مستربچ پاستیلی چیست؟
مستربچ پاستیلی چیست؟ پاستیلی یا صورتی یکی از رنگ های پرکاربرد مستربچ است که به صورت پیگمنت، پودرهای آلی یا معدنی در تولید پلاستیک به کاربرده میشود. امروزه برخی از رنگ های پرتقاضای پلاستیک و پلیمرها نقش کلیدی در زندگی ما دارند. لوازم خانگی و آشپزخانه، قطعات مورد استفاده در صنعت خودروسازی، لوله ها و اتصالات مهم، روکش کابل های برق و سیم در دستگاه های الکترونیکی و… همگی بخشی از کاربرد این ماده شگفت انگیز در دنیای امروز هستند.
مستربچ پاستیلی
مستربچ پاستیلی یکی از پرمصرف ترین و پرکاربردترین انواع رنگ ها در بین تولیدات مستربچ می باشد. رنگ پاستیلی با استفاده از رنگدانه هایی با شفافیت و براقیت بالا، رنگ بسیار زنده در این نوع محصول، مورد توجه بسیاری از قطعه سازان در صنایع پلاستیک قرار گرفته است. مستربچ پاستیلی در تزریق پلاستیک انواع ظروف و لوازم پلاستیکی آشپزخانه، اسباب بازی های کودکان، تجهیزات نظافت پلاستیک و غیره.
رنگ پاستلی
رنگ های پاستلی در مستربچ ها معمولا از ترندهای بهار و تابستان هر سال هستند. در دنیای مد، استفاده از رنگهای درخشان مانند رنگ های پاستلی به شدت کاربرد دارد. در صنایع پلاستیک به رنگهایی مانند کاراملی روشن، صورتی روشن، آبی روشن، هلویی، نعنایی روشن، بنفش روشن، موزی و… رنگهای پاستلی گویند. رنگهای پاستیلی تناژ رنگهای واقعی را دارند اما بسیار روشن و نزدیک به رنگهای خنثی یعنی خاکستری، مشکی و سفید هستند. به عبارت دیگر اگر به رنگهای موجود، رنگ سفید اضافه کنیم، آنها را تبدیل به رنگ پاستلی کردهایم.
مستربچ پاستیلی چیست؟
مستربچ پاستیلی مخلوط غلیظی از سه جزء است. این سه جزء شامل پایه پلیمری، افزودنی و عامل سازگار کننده است. پلیمر پایه مورد استفاده در این محصول معمولاً اتیلن وینیل استات، پلی اتیلن، پلی پروپیلن، پلی استایرن یا سایر پلیمرهای خاص می باشد. در واقع پایه پلیمری استفاده شده در مستربچ باید مشابه پلاستیک مورد استفاده در تزریق پلاستیک باشد. به منظور بهبود خواص پلیمر، مواد مختلفی از جمله رنگدانه ها مانند رنگ های پاستیلی، بهبود دهنده های خواص و پرکننده ها به آن اضافه می شود. عامل سازگار کننده که سازگاری مواد افزودنی را افزایش می دهد، در پلیمر پایه استفاده می شود. مستربچ ها انواع مختلفی دارند که شامل مستربچ های رنگی، افزودنی و پرکننده می شود.
مستربچ رنگی چیست؟
قطعات پلاستیکی به خودی خود رنگ ندارند. یکی از روش های تولید قطعات رنگی استفاده از مستربچ رنگی است. یکی از پرکاربردترین طیف رنگی در مستربچ ها، رنگ های پاستیلی و روشن است. این محصول علاوه بر تغییر رنگ نهایی قطعه پلاستیکی می تواند در بهینه سازی و اصلاح خواص آن نیز نقش داشته باشد. اجزای تشکیل دهنده این ماده رنگدانه ها، سازگار کننده یا پخش کننده و پلیمر حامل هستند.
در تولید مستربچ رنگی، پیگمنت ها درصد بیشتری نسبت به پلیمر دارند. همچنین اگر بخواهیم مستربچ های رنگی را بر اساس پایه پلیمری تقسیم بندی کنیم، دو نوع مهم یعنی مستربچ رنگی اتیلن و مستربچ رنگی پلی پروپیلن بدست می آید. برای دستیابی به طیف های رنگی مختلف پاستیلی می توان از غلظت های مختلف و مقادیر متفاوتی از این مواد استفاده کرد. اما نکته اصلی که در انتخاب مستربچ باید به آن توجه شود، سازگاری مواد تشکیل دهنده آن با پلاستیک است.
تولید قطعات پاستیلی
رایج ترین روش تولید قطعات رنگی از مواد پلاستیکی افزودن مستربچ پاستیلی است. گاهی اوقات این افزودنی ها علاوه بر ایجاد رنگ مطلوب محصول نهایی، باعث بهبود و اصلاح خواص فیزیکی و مکانیکی می شوند. مستربچ پاستیلی مخلوطی پلاستیکی حاوی درصد بالای رنگدانه و درصد کم پلیمر است. با تغییر غلظت و مقدار این ماده می توان نمونه های رنگی مختلفی به دست آورد.
این مستربچ ها معمولا دارای دو نوع استابلایزر و دو نوع روان کننده داخلی و خارجی پایه رنگی و پلیمری هستند. با کمک مستربچ می توان پلاستیک مورد نظر را به رنگ های مختلف پاستیلی درآورد. نکته بسیار مهم در انتخاب مستربچ، سازگاری پلاستیک با رنگ و سایر مواد افزودنی همراه با مستربچ است.
استفاده از رنگ های پاستلی
رنگ های پاستلی در فصول گرم سال طرفداران زیادی دارد. این رنگ ها در دکوراسیون داخلی منزل و لوازم خانگی و آشپزخانه بسیار کاربرد دارند. ظاهر جذاب و آرامش بخش آنها باعث شده است که تقریباً هر گروه سنی رابطه خوبی با رنگ های پاستلی داشته باشد. رنگ های پاستلی از شادترین رنگ ها در لوازم منزل هستند. رنگ های “کم رنگ” که دارای روشنایی بالا و غلظت رنگ پایین هستند، رنگ های پاستلی نامیده می شوند. تعداد این نوع رنگ ها محدود نیست و می تواند طیف وسیعی از رنگ ها را شامل شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.