درآمد بالای نفتی مسکو در روزهای اولیه تحریم

, ,
درآمد بالای نفتی مسکو در روزهای اولیه تحریم

درآمد بالای نفتی مسکو

به گزارش بازار نفت و گاز، یک گروه دانشگاهی با بررسی صادرات نفت روسیه در هفته‌های آغازین اعمال سقف قیمتی ۶۰ دلاری، نتیجه گرفته‌‌‌‌‌‌‌‌اند که سقف قیمتی باید کوتاه‌تر شود. یک گروه دانشگاهی مدعی است درآمدزایی روسیه از صادرات نفت نسبت به قبل بیشتر از آن چیزی است که تصور می‌شد.

به گزارش اویل‌‌‌‌‌‌‌‌ پرایس، محاسبات برخی از دانشگاهیان در موسسه مالی بین‌المللی، دانشگاه‌‌‌‌‌‌‌‌های کلمبیا و کالیفرنیا نشان می‌دهد روسیه در هفته‌های پس از ۵ دسامبر که سقف قیمتی ۶۰ دلاری برای نفت روسیه اعمال شد پول زیادی از صادرات نفت به‌‌‌‌‌‌‌‌ دست آورد. این محاسبات نشان می‌دهد روسیه در این مدت به‌‌‌‌‌‌‌‌ طور متوسط هر بشکه نفت را ۷۴ دلار فروخته است.

در این پروژه دو موضوع بررسی شده‌‌‌‌‌‌‌‌است: تاثیر طرح‌های محاصره اقتصادی اروپا و سقف قیمتی ۶۰ دلاری اعمال‌شده توسط گروه هفت بر نفت روسیه. در پیش‌‌‌‌‌‌‌‌نویس نتایج محاسبات این تحقیق نوشته آمده: «روسیه به‌‌‌‌‌‌‌‌ راحتی بازار اروپایی خود را با بازار چین، هند و ترکیه جایگزین کرد اما درآمدهای صادراتی نفت روسیه به‌‌‌‌‌‌‌‌ سبب تخفیف‌هایی که صادرکنندگان تعریف کرده‌‌‌‌‌‌‌‌ بودند، کاهش قابل‌ توجهی یافته‌‌‌‌‌‌‌‌ است.»

این گزارش به آمارهای صادرات روسیه از مبادی مختلف می‌پردازد: «هرچند ما نتوانستیم رابطه قابل‌‌‌‌‌‌‌‌ قبولی بین تاثیر تحریم‌های سقف قیمتی و صادرات نفت روسیه از بنادری که تقاضای اروپا را پاسخ می‌دادند، پیدا کنیم. با وجود عدم‌‌‌‌‌‌‌‌ تقاضای اروپا، صادرات از بندرهای صادراتی که آن را پاسخ می‌دادند همچنان ادامه داشت.»

براساس این گزارش که چهار هفته پس از اعمال سقف قیمتی را مورد مطالعه قرار داده، روسیه نفت خود را در این مدت هر بشکه ۶۰ دلار یعنی در نرخ اعمال‌شده فروخته‌‌‌‌‌‌‌‌ است و سیاست‌های دولتی خواستار اجرای سریع‌تر معاملات نفتی در همین محدوده قیمتی بودند: «بنابراین سقف قیمت هرچه سریع‌تر باید کاهش یابد.» براساس گزارش این گروه دانشگاهی سقف قیمتی اعمال‌ شده آنگونه که انتظار می‌رفته، بر درآمد نفتی روسیه تاثیر نگذاشته و پیشنهادی که مطرح می‌کند فشار بیشتر به مسکو است.

منبع: دنیای اقتصاد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *