رابطه طلا و نفت
بین قیمت طلا و نفت رابطه جالبی وجود دارد. بیش از 60 درصد مواقع باهم رابطه مستقیمی دارند. این بدان معناست که وقتی قیمت طلا افزایش می یابد، قیمت نفت خام نیز تمایل به افزایش دارد و بالعکس. نسبت طلا به نفت را، تعداد بشکه های نفتی که با یک اونس طلا خریداری می شود، تعیین می کند. یعنی هر چه این نسبت بیشتر باشد، نفت ارزان تر و قدرت خرید طلا بیشتر می شود.
رابطه طلا و نفت در بازارهای مالی
در جهان، محبوب ترین و فعال ترین کالاهای مورد معامله در بازارهای مالی، طلا و نفت هستند. به طور کلی استدلال می شود که همبستگی مثبت دارند. آنها دو دارایی متفاوت هستند، اما رابطه تورمی دارند. افزایش قیمت نفت بر تورم، فشار صعودی وارد می کند و فلزات گرانبها با افزایش تورم افزایش می یابند. در نهایت افزایش قیمت نفت خام به افزایش قیمت فلزات گرانبها در بازارهای مالی کمک می کند.

رابطه طلا و نفت در بازارهای مالی
همبستگی بین نفت خام، دلار آمریکا و طلا
نفت خام به دلار آمریکا قیمت گذاری می شود، بنابراین دلار ضعیف تر به این معنی است که برای خرید همان مقدار نفت، دلار بیشتری نیاز است. برعکس، زمانی که دلار آمریکا قویتر باشد، خرید همان مقدار نفت به دلار کمتری نیاز دارد، که منجر به کاهش قیمت نفت خام میشود. بسیاری از مطالعات دانشگاهی و گزارش های رسانه ای به رابطه منفی طلا و دلار اشاره می کنند. بحث این است که چون طلا عمدتاً به دلار معامله می شود. دلار ضعیف تر، طلا را برای سایر کشورها ارزان تر می کند و تقاضای آنها را برای فلز زرد افزایش می دهد.

همبستگی بین نفت خام، دلار آمریکا و طلا
یافته ها صنعت نفت و طلا
- قیمت طلا بر تغییرات قیمت نفت خام تاثیر دارد.
-
تغییرات در قیمت نفت خام به دلیل تغییرات در اقتصاد جهانی، جمعیت، تفاوت نرخ ارز و غیره است، در حالی که سیاست های پولی انجام شده توسط دولت ها، تغییر در نرخ بهره، سیاست تورمی، همه بر قیمت طلا تأثیر می گذارد.
-
از جنبههای نظری مشخص میشود که هند جزو بالاترین مصرفکنندگان نفت خام در جهان است.
- صنعت جواهرات و جواهرات نزدیک به 20 درصد از کل صادرات هند را تشکیل می دهد.
سلامت اقتصادی جهانی

سلامت اقتصادی جهانی
مزایای استفاده از نسبت طلا به نفت به عنوان شاخص
یکی از نکات مثبت درک نحوه رفتار نسبت در سناریوهای مختلف این است که میتوانید از آن دادهها برای تعیین اینکه کدام داراییهای اساسی برای خرید یا فروش کوتاهمدت بهتر است استفاده کنید تا ریسک را کاهش دهید و بازده را به حداکثر برسانید. به عنوان مثال، اگر نسبت طلا به نفت به دلیل شرایط اقتصادی ضعیف روند نزولی داشته باشد، معامله گران ممکن است بخواهند موقعیت های نفت خام بیشتری را در حالی که طلا را کوتاه می فروشند، امتحان کنند.
یک تحلیل اساسی از محرک های بازار که بر این نسبت تأثیر می گذارند می تواند به این امر کمک کند. به عنوان مثال، قدرت دلار آمریکا بر این نسبت تأثیر می گذارد. از آنجایی که دلار آمریکا نسبت به سایر ارزها تقویت می شود، معمولاً هم طلا و هم نفت خام (که هر دو به دلار قیمت گذاری می شوند) گران تر می شود. این می تواند منجر به افزایش نسبت طلا به نفت شود زیرا سرمایه گذاران مجبور به پرداخت قیمت بالاتر برای فلز گرانبها هستند. و بالعکس.
معاملهگرانی که این موضوع را درک میکنند، میتوانند با خواندن علائم نسبت طلا به نفت، موقعیتهای خرید و فروش را در قیمت نقدی طلا، دلار آمریکا و بازارهای مختلف نفت کسب کنند.
همچنین، در سطح کلان، بسیاری از کارشناسان بازار احساس میکنند که افزایش نسبت طلا به نفت از لحاظ تاریخی اغلب نشاندهنده یک اقتصاد در شرایط بحرانی است. آگاهی از این موضوع در مراحل اولیه می تواند به معامله گران بلندمدت مانند معامله گران نوسانی و معامله گران موقعیت کمک کند تا تصمیمات سودآورتر و ضرر کمتری بگیرند.
بررسی نوشته ای درباره نفت و طلا
پریانشیگوپتا و آنراگویال (2015)
مطالعه ای را در مورد تأثیر نوسانات قیمت نفت بر اقتصاد هند انجام دادند. تنها هدف این مطالعه بررسی چگونگی تاثیر نوسانات قیمت نفت بر اقتصاد هند از طریق کانالهای مختلف مانند تجارت، سرمایهگذاری و نرخ ارز است. این مطالعه عمدتاً به دادههای ثانویه بستگی دارد و از تحلیل VAR برای بررسی تجزیه واریانس برای گرفتن رابطه بین متغیرها استفاده میکند.
نتایج مطالعه حاکی از آن است که بیشترین تأثیر نوسانات قیمت نفت بر سطح قیمت و تجارت بینالمللی محسوس است. به دلیل وابستگی هند به واردات نفت، هند با تاثیر تورم وارداتی مواجه است که افزایش سطح قیمت در این کشور است.
پوشپا، چاکرابورتی و ماتور (2011)
رابطه بین قیمت نفت و قیمت بازار سهام را بررسی کردند. این مطالعه در دو اقتصاد بزرگ در حال ظهور در آسیا یعنی هند و چین انجام شد. هم هند و هم چین مصرف کنندگان عمده بازار نفت بودند و بازارهای سهام آنها مستعد قیمت نفت بودند.
جنبی (2010)
بررسی می کند که آیا بازارهای سهام شورای همکاری خلیج فارس (GCC) از نظر اطلاعاتی با توجه به شوک های قیمت نفت و طلا طی دوره 2006-2008 کارآمد هستند یا خیر. این مطالعه تأثیر قیمت طلا و نفت را بر عملکرد مالی بررسی می کند. کل مطالعه نشان می دهد که بازارهای سهام شورای همکاری خلیج فارس از نظر اطلاعاتی با توجه به شاخص های قیمت نفت و طلا کارآمد هستند.
میانگین متحرک یکپارچه رگرسیون خودکار (ARIMA) و رگرسیون چندگانه برای تجزیه و تحلیل استفاده می شود. با کمک مدل رگرسیون چندگانه، این مطالعه نشان می دهد که ین ژاپن، دلار استرالیا، دلار آمریکا، قیمت نفت دلار کانادا و قیمت آتی طلا بر تغییر قیمت طلای تایلند تأثیر دارند.

بررسی پیشینه نفت و طلا
بررسی پیشینه نفت و طلا
نفت نقشی حیاتی در اقتصاد جهانی داشته است و از اوایل دهه 1990 در اکثر سالها شاهد رشد مصرف نفت بوده است. مهمترین نمایندگانی که بازارهای مختلف اقتصاد جهانی را به هم متصل میکنند طلا و نفت هستند. طلا پرمعامله ترین فلز گرانبها و نفت پرمعامله ترین ماده خام، نقش مهمی در توسعه و رشد یک اقتصاد ایفا می کند. اولین ارتباط طلا و نفت در تاریخ آغاز شد، زمانی که تولیدکنندگان خاورمیانه به طلا در ازای نفت خام نیاز داشتند.
در نتیجه بسیاری از رویدادهای تاریخی، بازار طلا و نفت به رشد چشمگیری دست یافتند و ارتباط معناداری بین این دو کالا دیگر تنها در سطح پرداخت مشخص نشد. در سال 1944، دلار آمریکا به طلا تبدیل شد تا از عدم تعادل تجاری بین کشورها جلوگیری شود. پس از سال 1971 که تبدیل دلار به طلا لغو شد، ثبات قیمت طلا و نفت کاهش یافته است، اما با وجود نوسانات قابل توجه قیمت، هنوز هم می توان نوعی روند مشترک را در توسعه و رشد قیمت آنها مشاهده کرد.
نتیجه گیری:
اگرچه نفت خام و طلا هر دو تحت تأثیر یک فعل و انفعال پیچیده از عوامل مختلف هستند، اغلب همبستگی قیمتی مثبتی بین آنها وجود دارد. این به این معنی است که وقتی یک دارایی افزایش یا کاهش می یابد، دیگری تمایل دارد از همین روش پیروی کند. این باعث می شود که این دو برای مقایسه با یکدیگر در اکثر بازارهای اقتصادی مفید باشند.
به این ترتیب، معاملهگران میتوانند از نسبت طلا به نفت بهعنوان شاخصی از احساسات بازار و پیشبینیکننده قابل اعتماد رویدادهای اقتصادی استفاده کنند. این نسبت توسط تحلیلگران برای پیش بینی روند قیمت کالاها و به عنوان یک فشارسنج برای بازارهای نزولی و سایر بی ثباتی های مالی استفاده شده است.
افزایش درآمدهای نفتی، سرمایهگذاری در بازار طلا را افزایش میدهد و این باعث میشود قیمت نفت و قیمت طلا با هم روند صعودی داشته باشند. در چنین سناریویی، افزایش قیمت نفت منجر به افزایش تقاضا برای (و در نتیجه قیمت) طلا می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.