کاهش حاشیه سود صنعت پالایشگاهی جهان

کاهش حاشیه سود صنعت پالایشگاهی جهان

سود جهانی تولید دیزل از فوریه تا کنون تقریباً به نصف کاهش یافته و سود پالایشگاه‌ها را با چالش جدی روبرو کرده است. به اعتقاد تحلیلگران انرژی علت اصلی این مساله ادامه صادرات روسیه با وجود تحریم‌ها است که به تولید چین و هند کمک می‌کند تا در ماه مارس به بالاترین حد خود برسد.

انتظار می‌رفت که تحریم‌های غرب و محدودیت‌های قیمتی نفت خام و فرآورده‌های نفتی روسیه که در ماه‌های دسامبر و فوریه اعلام شد، عرضه نفت را در سطح جهان کاهش دهد.
با این حال، روسیه به ارسال نفت ارزان قیمت ادامه می دهد و به بزرگترین مشتریان خود (هند و چین) امکان می دهد تولید و صادرات پالایشگاهی خود را افزایش دهند. در همین حال، فرآورده‌های نفتی روسیه در حجم بالایی به مراکز نفتی ارسال می‌شوند تا ذخیره و مجدداً به سراسر جهان صادر شوند.

بزرگترین مشتریان نفت روسیه

بزرگترین مشتریان نفت روسیه

علاوه بر این، چندین مجتمع پالایشی جدید امسال در خاورمیانه و چین به بهره برداری خواهد رسید که محصولات نفتی بیشتری را برای صادرات تولید می‌کنند و حاشیه‌های سود فرآورده های پالایشی را کاهش می‌دهند.

شرکت ریلاینس اینداستریز هند، اپراتور بزرگترین مجتمع پالایشی جهان روز جمعه اعلام کرد با ثابت ماندن عرضه گازوئیل روسیه، حاشیه سود دیزل کاهش یافته است، در حالی که زمستان معتدل اروپا به افزایش ذخایر منجر شده است. این شرکت گفت تقاضا برای گازوئیل برای جایگزینی گاز طبیعی در تولید برق نیز پس از کاهش قیمت‌های نقدی گاز طبیعی مایع از بالاترین سطح تاریخی، کاهش یافته است.

بر اساس ارزیابی‌های رویترز، حاشیه‌های بنچمارک پالایش بارج دیزل اروپا هفته گذشته به کمترین میزان خود از فوریه 2022 به حدود 13.70 دلار در هر بشکه رسید که تحت فشار حجم بالای واردات و راه‌اندازی مجدد پالایشگاه‌های فرانسوی پس از اعتصاب‌های کارگری بود. همین طور، حاشیه سود گازوئیل آسیایی در ماه آوریل 31 درصد کاهش یافت و به کمترین میزان از ژانویه 2022 به حدود 14 دلار در هر بشکه در هفته گذشته رسید که دلیل آن ذخایر بالا و به دلیل بسته شدن پنجره آربیتراژ به اروپا برای ماه های آینده است.

سود فرآوری هر بشکه نفت خام برنت در یک پالایشگاه اروپایی با حدود 71 درصد کاهش به کمترین میزان از ژانویه سال گذشته به 3.56 دلار در هر بشکه در آوریل رسیده است، در حالی که حاشیه سود پالایشی در آسیا با حدود 57 درصد کاهش به 2.54 دلار در هر بشکه رسیده است.

در آسیا، پالایشگاه ها تولید بنزین را افزایش و دیزل را کاهش دادند تا حاشیه سود خود را بهبود بخشند. پس از اینکه اتحادیه اروپا محصولات روسی را در 5 فوریه ممنوع کرد، مسکو ارسال سوخت موتور به کشورهای آفریقایی را افزایش داد. همچنین، صادرات از هلند به کشورهای کم درآمد از جمله آفریقا پس از شروع مقررات جدید هلند در مورد استانداردهای ترکیب سوخت در 1 آوریل کاهش یافت.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: رویترز

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *