قیمت نفت و تورم چقدر همبستگی دارند؟

قیمت نفت و تورم چقدر همبستگی دارند؟

نفت و تورم; اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی:

مطالعات جدید نشان داده است که قیمت بالای بنزین تأثیر بسیار کمی بر تورم ایالات متحده نسبت به آنچه قبلاً تصور می شد دارد. تورم ایالات متحده از اواسط سال 2022 کاهش یافته و در حال حاضر به 6.5 درصد رسیده است. این افزایش تورم بیشتر ناشی از افزایش قیمت نفت خام در ابتدای سال بود اما انتظار می رود کوتاه مدت باشد.

تا چندین دهه، ادبیات متعارف در اقتصاد کلان این بود که قیمت بالای نفت و گاز اغلب کلید اصلی تورم بالا است. در واقع، بسیاری از تحلیلگران دو شوک عمده قیمت نفت در دهه 1970 را عامل تورم بالا در این دهه می دانند.

بررسی دقیق آخرین موج تورم در ایالات متحده نشان می دهد که رابطه بین قیمت های بالای نفت و تورم ،آن طور که قبلا تصور می شد، مستقیم و هم راستا نیست و داده های موجود فرضیه قبلی را تایید نمی کند.

تورم ایالات متحده پس از یک صعود بی وقفه به بالاترین حد در چند دهه، از اواسط سال 2022 کاهش یافته است و در حال حاضر به 6.5 درصد رسیده است. مطالعات مرکز تحقیقات سیاست اقتصادی (CEPR) سهم مصرف سوخت موتور در سبد مصرف‌ کنندگان ایالات متحده 4 درصد است؛ یعنی بسیار کمتر از سهم غذا یا سرپناه. علاوه براین، افزایش 1 درصدی قیمت نفت خام به معنای افزایش 0.6 درصدی قیمت بنزین است که تاثیر قیمت نفت خام بر تورم را کاهش می دهد.

گزارشات CEPR تلاش‌ های گذشته برای تعیین اثرات کمی تورم شوک‌ های قیمت انرژی اغلب به روش‌ های تجربی متکی دانسته است که چندان معتبر نیستند. با این حال، با استفاده از پیشرفته‌ ترین مدل‌ های خود رگرسیون برداری، این سازمان به این نتیجه رسیده است که افزایش غیرمنتظره قیمت بنزین افزایش شدید تورم قیمت مصرف ‌کننده در ایالات متحده را به دنبال دارد. در اینجا این سؤال مطرح است که اگر قیمت بنزین طبق روال قبلی پایین می ماند، تورم ایالات متحده پس از ژوئن 2019 چگونه تغییر می کرد؟ پاسخ CEPR این است که تورم نسبتاً کمتر خواهد بود.

فوریه گذشته، کتی وود از سهامداران ARK Invest در یک وبینار گفت که پیشرفت فناوری احتمالاً نرخ بهره ‌وری را بالاتر برده و دستمزدها را افزایش می دهد. وود یکی از معدود مدیران برجسته صندوق است که کاهش تورم را به جای خود تورم، دردسرساز می داند و مغتقد است طی 5 تا 10 سال آینده شاهد افزایش بی سابقه تورم خواهیم بود. همچنین، کاهش تورم را یک نیروی محرکه در اقتصاد و بازار سهام ایالات متحده در چند سال آینده عنوان کرد.

دیوید بلانچ فلاور، مدرس اقتصاد کالج دارتموث، در ماه دسامبر در مقاله‌ ای در نشریه پولیتیکو اتکای فدرال رزرو به افزایش نرخ بهره را “گمانه زنی از روی داده‌ های صفر” نامید و پیش ‌بینی کرد ممکن است نتیجه نهایی یک دوره کاهش تورم باشد. جرد کسلر، مدیرعامل Easy Knock کاهش تورم را پیش بینی کرد و برنامه های محرک دولت را مقصر مشکلات اقتصادی فعلی دانست.

منبع: اویل پرایس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *