تحلیل آرگوس از نامشخص بودن چشم انداز بازار نفت در آستانه نشست مهم اوپک پلاس
به نظر می رسد چشم انداز نامطمئن تقاضای نفت در نیمه دوم سال 2023 یکی از مهمترین موضوعات در مذاکرات اوپک پلاس در نشست 4 ژوئن برای تعیین سیاست تولید خواهد بود.
آرگوس در تحلیلی نوشت: بر روی کاغذ، اوپک پلاس هنوز رسماً از سیاستی که در ماه اکتبر برای کاهش سهمیه تولید کلی خود به میزان 2 میلیون بشکه در روز از نوامبر تا پایان سال جاری اعلام کرده بود، منحرف نشده است.
اما تصمیم غیرمنتظره اوپک پلاس در آوریل برای کاهش 1.16 میلیون بشکه دیگر از ماه مه 1.66 میلیون بشکه در روز با احتساب تعهد روسیه برای کاهش 500000 بشکه در روز تحولات را تغییر داد.
افزایش قیمت نفت خام که پس از اعلام ماه آوریل صورت گرفت، پس از آن به طور کامل از بین رفته است. در آستانه نشست، غیرقابل پیش بینی بودن بازار نفت و مشکلاتی که سیاست گذاران به ویژه با توجه به ضعف تقاضا با آن مواجه هستند، اختلافات بر سر سیاست تولید را بالا برده است.
سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات متحده عربی اخیرا گفت: تقاضای نفت “به عوامل اقتصادی زیادی بستگی دارد”. “این یک معادله ساده برای توصیف نیست . واقعا آسان نیست.”
این مساله در چشماندازهای متفاوت تقاضای نفت در میان برخی از برجستهترین آژانسهای پیشبینی مشهود است.
اوپک رشد تقاضای نفت را 2.33 میلیون بشکه در روز در سال جاری پیشبینی میکند، اما اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده رشد متوسط 1.57 میلیون بشکه در روز را پیشبینی کرده است.
آژانس بین المللی انرژی نیز ماه گذشته برآورد رشد سال 2023 خود را از 2.03 میلیون بشکه در روز در ماه قبل به 2.21 میلیون بشکه در روز افزایش داد. آرگوس این رقم را 1.74 میلیون بشکه در روز می داند. جایی که به نظر میرسد این چشماندازها همگرا هستند، آنجاست که بیشتر رشد تقاضای جهانی نفت در نیمه دوم سال 2023 اتفاق میافتد و تعادل بازار را محدود میکند.
تحلیلگران همچنین به کاهش موجودی ذخایر اشاره می کنند که به نظر می رسد احتمالاً در نیمه دوم سال جاری نیز ادامه خواهد داشت. اما ترس از رکود اقتصادی ایالات متحده و شاخصهای اقتصادی ناامیدکننده در چین همچنان در خط مقدم ذهن نمایندگان اوپک قرار دارد و آنها را بر آن داشت که فعلاً از تغییر سیاستها حمایت کنند.
یکی از منابع آگاه و نزدیک به اوپک پلاس میگوید: به نظر میرسد همه در این مرحله در مورد یک موضوع اتفاق نظر دارند حفظ تولید در سطح ماه مه برای ماه ژوئیه و بعد از آن. هنوز خیلی زود است که دور دیگری از کاهش سهمیهها «داوطلبانه» یا غیره اجرایی شود. البته یک منبع نزدیک دیگر به اوپک پلاس احتمال کاهش سطح تولید نفت در نشست 4 ژوئن را 50 به 50 می داند.
برخی تحلیلگران انرژی بر این باورند که اگر اوپک پلاس در نشست آتی خود سطح تولید را کاهش ندهد، قیمت نفت 5 دلار دیگر در هر بشکه کاهش خواهد یافت. اوپک پلاس سال گذشته به برنامه نشستهای دوسالانه سنتیتر خود بازگشت و قرار نیست این گروه تا پایان سال جاری مجدداً تشکیل جلسه دهد، اگرچه هنوز میتواند در صورت نیاز قبل از آن تصمیمات سیاستی اتخاذ کند.
اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی
منبع: www.argusmedia.com
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.