بازار جهانی نفتا در آوریل

بازار جهانی نفتا در آوریل

بازار جهانی نفتا; جایگزین نمودن نفتای وارداتی روسیه توسط اتحادیه اروپا:

تحریم های اعمال شده از سوی اتحادیه اروپا بر روی واردات کلیه فرآورده های نفتی روسیه از ماه فوریه باعث گردید که کلیه معاملات خرید نفتا از روسیه متوقف گردد. در ماه نوامبر سال ۲۰۲۲ میلادی اتحادیه اروپا بیش از ۹۰۰ هزار تن نفتای تولید روسیه را از طریق دریا وارد اروپا نموده است که این میزان تنها ۴۰ هزار تن از رکورد بالای واردات اروپا در ماه اکتبر۲۰۲۱، کمتر بوده و بیش از ۶۰ درصد نفتای وارداتی اروپا در سال گذشته از روسیه بوده است.

پس از اعمال تحریم های اتحادیه اروپا واردات نفتای اروپا عمدتا از کشورهایی همچون الجزایر و آمریکا صورت گرفته است اما این میزان واردات قادر نبوده است که تمام نیاز اروپا را به نفتا جبران نماید.

کل واردات نفتای اروپا از ۱.۹میلیون تن در ماه مارس سال ۲۰۲۲ به تنها ۶۰۰ هزار تن در ماه گذشته رسیده است زیرا اتحادیه اروپا مصمم است که نفتای مورد نیاز خود را از کشورهایی به جز روسیه تامین کند.

استفاده دوگانه از نفتا و احتمال کاهش کیفیت

تقاضا برای نفتا از سوی ترکیب کنندگان بنزین مورد حمایت قرار می گیرد. اسپرد بنزین – نفتا از ۷۲ دلار در هر تن در شروع ماه مارس به ۱۸۴ دلار در هر تن در پایان ماه مارس رسید. هرچند که این افزایش تا حدی مربوط به نزدیکی به فصل گرما و لزوم تهیه بنزین ترکیبی با نفتا می باشد ولی متوسط افزایش اسپرد بنزین – نفتا از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ تنها ۵۸ دلار در هر تن بوده است و افزایش بیش از اندازه آن در سال جاری به عرضه و تقاضای بنزین در بازار با توجه به افزایش قیمت نفت خام می باشد.

عرضه کم گازوییل در اروپا می تواند تاثیر زیادی برروی افزایش قیمت نفتا داشته باشد. از آنجا که پالایشگران به دنبال افزایش تولید فرآورده های میان‌ تقطیر هستند، آنها می توانند برش های سنگین نفتا را تبدیل به گازوییل و یا حتی سوخت‌ جت نمایند.

این استفاده دوگانه از نفتا بعضاً باعث تولید نفتای بی کیفیت در بازار می شود و مصرف آن بعنوان گازوییل یا سوخت جت، خصوصیات آروماتیکی‌ آن‌ را کاهش می دهد و لذا این‌ نفتا برای استفاده بعنوان اکتان بوستر جهت ترکیب با بنزین مقبولیت نداشته و باعث کاهش قیمت نفتا می گردد.

افزایش تولید در فرانسه پس از پایان اعتصاب

انتظار می‌رود با پایان اعتصاب در صنایع نفت فرانسه میزان تولید فرآورده های میان تقطیر بیشتر شود. افزایش تولید در فرانسه باعث کاهش قیمت نفتا به خصوص در فصل تابستان خواهد شد. به طور کلی قیمت نفتا در اروپا رو به افزایش است ولی فقط در ماه های تابستان که از نفتا برای ترکیب با بنزین استفاده می شود قیمت اندکی کاهش می یابد.

استفاده از پروپان به جای نفتا به دلیل ارزانی پروپان

بازار نفتا در آسیا با توجه به واردات زیاد محموله های نفتا از روسیه کمی ضعیف شد. با توجه به کاهش مستمر قیمت گاز مایع و تعمیرات اساسی انجام شده بر روی واحدهای کراکر تقاضا برای نفتا در آسیا در حال حاضر کم است.

حاشیه سود نفتا کماکان در حال کاهش است و به ۳۸.۷۰ دلار در هر تن رسیده است که پایین ترین قیمت در سه ماه گذشته بوده است. تایوان سنگاپور و تایلند خوراک واحدهای کراکر خود را از نفتا به پروپان تغییر دادند که در حال حاضر قیمت آن بسیار ارزان تر از نفتا می باشد.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: argusmedia

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *