بررسی بازار جهانی اتیلن

بررسی بازار جهانی اتیلن

افزایش ۴ درصدی ظرفیت تولید

راه اندازی واحدهای جدید پلی‌اتیلن در سال ۲۰۲۳ در حدود ۷۸۲۵ کیلو تن به ظرفیت تولید موجود این ماده شیمیایی اضافه خواهد نمود که چهار درصد نسبت به ظرفیت سال ۲۰۲۲ بیشتر خواهد بود.

افزایش شدید در تحویل کشتی های باربری ساخته شده، قادر خواهد بود که بررشد ضعیف تقاضا غلبه کند. از سوی دیگر مشخص نیست مقررات مربوط به کربن زدایی تا چه حد در عرضه کشتی های باربری مانع ایجاد خواهد کرد.

تبدیل کنندگان‌ پلی‌اتیلن در چین در نیمه ماه فوریه شروع به بازگشت به بازار نمودند و بهره برداری از واحد های تبدیل کننده تا پایان فوریه را آغاز خواهند نمود. تقاضا برای خرید ورقه های پلی‌اتیلن در بخش کشاورزی با وارد شدن به فصل کشاورزی افزایش خواهد یافت. میزان تقاضای ورقه های پلی‌اتیلن مورد استفاده در بخش کشاورزی از ۱۵ درصد در فصل سرد به ۴۳ درصد در فصل پر استفاده سال افزایش یافت.

رشد نرخ برابری ارز، مانع افزایش تقاضا

تقاضای جهانی برای پلی‌ اتیلن در حال افزایش است ولی تورم و افزایش نرخ برابری دلار به یک نگرانی برای انجام مبادلات این محصول شیمیایی بین مناطق مختلف جهان شده است.
رفتار مصرفی مصرف کنندگان کالاهادر حال تغییر است زیرا عرضه پول کاهش یافته و مردم برای رفع نیازهای مهم واصلی خود همچون غذا و سایر نیازهای یومیه با هزینه‌های بیشتری مواجه هستند و با احتیاط دست به خرید می زنند.

با توجه به اینکه مردم فقط برای خرید های فوری و ضروری خود اقدام به خرید می‌کنند، خرید کالاهایی که دارای عمر طولانی هستند و مصرف آنها خیلی ضروری نیست کمتر می شود و بنابراین با کاهش تقاضای جهانی برای خرید چنین کالاهایی بعضی از از واحدهای تولیدی ناچار به تعطیلی هستند. به نظر نمی رسد تا نیمه سال ۲۰۲۳ وضعیت عرضه و تقاضا متناسب گردد بنابراین انتظار می رود که قیمت ها روند ثابتی نداشته باشند و مرتباً تغییر کنند.

کاهش ذخایر پلی اتیلن و پلی پروپیلن در چین

وضعیت ذخایر

ذخایر موجود پلی‌ پروپیلن و پلی‌اتیلن چین به ۷۱۰ هزار تن در ۲۳ فوریه رسید که نسبت به هفته منتهی به ۱۶ فوریه که ذخایر در حد ۷۹۰هزار تن بود، ۸۰ هزار تن کاهش یافته است. میزان بهره برداری از واحدهای تولیدی با دو درصد کاهش به ۷۶ درصد رسیده است. شرکت سینوپک‌ چین واحد خود با ظرفیت تولید ۲۰۰ هزار بشکه در روز را برای انجام تعمیرات تعطیل نموده است.

china inventory - بازار نفت و گاز پتروشیمی

کاهش صادرات پلی اتیلن خاورمیانه

صادرات پلی‌اتیلن خاورمیانه در سال ۲۰۲۲ تا ۳ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ کاهش یافت. مقاصد صادراتی خاور میانه تغییری نداشته و صادرات از این منطقه عمدتا به قاره آمریکا، شرق اروپا ،جنوب آسیا، غرب اروپا، جنوب شرق و شمال شرق آسیا می باشد.

کاهش صادرات پلی اتیلن خاورمیانه

کاهش صادرات پلی اتیلن خاورمیانه

مقایسه قیمت خوراک های واحد تولید اتیلن در آمریکا و اروپا و شمال شرق آسیا نشان می دهد که قیمت اتان در آمریکا در ماه فوریه سال جاری همسو با کاهش قیمت گاز کاهش یافته و به پایین ترین حد خود رسیده است.

در اروپا علی رغم کاهش قیمت نفت خام، قیمت‌ نفتا افزایش یافت. اعمال تحریم اتحادیه اروپا می تواند به عنوان عاملی معرفی شود که بر روی قیمت نفتا تاثیر گذار بوده است.

در آسیا اقیانوسیه، قیمت نفتا به دلیل عدم عرضه کافی و افزایش تقاضا از سوی بخش پتروشیمی افزایش یافت. در شمال شرق آسیا و در ژاپن در طی دو سال گذشته قیمت بوتان پروپان نفتا کاملاً مشابه بوده واین سه محصول، نوسانات مشابهی را نیز پشت سر گذاشته اند. در صنایع پتروشیمی ژاپن، پروپان و نفتا جایگزین یکدیگر بوده و قیمت این دو محصول از یکدیگر تاثیر می پذیرد.

قیمت اتیلن

قیمت اتیلن

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: آرگوس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *