کاهش تولید و صادرات نفت عراق

,
کاهش تولید و صادرات نفت عراق

رویترز به نقل از یک منبع آگاه در شرکت دولتی بازاریابی نفت عراق “سومو” اعلام کرد، تولید نفت خام این کشور در آوریل 3.938 میلیون بشکه در روز رسید که 262 هزار بشکه در روز کمتر از رکورد مارس است. این سطح از تولید به این معنا است که این کشور 500 هزار بشکه در روز کمتر از سهمیه آوریل خود در اوپک پلاس تولید می‌کند.

کاهش تولید نفت عراق پس از آن صورت گرفت که ترکیه صادرات 450 هزار بشکه در روز از شمال عراق را در 25 مارس پس از صدور حکم اتاق بازرگانی بین المللی متوقف کرد. این توقف صادرات تولید نفت خام در اقلیم نیمه خودمختار کردستان عراق را متوقف کرد.

کاهش صادرات عراق با توقف صادرات کردستان

با کاهش انتقال محموله های از شمال عراق، صادرات نفت خام عراق در آوریل در مقایسه با ماه مارس حدود 250 هزار بشکه در روز کاهش یافت. عراق که دومین تولیدکننده بزرگ اوپک است در ماه گذشته 3.29 میلیون بشکه در روز نفت خام از طریق پایانه جنوب بصره صادر کرد.

این رقم که 335 هزار بشکه از آن برای خط لوله کرکوک و کردستان در شمال عراق به بندر جیهان ترکیه در دریای مدیترانه بود، در مقایسه با 3.54 میلیون بشکه در روز در ماه مارس کاهش یافته است.

صادرات ماهانه به ترکیه قبلاً به طور متوسط ​​بیش از 450 هزار بشکه در روز بود. با این حال، آنکارا در 25 مارس پس از شکایت دولت عراق علیه دولت ترکیه به اتهام تجارت مستقل و غیرمجاز نفت خام کردستان و صدور حکم دادگاه به نفع عراق، صادرات را متوقف کرد.

بر اساس داده های رسمی، عراق در ماه گذشته با افزایش صادرات از بصره تا حدی توقف جریان از میادین شمالی به جیهان را جبران کرد. با افزایش قیمت نفت تا 5 دلار در هر بشکه، درآمدهای نفتی فدرال در ماه آوریل از مارس فراتر رفته و به 7.8 میلیارد دلار رسیده است.

عراق در حال مذاکره با دولت اقلیم کردستان و ترکیه برای ازسرگیری صادرات نفت است. اما علیرغم توافق موقت بین بغداد و اربیل در ماه گذشته و اظهارات مقامات عراقی مبنی بر آغاز قریب الوقوع صادرات، گزارشات کشتیرانی خبر از تعطیلی خط لوله عراق-ترکیه می دهد. دادگاه پاریس، آنکارا را بابت درآمد از دست رفته عراق، موظف به پرداخت غرامت 1.5 میلیارد دلاری به بغداد کرد.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: رویترز

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *