تولید نفت اوپک پلاس با وجود رونق تولید روسیه کاهش یافت

,
تولید نفت اوپک پلاس با وجود رونق تولید روسیه کاهش یافت

آمارهای جدید آرگوس نشان می دهد تولید اوپک پلاس در ماه آوریل کاهش یافت آن هم در شرایطی که افزایش تولید روسیه برای جبران کاهش تأثیرگذار تولید عراق و نیجریه کافی نبوده است.

تولید روسیه در ماه گذشته حدود 130000 بشکه در روز افزایش یافت پس از افت 200 هزار بشکه در روز در ماه مارس. عرضه نفت خام روسیه به پالایشگاه ها در ماه آوریل کمتر بود، اما صادرات بیشتر شده است، زیرا بارگیری از طریق دریا و همچنین تحویل از طریق خط لوله دروژبا، افزایش داشته است.

در داده های ماه آوریل شواهد اندکی وجود دارد که نشان دهد روسیه در حال پیشرفت برای اجرای تعهد خود مبنی بر کاهش 500 هزار بشکه ای تولید در مقایسه با سطح فوریه باشد، اگرچه الکساندر نواک معاون نخست وزیر روسیه 4 مه اصرار داشت که این کشور کاهش های اعلام شده را اجرا می کند.

عرضه بیشتر روسیه و تولید سایر اعضای غیراوپک ائتلاف با کاهش تولید 350 هزار بشکه در روز 10 عضو اوپک روبرو شد. تولید در آوریل به 24.1 میلیون بشکه در روز کاهش یافت که کمترین میزان از ژانویه 2022 است و 1.3 میلیون بشکه در روز کمتر از هدف تعیین شده بوده است. تولید ترکیبی اوپک پلاس حدود 2.4 میلیون بشکه در روز از سهمیه کل است.

 

تولید سایر اعضای غیراوپک

تولید سایر اعضای غیراوپک

پس از اینکه ترکیه در 25 مارس عرضه نفت از طریق خط لوله کرکوک را از اقلیم کردستان عراق به بندر جیهان در دریای مدیترانه متوقف کرد، محموله ها از عراق 200 هزار بشکه در روز در آوریل کاهش یافت. این تصمیم با حکم دادگاه داوری بین‌المللی مبنی بر اینکه ترکیه توافقنامه خط لوله 1973 را زیر پا گذاشته و اجازه داده نفت اقلیم کردستان بدون رضایت بغداد در سال‌های 2014-2018 صادر شود، اجرا شد.

توافق 4 آوریل بین اقلیم کردستان و دولت فدرال، راه را برای از سرگیری صادرات هموار کرد. اما حیان عبدالغنی وزیر نفت عراق در 3 مه گفت که حکومت اقلیم کردستان و دولت فدرال باید ظرف «یک تا دو هفته» بر سر انتقال مجدد کرکوک به جیهان به توافق برسند.

کاهش تولید نیجریه

تولید نفت نیجریه در ماه آوریل برای اولین بار در شش ماه گذشته کاهش یافت. تولید فورکادوس تقریباً 90 هزار بشکه در روز کاهش یافت و به 160 هزار بشکه در روز رسید که نتیجه کاهش جریان های خط لوله است که SPDC تابعه شل آن را به سرقت نفت خام نسبت می دهد.

تولید کویت به دنبال مشکلاتی که در فعالیت پالایشگاه جدید الزور با ظرفیت 615 هزار بشکه در روز به وجود آمد، کاهش یافت.

تولید نفت اعضای اوپک

تولید نفت اعضای اوپک

دو واحد نفت خام با ظرفیت 205 هزار بشکه در روز در پالایشگاه به دلیل مشکلات فنی در اوایل آوریل از خط خارج شدند، اگرچه یکی از واحدها در هفته پایانی آن ماه به خدمت بازگشت. صادرات بیشتر از این کشور نتوانست افت تقاضای پالایشگاهی را جبران کند.

تولید بالاتر عربستان سعودی، ناشی از افزایش صادرات، و آنگولا به دنبال پایان فصل تعمیر و نگهداری، تنها تا حدی کاهش تولید اوپک پلاس را جبران کرد. تولید ونزوئلا در آوریل افزایش یافت، آن هم علی‌رغم آشفتگی‌هایی که در بخش بالادستی این کشور به دلیل تحقیقات در مورد سرقت در صنعت نفت و یک سری دستگیری‌ها وجود داشت.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: www.argusmedia.com

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *