آسیا پرچمدار رشد تقاضای جهانی نفت در شش ماه دوم 2023 خواهد بود

,
رشد تقاضای جهانی نفت

یکی از مدیران ارشد شرکت ویتول گفت آسیا بخش مهمی از رشد 2 میلیون بشکه در روز تقاضای نفت در نیمه دوم سال 2023 را تشکیل خواهد داد. برخی تحلیلگران انرژی بر این باورند که این افزایش چشمگیر تقاضا به طور بالقوه می تواند منجر به کمبود عرضه و افزایش قیمت ها تا پایان سال جاری میلادی شود.

قیمت بنچمارک بین المللی نفت برنت از اوج 140 دلار در مارس سال گذشته به حدود 75 دلار در هر بشکه کاهش یافته است، درست پس از اختلال ناشی از حمله روسیه به اوکراین.

قیمت نفت به علت کاهش غیرمنتظره و داوطلبانه تولید توسط برخی از اعضای اوپک پلاس که در ماه آوریل اعلام شد، افزایش یافته است. این گروه مجدداً در 4 ژوئن تشکیل جلسه می دهد تا سیاست های جدید تولید را بررسی کند.

مایک مولر، رئیس شرکت ویتول آسیا در حاشیه نمایشگاه نفت و گاز دوبی گفت: ما در حالی وارد نیمه دوم سال می شویم که عمدتاً به لطف رشد تقاضای آسیا، جهان به حدود 2 میلیون بشکه نفت در روز بیشتر از نیاز فعلی نیاز دارد.

دیدگاه مولر بازتاب مواضع آژانس بین‌المللی انرژی است، که اندکی پس از اعلام کاهش تولید اوپک پلاس در آوریل، اعلام کرد که سیاست های اوپک پلاس می تواند خطر تشدید کسری عرضه نفت در نیمه دوم سال را افزایش دهد.

فریدون فشارکی، رئیس شرکت مشاوره انرژی FGE نیز در کنفرانس دوبی گفت اگر رشد تقاضا طبق پیش بینی افزایش یابد، جهان ممکن است با مشکل عرضه مواجه شود زیرا تحریم های غرب بر نفت روسیه رشد تولید را کاهش می دهد.

وی افزود: روسیه می تواند تولید خود را در حدود 10 تا 11 میلیون بشکه در روز حفظ کند، اما با توجه به تحریم های غرب، نمی تواند به اندازه کافی برای تضمین رشد تقاضای 2 میلیون بشکه در روز کمک کند.

فشارکی تاکید کرد که اوپک را بسیار متفاوت از زمانی می بیند که نفت شیل آمریکا تهدید اصلی آن بود و این گروه به دنبال محدود کردن رشد قیمت نفت بود تا از فعال شدن پروژه های شیل جلوگیری کند.

هیثم الغیس، دبیر کل اوپک نیز درباره تحولات بازار نفت کوتاه مدت صحبت نکرد، اما هشدار داد که سرمایه گذاری کم در بخش نفت و گاز در بلندمدت می تواند باعث نوسانات بازار شود.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: رویترز

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *