رکورد واردات نفت آسیا، بدون چین

,
رکورد واردات نفت آسیا، بدون چین
رکورد واردات نفت آسیا، بدون چین؛  حجم خرید و واردات نفت‌خام آسیا در ژانویه سال‌جاری به بالاترین حد در مقایسه با بازه زمانی مشابه خود در سال‌گذشته رسید. این رکوردزنی اما صرفا به دلیل ایفای نقش چین در بازار جهانی انرژی صورت نپذیرفت. در همین مدت، بزرگ‌ترین خریدار نفت جهان یعنی اژدهای زرد؛ در واقع کاهش واردات نفت‌خام را ثبت کرد. بر اساس داده‌های گردآوری شده توسط «رفینیتیو ‌‌‌‌‌‌اویل‌ریسرچ»، حجم کل واردات نفت قاره کهن در دسامبرگذشته به ۱۳/ ۲۹میلیون بشکه در روز رسید‌ که افزایش ۱/ ۱۱درصدی نسبت به نوامبر که این رقم ‌برابر با ۲۲/ ۲۶میلیون بشکه در روز بود را ثبت کرد. این رقم، رکورد پیشین اکتبر که معادل ۱۰/ ۲۹میلیون بشکه در روز بود را تحت‌الشعاع قرار داد.

بازگشایی مرزهای چین و بازار نفت

به گزارش «تریدینگ‌‌‌‌‌‌ویو»، تاریخچه تحرکات و فعل و انفعالات بازار جهانی نفت حکایت از آن دارد که در موارد تقریبا مشابه، بازگشایی مرزهای یک کشور در ابعاد حتی کوچک‌تر از چین و حذف تدریجی قرنطینه‌‌‌‌‌‌ها‌‌‌‌‌‌، به‌طور طبیعی رشد تقاضای نفت را در پی داشته، اما واقعیت کنونی بازار آن است که این قضیه هنوز محقق‌نشده‌است. حجم کل واردات نفت چین در ژانویه ۹۸/ ۱۰میلیون بشکه در روز برآورد و اعلام شد که نسبت به دسامبر گذشته ۳۷/ ۱۱‌میلیون بشکه در روز و در مقایسه با نوامبر ۴۲/ ۱۱میلیون بشکه در روز کاهش داشت. این کاهش هرچند محدود در میزان واردات نفت این کشور ممکن است مربوط به تعطیلات ابتدای سال‌نوی چینی باشد که در تقویم امسال به‌طور کامل مصادف با ژانویه بود.

به باور کارشناسان فعال در حوزه انرژی، همزمانی تعطیلات سال‌نوی چینی با ژانویه، حجم بیشتری از واردات این کشور را متوجه ماه قبل از آن یعنی دسامبر و احتمالا ماه‌های بعدی سال‌ جدید میلادی خواهدکرد. با این حال، با نگاهی به کلیت واردات نفت‌خام چین متوجه می‌شویم که نقش نفت وارداتی در صنعت این کشور به‌عنوان یک اصل غیرقابل‌انکار شناخته شده و بدون‌شک تحت‌تاثیر محرک‌های متنوع اقتصادی، به‌زودی روند مثبت رشد خود را درپی خواهد گرفت.  نکته قابل‌تامل آنکه طبق روال معمول بازار جهانی نفت، سفارش‌های خرید از چندین ماه جلوتر برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی می‌شوند.

 پیش‌بینی واردات نفت‌خام چین

به گزارش بلومبرگ، با توجه به شرایط کنونی به‌‌‌‌‌‌سادگی می‌توان نتیجه گرفت که هر‌‌‌‌‌‌گونه افزایش در واردات نفت‌خام چین تنها از ماه‌جاری (مارس) به بعد محتمل خواهد بود. در این بازه زمانی چندین عامل تاثیر‌‌‌‌‌‌گذار دیگر نیز وجود دارد که باید با دقت درنظر گرفته‌شده و موردبررسی قرار گیرد. اولین مورد آنکه آیا افزایش چشمگیر سفرهای داخلی و در نتیجه رشد معنادار تقاضای سوخت که همزمان با تعطیلات سال‌نوی چینی رقم خورد، ادامه‌دار خواهد بود یا اینکه اکنون که زمان نسبتا زیادی از تعطیلات گذشته است، بخش‌‌‌‌‌‌ زیادی از جمعیت چین بدون جابه‌جایی و همچنان در خانه‌‌‌‌‌‌های خود باقی خواهند ماند.

سوبسید ‌نفت‌خام برای پالایشگاه‌های چین

دولت چین از طریق اعطای سهمیه‌‌‌‌‌‌های نفت‌خام به پالایشگاه‌های فعال این کشور، صادرات سوخت‌‌‌‌‌‌هایی مانند گازوئیل و بنزین را افزایش داده‌است، اقدامی که افزایش فعالیت اقتصادی و سودآوری پالایشگاه‌ها را رقم می‌زند. پالایشگاه‌های چین از این طریق می‌توانند حاشیه‌‌‌‌‌‌ سود نسبتا بالا برای سبد مصرفی سوخت در سطح قاره کهن را به خود اختصاص دهند.  می‌‌‌‌‌‌توان به‌درستی ادعا کرد؛ مادامی‌که پکن بتواند تامین پایدار نفت‌خام ارزان موردنیاز را برای پالایشگاه‌های این کشور تضمین و در نتیجه فرآیند تولید و صادرات سوخت را برای مدیران پالایشگاه‌ها جذاب‌‌‌‌‌‌تر کند، پالایشگاه‌ها به حداکثر رساندن تولید سوخت و فرآورده‌های نفتی خود را در دستور کار خواهند داشت.

منبع:دنیای اقتصاد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *