روسیه بازار جدیدی برای سوخت خود در خاورمیانه پیدا می کند
روسیه بازار جدیدی برای سوخت خود در خاورمیانه پیدا می کند
تغییر در جریان تجارت نفت روسیه به نفع متحدان خاورمیانهای مسکو در ائتلاف اوپک پلاس تمام شده است، زیرا بزرگترین تولیدکنندگان نفت خلیج فارس، عربستان سعودی و امارات متحده عربی، سوختهای روسیه را با قیمتهای پایین تری خریداری میکنند.
با توجه به بسته بودن بازارهای غربی به روی نفت خام و محصولات پالایشی روسیه، مسیرهای تجاری جدیدی پدیدار شده است و کشورهایی که خود بزرگترین ذخایر نفتی را دارند، اکنون گازوئیل، نفتا و نفت کوره روسیه را وارد می کنند. عربستان سعودی و امارات متحده عربی، متحدان سنتی خاورمیانه ای ایالات متحده، از واردات، ذخیره سازی، تجارت یا صادرات مجدد سوخت روسیه با وجود تلاش های آمریکا برای متقاعد کردن آنها برای پیوستن به تلاش های روسیه برای دور زدن تحریم های غرب ابایی ندارند.
آغاز صادرات سوخت روسیه به خاورمیانه از آنجایی که کشورهای غربی اعلام کردند تحریمها و محدودیتهای قیمتی بر نفت خام و فرآوردههای نفتی روسیه اعمال خواهند کرد، تغییر تجارت نفت به خارج از روسیه، خاورمیانه را بهعنوان یک مرکز اصلی واردات و تجارت تبدیل کرده است.
بر اساس داده های موسسه کپلر، در سال 2022 میلادی، صادرات نفت روسیه به امارات به رکورد 60 میلیون بشکه رسید که در مقایسه با سال گذشته سه برابر شده است. فجیره، بزرگترین مرکز تجاری در امارات متحده عربی، اکنون محصولات نفتی زیادی از روسیه وارد می کند که بر اساس برآوردهای آرگوس، حجم آنها اکنون پس از نفت گاز عربستان سعودی در رتبه دوم قرار دارد.
امارات همچنین در حال ظهور به عنوان یک مرکز تجارت، بیمه و حمل و نقل مهم برای نفت روسیه است.اوایل سال جاری، روسیه صادرات سوخت به عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت خام جهان و رهبر واقعی اوپک را آغاز کرد.
عربستان و روسیه همچنین رهبران تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک در ائتلاف اوپک پلاس هستند که اکنون بیش از شش سال است که عرضه نفت خام به بازار را هماهنگ می کنند. کپلر تخمین میزند روسیه اکنون حدود 100 هزار بشکه در روز سوخت به عربستان سعودی ارسال میکند، در مقایسه با قبل از حمله روسیه به اوکراین، که تقریباً صفر بود.
به نظر می رسد روسیه صادرات گازوئیل به عربستان سعودی را هم از طریق محموله های مستقیم و هم از طریق انتقال کشتی به کشتی سرعت می بخشد.رویترز اوایل سال جاری به نقل از بازرگانان و داده های ردیابی کشتی گزارش داد، روسیه صادرات گازوئیل به عربستان را در ماه فوریه پس از آن آغاز کرد که مقصد اصلی صادرات سوخت مسکو، یعنی اتحادیه اروپا، واردات محصولات نفتی روسیه از طریق دریا را در 5 فوریه تحریم کرد.
یک تحلیلگر انرژی موسسه ورتکسا در این باره گفت: با ادامه تغییرات نفتی روسیه، برخی از الگوهای تجاری در حال شکل گیری هستند. هند و چین به عنوان برترین شرکای تجاری استراتژیک روسیه ظاهر شده اند و هر یک سوم از کل واردات نفت روسیه در ماه مارس را به خود اختصاص داده اند. وی افزود: در بررسی بازارهای جایگزین برای نفت روسیه پس از ممنوعیت اتحادیه اروپا، ما شاهد تمایز جالبی از صادرات نفت خام، نفتا و نفت کوره هستیم که در میان تعداد انگشت شماری از کشورهای مقصد در آسیا و خاورمیانه متمرکز شده است، در حالی که عرضه دیزل به سمت متنوعتر شدن رفته است.
صادرات گازوئیل روسیه در ماه مارس 33 درصد افزایش یافت و محموله هایی از بنادر دریای سیاه روسیه به شرق و غرب مدیترانه به کشورهایی مانند لیبی، مصر و تونس ارسال شد.
ناکامی آمریکا در منصرف کردن کشورهای عربی از خرید سوخت روسیه
صادرات روسیه به خاورمیانه با وجود تلاش های ایالات متحده برای منصرف کردن متحدان روسیه در اوپک پلاس از حمایت از تجارت و خرید نفت مسکو در حال رشد است.اوایل سال جاری، برایان نلسون معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی به خاورمیانه و ترکیه سفر کرد. نلسون در سفر به عمان، ابوظبی، دبی و ترکیه در مورد تلاش های وزارت خزانه داری برای سرکوب تلاش های روسیه برای فرار از تحریم های بین المللی و کنترل صادرات اعمال شده به دلیل جنگ این کشور علیه اوکراین، فعالیت های بی ثبات کننده ایران در منطقه، خطرات مالی غیرقانونی صحبت کرد.
اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی
منبع: oilprice
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.