چرا ما هنوز برای دهه های آینده به نفت و گاز نیاز داریم؟

چرا ما هنوز برای دهه های آینده به نفت و گاز نیاز داریم؟

فاتح بیرول، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی، اوایل ماه جاری در مقاله‌ای برای فایننشال تایمز نوشت که انرژی‌های تجدیدپذیر سریع‌تر از آن چیزی که بسیاری تصور می‌کردند در حال گسترش است. او گفت بحران انرژی ناشی از جنگ در اوکراین، سیستم‌های انرژی جهانی را تغییر داد و باعث شد بسیاری از کشورها متوجه شوند که باد و خورشید انرژی های امن‌تری هستند.

آژانس بین المللی انرژی نیز تنها سازمانی نیست که این پیام را برای جهان دارد. هر گردهمایی درباره تغییرات اقلیمی هم همین را می گوید: انتقال انرژی در حال انجام است و انرژی های تجدیدپذیر جایگزین سوخت های فسیلی می شوند.

در چنین شرایطی، تا حدودی عجیب است که همان آژانس بین‌المللی انرژی رکورد تقاضای نفت را برای امسال پیش‌بینی می‌کند، به‌ویژه که چند ماه پیش نیز پیش‌بینی کرده بود که تقاضای نفت قبل از سال 2030 به اوج خود خواهد رسید.

همچنین عجیب است که همان فاتح بیرول که مکرراً اعلام کرد سوخت‌های فسیلی در حال کاهش هستند، اخیراً هشدار داده است که کاهش تولید اوپک پلاس که اخیراً عمیق‌تر شده است، خطر بهبود اقتصاد جهانی را با گران‌تر کردن نفت مختل می‌کند.

پیام متناقض آژانس بین‌المللی انرژی نشانه‌ای از ناهماهنگی است که در میان حامیان انتقال شتابان از سوخت‌های فسیلی به انرژی‌های تجدیدپذیر در حال ظهور است. همین ناهماهنگی بارها توسط دولت بایدن نمایان شده است، که به تناوب بین تهدیدها و درخواست ها ها از صنعت نفت ایالات متحده برای افزایش تولید به کار رفته است تا قیمت ها در جایگاه های عرضه سوخت برای مردم بیشتری مقرون به صرفه بماند.

در عین حال، دولت متعهد شده است میلیاردها دلار یارانه برای پروژه های انرژی جایگزین با هدف کاهش مصرف سوخت فسیلی اختصاص دهد. آخرین نمونه از این ناهماهنگی مربوط به گروه 7 بود که به تازگی اعلام کرد قصد دارد ظرفیت کلی تولید انرژی بادی فراساحلی خود را تا 150 گیگاوات و ظرفیت خورشیدی را به بیش از 1 تراوات ساعت تا سال 2030 افزایش دهد.

گروه 7 همچنین استفاده بی وقفه از سوخت‌های فسیلی را محکوم کرد و متعهد شد که آنها را حذف کند. فقط نگفت که چگونه و چه زمانی این کار را انجام خواهد داد. تمام دست اندرکاران این نشست، درباره این مساله اظهارنظر کردند که «سوخت های فسیلی بد هستند و در آینده کمتر از آنها استفاده خواهیم کرد».

هیچ جزئیاتی فراتر از آن وجود نداشت، “ما تاکید می کنیم که یارانه سوخت های فسیلی با اهداف توافقنامه پاریس مغایر است و ما تعهد خود را برای دستیابی به یک بخش برق کاملاً یا عمدتاً کربن زدایی شده تا سال 2035، و اولویت دادن به گام های ملموس و به موقع برای رسیدن به آن را تایید کنیم. هدف تسریع در حذف تدریجی تولید برق زغال سنگ خانگی به روشی منطبق با حفظ حد افزایش دمای 1.5 درجه سانتی گراد است.”

10 کشف باور نکردنی نفت و گاز در تمام دوران های تاریخ

دلیل ناهماهنگی این است که جهان هنوز هم به شدت از سوخت‌های فسیلی استفاده می‌کند. بله ،سرمایه‌گذاری در گزینه‌های جایگزین، عمدتاً تولید برق بادی و خورشیدی، در حال افزایش است. همینطور تولید انرژی بادی و خورشیدی به عنوان درصدی از کل تولید برق در اتحادیه اروپا در سال گذشته. با این حال این امر تقاضا برای نفت را کاهش نداد. این امر تقاضا برای گاز را کاهش نداد قیمت های بالا باعث کاهش تقاضا برای گاز در اتحادیه اروپا و جاهای دیگر شد.

انتقال انرژی

انتقال انرژی که پرچمداران آن SS Wind و HMS Solar هستند، به طور عمده بر برق رسانی به اقتصاد تا حد امکان از نظر فیزیکی متکی است. با این حال، دو مشکل در آن وجود دارد. اولین مورد این است که برق رسانی در چنین مقیاسی زمان زیادی می برد. مشکل دوم این است که برق رسانی مبتنی بر منابع انرژی متناوب مانند باد و خورشید محکوم به شکست است.

نفت، گاز و زغال سنگ منابع قابل انتقال انرژی هستند. آنها هر زمان که به آن نیاز داشته باشید آن را تولید می کنند. باد و خورشید غیر قابل انتقال هستند. آنها بدون توجه به اینکه آیا شما به آن نیاز دارید یا نه، زمانی که هوا مناسب است، نیرو تولید می کنند و گاهی اوقات، آنها بیش از حد تولید می کنند، و این نیز مشکل ساز می شود.

اینکه باد و خورشید، با مقداری هیدروژن سبز و ذخیره باتری، می‌توانند به طور کامل جایگزین سوخت‌های فسیلی شوند، یکی از فراگیرترین و در عین حال، نادرست‌ترین افسانه‌ها در قانون گذار انرژی است. قوانین فیزیک هر روز آن را از بین می برند.

یکی از مشتاق ترین پیشگامان انتقال به تازگی سه نیروگاه هسته ای آخر خود را بسته است اما در حال توسعه یک معدن زغال سنگ است. گروه 7 پذیرفت که گاز طبیعی برای انتقال ضروری است.

در همین حال، اقتصاد جهانی با سوخت کشتی‌ها و کامیون‌های نفتی، نیروگاه‌های گازی و کوره‌های زغال‌سنگ به حرکت در می‌آید. واقعیت این است که بیشتر مردم اهمیتی نمی‌دهند که انرژی‌ شان از کجا می‌آید. این به این دلیل است که آنها توانایی پرداخت هزینه را ندارند.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: اویل پرایس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *