در نفت خام آمریکا ایجاد میکند و اینکه آیا آژانس بینالمللی انرژی (IEA) چشم انداز خود را برای قیمتهای نفت و تقاضا در سال جاری اصلاح خواهد کرد یا نه.
هفته گذشته، قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت و برنت بیش از 8 درصد افزایش یافت که بیشترین افزایش قیمت از ماه اکتبر تا به حال بوده است و ممکن است باعث ایجاد تحرکاتی در فروش کوتاه مدت برای بدست آوردن سود حاصل از این حرکت باشد.
رئیس بخش استراتژی کامودیتی گروه آی ان جی (ING Group) با اشاره به اینکه حجم معاملات باعث میشود فروشها بیشتر به چشم بیایند، گفت:” پس از حرکت هفته گذشته باید شاهد سوددهی باشیم.”
تازه ترین آمارهای رسمی نشان می دهد واردات نفت خام چین در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، در ماه دسامبر 4 درصد افزایش یافت، در حالیکه افزایش دوباره مسافرتها در سال نو چینی در آخر هفته، چشم انداز سوختهای حمل و نقل را روشنتر میکند.
یک تحلیلگر گروه بانکداری استرالیا و نیوزیلند (ANZ) به روئیترز گفت: به دنبال کاهش محدودیتهای کرونایی، میزان رفت و آمد در چین دوباره جان تازه گرفته و نسبت به قبل روند افزایشی داشته است که منجر به تقاضای قویتر برای نفت خام و فرآوردههای نفتی شده است.
در این بین، اوپک و IEA، این هفته گزارش خود را منتشر خواهند کرد که برای تقاضای جهانی و چشم انداز عرضه، به شدت زیر ذره بین سرمایه گذاران خواهد بود. همچنین سرمایه گذاران به شدت اجلاس بانک ژاپن (BOJ) این هفته را زیر نظر دارند تا مشخص کند که آیا از سیاست محرک پولی فوق العاده بزرگ خود دفاع میکند یا خیر.
منبع: رویترز
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.