تولید اوپک پلاس در ماه آگوست ۱۲۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت

,
تولید اوپک پلاس در ماه آگوست ۱۲۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت

افزایش تولید اوپک پلاس در ماه آگوست

بر اساس آخرین بررسی پلتس، تولید نفت خام اوپک پلاس در ماه آگوست 120 هزار بشکه در روز افزایش یافت زیرا افزایش تولید ایران، عراق و نیجریه بیش از کاهش بیشتر توسط عربستان سعودی و روسیه بوده است.

میانگین تولید اوپک پلاس 40.52 میلیون بشکه در روز در ماه آگوست بود که 13 عضو اوپک 190 هزار بشکه در روز تولید خود را افزایش دادند. تولید کشورهای غیر اوپک در این ائتلاف 70 هزار بشکه در روز کاهش یافته است. حتی با وجود این افزایش خالص، تولید این گروه بسیار پایین‌تر از سطح اوایل تابستان امسال باقی مانده است . عربستان سعودی از ماه جولای کاهش داوطلبانه 1 میلیون بشکه در روز را برای کمک به تقویت قیمت‌های بازار اجرا می‌کند.

این بررسی نشان داد که تولید نفت خام عربستان سعودی در ماه آگوست 8.95 میلیون بشکه در روز بود که 100 هزار بشکه در روز کمتر از ماه قبل بود و کمترین میزان از ماه می 2021 به شمار می رود.

ثابت ماندن تولید روسیه /کاهش تولید عربستان سعودی

ثابت ماندن تولید روسیه /کاهش تولید عربستان سعودی

روسیه، بزرگترین تولیدکننده غیراوپک در این گروه، تولید خود را 20 هزار بشکه در روز در ماه اوت به 9.4 میلیون بشکه در روز کاهش داد. روسیه در ماه ژوئیه متعهد شده بود عرضه خود را 500000 بشکه در روز کاهش دهد، اما تصریح کرد که این به صادرات مربوط می شود نه تولید. این کشور از آن زمان گفته بود که از سپتامبر کاهش خود را به 300000 بشکه در روز کاهش خواهد داد.

کاهش تولید عربستان سعودی که در کنار کاهش‌های کمتر دیگر اعضای اوپک پلاس از ماه مه انجام شده است – تا حد زیادی عامل اصلی افزایش اخیر قیمت‌های نفت به بالاترین حد در 10 ماه اخیر بوده است.

عربستان سعودی و روسیه 5 سپتامبر اعلام کردند که کاهش تولید خود را تا پایان سال 2023 تمدید خواهند کرد، که به کسری عرضه 1.8 میلیون بشکه در روز در نیمه دوم سال منجر خواهد شد.

تولید اوپک پلاس به پایین ترین سطح در دو سال اخیر رسید

تولید اوپک پلاس به پایین ترین سطح در دو سال اخیر رسید

افزایش تولید نفت ایران

افزایش تولید ایران، عراق و نیجریه تاثیر کاهش عمده عربستان را تاحد زیادی از بین برده است. بر اساس این نظرسنجی، تولید ایران با 2.95 میلیون بشکه در روز بالاترین میزان از نوامبر 2018 بوده است، زیرا صادرات آن به چین همچنان قوی است.

فشار تحریم ها بر ایران نیز به میزان قابل توجهی کاهش یافته است زیرا کشورهای غربی در واکنش به تهاجم روسیه به اوکراین بر اقداماتی علیه مسکو تمرکز می کنند و این تحولات مشتریان را قادر می سازد تا نفت بیشتری از ایران را بدون ترس از اجرای آن خریداری کنند. ایران طبق توافق اوپک پلاس از سهمیه تولید معاف است.

تولید عراق با افزایش مصرف داخلی 110000 بشکه در روز افزایش یافت، در حالی که تولید نیجریه 60000 بشکه در روز افزایش داشته است، زیرا بارگیری در ترمینال فورکادوس پس از نشت نفت که بارگیری را برای یک ماه مختل کرد، از سر گرفته شد.

بر اساس این نظرسنجی، در سمت غیراوپک، قزاقستان شاهد کاهش 50000 بشکه ای تولید بود، در حالی که سایر کشورهای غیر عضو اوپک تولید خود را ثابت نگه داشتند.

کمبودها

بر اساس این نظرسنجی، ائتلاف اوپک پلاس مجموعا به میزان قابل توجهی کمتر از سهمیه های خود به تولید ادامه می دهد و مجموع کسری 1.1 میلیون بشکه ای در روز در ماه آگوست را ثبت کرده است.

کشورهای اوپک در ماه آگوست 687 هزار بشکه در روز کمتر از سهمیه های خود تولید کردند، در حالی که بسیاری از اعضای آفریقایی ماه ها برای رسیدن به اهداف خود تلاش کردند. علاوه بر ایران، لیبی و ونزوئلا نیز از سهمیه بندی معاف هستند. مقامات اوپک پلاس گفته اند که سطح تولید خود را به صورت ماهانه بررسی کرده و آن را مطابق با شرایط بازار تنظیم خواهند کرد.

نشست بعدی کمیته نظارت وزرای مشترک اوپک پلاس که بر این توافق نظارت می کند و به ریاست مشترک عربستان سعودی و روسیه برگزار می شود، برای 4 اکتبر برنامه ریزی شده است.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: www.spglobal.com

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *