معادله پیچیده مسیر بازار قیمت نفت

بازار قیمت نفت

حفاری نفت و گاز در صنعت شیل ایالات متحده رو به حال کاهش است، به‌طوری‌که تعداد دکل‌ها هفته‌ها ریزش داشته و آخرین نظرسنجی انرژی فدرال رزرو دالاس نیز نشان داد که فعالیت‌ها در حال ضعیف شدن است.

یکی از پاسخ دهندگان به نظرسنجی فدرال رزرو دالاس گفت برخی معتقدند این روند منجر به کاهش عرضه می‌شود که در نهایت، قیمت‌ها را بالاتر می‌برد. اما برخی دیگر با احتیاط جلو می‌روند و این روزها که تولید سخت شده، نگران تقاضا و قیمت‌ها هستند.

این فرد همچنین چالش‌های اصلی که صنعت نفت و گاز ایالات متحده در حال حاضر با آن مواجه است را اینگونه خلاصه می‌کند که “نظارت دولتی ضعیف است و هزینه‌های تجارت رو به افزایش هستند. شرکت‌ها تجارت را کنار می‌گذارند”.

در واقع، به نظر می‌رسد این روزها تولید سخت باشد و کسانی که در این راستا فعال هستند، با این وجود اقداماتی را برای اطمینان از ادامه فعالیت خود انجام می‌دهند. این که رشد تولید جزو اولویت‌های اصلی نیست، قبلاً به طور جدی ثابت شده است. اما این فقط رشد تولید نیست. حفاران هم فعالیت حفاری را محدود می‌کنند.

به گفته اسلاو تحلیلگر ارشد اویل پرایس، کم کم به تشدید بیشتر بازار نزدیک می‌شویم و این چیزی است که مدیر عملیات EOG Resources، لوید هلمز، در یک رویداد صنعتی اخیر به میزبانی چی.پی مورگان گفت.

گزارشات هفتگی بیکر هیوز خبر از کاهش فعالیت حفاری نفت و گاز در ایالات متحده برای هفتمین هفته متوالی می‌دهد. رویترز این تعداد را کمترین میزان از آوریل 2022 دانست. با کاهش فعالیت حفاری باید انتظار کاهش عرضه را نیز داشته باشیم، که باید به طور مثبت بر قیمت‌ها تأثیر بگذارد. مگر اینکه تقاضا نیز ضعیف باشد که وضعیت را پیچیده‌تر از حد معمول می‌کند.

یکی از پاسخ دهندگان به نظرسنجی انرژی فدرال رزرو دالاس گفت “توقف 1 میلیون بشکه‌ای تولید عربستان برای ماه جولای و کاهش مشابه در ماه می نتوانست قیمت نفت را افزایش دهد. باید منتظر تضعیف تقاضا در سطح جهانی باشیم”.

وی افزود “رشد پیش‌بینی‌شده 1.2 درصد آمریکا در سال جاری نشان‌دهنده کندی تقاضای داخلی است، علاوه بر اینکه تولید داخلی روزانه با افزایش حدود 600 هزار بشکه در پایان سال به 12.75 میلیون بشکه در روز خواهد رسید. این انتظارات حاکی از ادامه فشارها بر قیمت وست تگزاس اینترمدییت (WTI) است”.

البته تقاضای چین در کانون توجه است، اگرچه هیچ قطعیتی وجود ندارد که تا پایان سال به کجا خواهد رسید، حتی با وجود اینکه امسال به‌طور پیوسته رو به افزایش بوده و رکوردها را شکسته است.

به نظر می‌رسد این امر برای متقاعد کردن مدیران انرژی در اینکه روزهای روشن‌تری برای قیمت نفت در پیش است، کافی نیست چون که همه نگاه‌ها به بانک‌های مرکزی و به‌ویژه، فدرال رزرو آمریکا است که ماه‌ها تلاش کردند تا یک موج تورمی را مدیریت کند که ابتدا گذرا بود اما اعتراف کردند به تنهایی قادر به حل آن نیستند.

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، در آخرین اظهارات خود گفت “این بانک حداقل دو افزایش دیگر در نرخ بهره را تا پایان سال برنامه ریزی کرده است. افزایش بیشتر نرخ‌ها هزینه‌های صنعت نفت و گاز را تحت تأثیر قرار می‌دهد و به دلیل تأثیر مثبت بر دلار و تأثیر منفی آنها بر هزینه‌های مصرف کننده، بر تقاضا نیز تأثیر می‌گذارد”.

این فقط فدرال رزرو نیست. در روز پنجشنبه هفته گذشته، پس از اینکه بانک انگلیس نرخ بهره را 50 واحد افزایش داد، قیمت نفت 4 درصد ریزش کرد که بالاتر از حد انتظار بود. این افزایش به نگرانی‌ها از تقاضای سوخت در کشور و چشم‌انداز کل اقتصادی دامن زد زیرا این سیزدهمین افزایش متوالی نرخ بهره است که بانک انگلیس در حال اجرای آن است.

یکی دیگر از پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی فدرال رزرو دالاس با دید کلی به این وضعیت گفت “سرمایه گذاری‌های ما برای حفظ تولید نفت در سطح فعلی کافی نیست درحالی‌که تقاضا، به‌ویژه در چین همچنان درحال افزایش است.

این فاندمنتال‌ها برای قیمت نفت سازنده هستند. با این حال، بانک‌ مرکزی بازیگر اصلی در تعدیل تورم و نرخ‌ بهره و اینکه آیا ما دچار رکود اقتصادی در ایالات متحده هستیم و برای چه مدتی ادامه خواهد داشت است. این عدم اطمینان بر بازار کالا و سرمایه سایه انداخته است”.

بنابراین، در مجموع، باتوجه به کاهش اخیر اوپک و احتیاط حفاران آمریکایی، عرضه نفت نگران کننده است. با این‌حال، وضعیت تقاضا نیز نگران کننده است زیرا ترس از رکود مداوم ناشی از سیاست‌های پولی بانک مرکزی است. با ادامه این وضعیت، قیمت نفت نیز محدود باقی خواهد ماند.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: اویل پرایس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *