قمار مسکو با بشکه‏‏‏‏‌های نفت

,
قمار مسکو با بشکه‏‏‏‏‌های نفت

قمار مسکو با بشکه‏‏‏‏‌های نفت ؛ آریل کوهن، تحلیلگر ارشد بازار انرژی و عضو شورای آتلانتیک در خصوص درامد از دست رفته اروپا اینگونه می گوید که هنوز به دلیل اینکه با آمریکا متحد است و با روسیه همراه نبود می توان بازار آسیا را در حال انفجار دانست. و به همین دلیل تقاضی کاهش قیمکت از پوتین داشت و به این هدف نیز نزدیک شده است. در ادامه در خصوص قمار مسکو با بشکه‏‏‏‏‌های نفت با بازار نفت و گاز همراه باشید.

بازار آسیا، نجات دهنده مسکو خواهد شد؟

به گفته آریل کوهن کارشناس ارشد بازار انرژی، در طول سال‌گذشته، غرب با اعمال تحریم بر محصولات هیدروکربنی روسیه و کمک نظامی به اوکراین با مسکو مقابله کرد، اما بزرگ‌ترین دموکراسی جهان و یکی از بزرگ‌ترین متحدان ایالات‌متحده آمریکا، یعنی هند در آسیا با آنها همراهی نکرد. در عوض هندوستان تصمیم گرفت برای تیمار و تقویت اقتصاد بیمار خود به خرید انرژی ارزان و تخفیف‌خورده روسیه بپردازد. کوهن واکنش مقامات آمریکایی در واکنش به این تصمیم هند را عجیب می‌خواند: «با کمال تعجب، از آن طرف جنت یلن وزیر خزانه‌‌‌‌‌داری آمریکا با «هند می‌تواند به هراندازه که می‌خواهد نفت بخرد» واکنش نشان داد؛ درحالی‌که این کشور نفت روسیه را گاه با ۳۰درصد تخفیف خریداری می‌کند.»

به عقیده کوهن سه دلیل عمده مانع از بازگشت درآمد از دست‌‌‌‌‌رفته روسیه که از صادرات نفت و گاز به اروپا به‌‌‌‌‌دست می‌آورد، می‌شود: «چند دلیل می‌توان برای پاسخ به چرایی این سیاست آمریکا تعریف کرد. هند یکی از دموکراتیک‌‌‌‌‌ترین کشورهای آسیا است که نقش پررنگی در بالانس مناسبات قدرت در آسیا با چین دارد؛ کشوری که می‌توان آن را بزرگ‌ترین رقیب آمریکا، شاید هم فراتر از آن، در قرن۲۱ دانست. به همین سبب بالاگرفتن همکاری‌های روسیه و هند به اندازه نقش کلیدی که هندوستان در همکاری با واشنگتن دارد برای این کشور مهم نیست.

عامل دوم داده‌های آماری بودجه‌دولت مسکو است که گواه کاهش درآمد قابل‌‌‌‌‌توجه پوتین است: «برای روسیه، بازار آسیا نمی‌تواند جایگزین بازار اروپا شود. کسری‌بودجه‌‌‌‌‌ای که در سال‌۲۰۲۲ دولت مسکو را درگیر کرد، گواه این گزاره است.» اما سومین و مهم‌ترین عامل موقعیت روسیه است که به عقیده کوهن کاملا در ضعف و پایین‌‌‌‌‌دست قرار دارد و «چرخش روسیه به سمت آسیا» از روی نقطه‌‌‌‌‌ضعف است: «در موقعیتی که روسیه بین خود و بازار آسیا ایجاد ‌کرده‌‌‌‌‌است، مسکو کاملا در سمت ضعف قرار دارد؛ یا به بیانی دیگر کفه سود مراودات تجاری این کشور با آسیا در کفه آسیا سنگینی می‌کند و در جهت منافع مسکو نیست.»

منبع: دنیای اقتصاد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *