آیا امسال شاهد بازگشت نفت سه رقمی خواهیم بود؟

نفت سه رقمی

نفت سه رقمی

بهای نفت با نادیده گرفتن پیامدهای تهاجم روسیه به اوکراین در فوریه سال گذشته، به بن بست رسیده است. در بیشتر سال گذشته، ترس از شوک بزرگ عرضه نفت از سوی روسیه بر احساسات بازار و موقعیت معامله گران سایه انداخته بود.

اما قیمت نفت حتی با وجود تحریم های اتحادیه اروپا و اعمال محدودیت های قیمتی گروه 7 بر نفت خام و فرآورده های نفتی روسیه افزایش پیدا نکرد. برخلاف اینکه حجم واردات اروپا از نفت خام و دیگر فرآورده های نفتی خاورمیانه، آسیا و ایالات متحده رو به افزایش است اما روسیه در حال تغییر مسیر صادرات نفت خود به آسیا است. با این حال، یکی از مهم‌ ترین تغییرات در تجارت جهانی نفت در دهه‌ های اخیر، نیروی محرکه اصلی در بازارهای نفت در هفته‌های اخیر نبوده است؛ بلکه عامل اصلی و تاثیرگذار، اقتصاد است.

در حال حاضر داده های مربوط به تورم، تولید، اشتغال و فعالیت های تجاری ایالات متحده و چین، دو اقتصاد بزرگ جهان، محرک های اصلی بازار آتی نفت هستند.

فدرال رزرو به دقت تمام داده های اقتصادی ایالات متحده را رصد می کند تا بتواند سرعت افزایش نرخ بهره را تسریع یا کاهش دهد. داده‌ های مستدل تری از اقتصاد ایالات متحده و تورم افزایشی می‌ تواند فدرال رزرو را وادار کند تا نه تنها نرخ‌ بهره را بیش از آنچه در ابتدا انتظار می ‌رفت افزایش دهد، بلکه احتمال کند شدن رشد اقتصادی و حتی رکود اقتصادی در ماه‌ های آینده را نیز بالا ببرد.

از سوی دیگر، بازارها از جمله بازار آتی نفت، از نزدیک روندهای اقتصادی در چین که تقریباً سه سال پس از قرنطینه صفر کووید بازگشایی شده است و انتظار می رود در سال جاری شاهد بازگشت مجدد رشد اقتصادی و مصرف نفت باشد، را رصد می کنند. این دو نیروی اقتصادی متضاد در حال حاضر بازار نفت را در جهت مخالف هدایت کرده و قیمت ها را بین 80 تا 85 دلار در هر بشکه برنت پایین نگه می دارند.

ساکسو بانک اعلام کرده است که “انتظار می رود بازار تا چندین ماه محدود باشد و عجله ‌ای برای تغییر آن در میان تعادل عرضه و تقاضا نیست. این احتمال وجود دارد که بازار به سطح بالای ریسک‌ پذیری که در حال حاضر توسط فدرال رزرو آمریکا و بررسی دقیق داده‌ های دریافتی تعیین شده است، برسد.

جان کمپ، تحلیلگر ارشد بازار گفت بهای نفت که “بر اساس تورم تنظیم شده است، از 8 مارس 2022، هفته ها پس از حمله روسیه به اوکراین، 40 درصد در طی یک سال کاهش داشته است. علاوه براین، نوسان قیمت در قرارداد ماه پیشرو به نرخ سالانه کمتر از 25 درصد در مقایسه با 88 درصد مارس سال گذشته کاهش یافته است”. افزایش نرخ بهره و نگرانی ها از کند شدن رشد اقتصاد ایالات متحده، قیمت نفت را پایین می آورد.

اد مویا، تحلیلگر ارشد بازار ایالات متحده در موسسه OANDA، به تاثیر کاهش رشد اقتصادی بر قیمت‌ نفت اشاره کرد و اینکه اگر نگرانی ها از سقوط اقتصاد ایالات متحده کاهش یابد، نفت خام وست تگزاس اینترمدیت می‌ تواند جایگاهی بالاتر از 80 دلار در هر بشکه پیدا کند.

در عین حال، امید به بازگشت اقتصاد و تقاضای نفت چین، روند نزولی بازار را محدود می ‌کند. اگر چین پس از بازگشایی مجدد به سرعت رشد کند، با توجه به اینکه ذخایر جهانی کمتر از میانگین پنج ساله است و بازار فیزیکی نفت خام در حال منقبض شدن است، قیمت‌ ها ممکن است از بن بست اخیر عبور کنند.

بن لاکاک، رئیس شرکت ترافیگورا در کنفرانس انرژی CERA Week گفت این شرکت انتظار دارد به دلیل تغییرات عمده در تجارت نفت در سال گذشته، قیمت‌ ها به تدریج افزایش یابند. به گفته لاکاک، ترافیگورا با نظر به افزایش تقاضای مواد معدنی، فلزات و حجم نفت خام که چین طی شش هفته گذشته وارد کرده است بازگشت این کشور به بازار را “حتمی” می داند.

راسل هاردی، مدیر عامل ویتول، بزرگترین تاجر نفت مستقل در جهان، به بلومبرگ گفت ” با پیش بینی اینکه تقاضای جهانی قرار است به سطح بی سابقه ای برسد و برخلاف اینکه عرضه همچنان محدود است، انتظار می رود قیمت نفت در نیمه دوم سال جاری به محدوده 90 تا 100 دلار در هر بشکه برسد”.

از یک طرف، تهاجم روسیه به اوکراین و تأثیر آن بر عرضه و بازارهای انرژی همچنان بازار نفت را دچار اختلال کرده است، از سوی دیگر اقتصادهای ایالات متحده و چین روند فعلی قیمت ها را دیکته می کنند و تعیین خواهند کرد که در صورت خروج قیمت ها از محدوده فعلی، تا کجا پیش خواهند رفت.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: اویل پرایس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *