رشد فزاینده مصرف سوخت ارتش روسیه در بحبوحه تشدید جنگ اوکراین

رشد فزاینده مصرف سوخت ارتش روسیه در بحبوحه تشدید جنگ اوکراین

مصرف سوخت ارتش روسیه

وزارت دفاع روسیه که برای موج جدید حملات هوایی به اوکراین در فصل بهار می شود، خرید سوخت جت را در سه ماه گذشته افزایش داده است. همچنین محموله‌ های بزرگ به 4 فرودگاه جنوبی که به روی هوانوردی غیرنظامی بسته هستند، اما ظاهراً برای مقاصد نظامی استفاده می‌ شوند، ارسال شده اند که نشان‌ دهنده افزایش مصرف سوخت در برنامه های جنگی در اوکراین است.

تازه ترین داده‌ های حمل و نقل ریلی از سوی انرژی اینتلیجنس نشان می‌ دهد وزارت دفاع روسیه در ماه فوریه روزانه حدود 33000 بشکه سوخت جت تحویل داده است که حدود 5000 بشکه در روز بیشتر از سطح ژانویه است. اما این حجم در مقایسه با دوره اوت تا نوامبر سال گذشته، که با درگیری شدید در نزدیکی خارکوف در شمال و خرسون در جنوب و فراخوان حدود 300000 نیروی ذخیره در سپتامبر مصادف بود، این رقم به طور متوسط 50000 بشکه در روز بود، کمرنگ است. پس از آن، مصرف سوخت جت توسط وزارت دفاع در ماه های دسامبر و ژانویه به میانگین 26000 بشکه در روز کاهش یافت اما در ماه گذشته مجددا روند افزایشی داشت.

با این وجود، تحویل در فوریه 10000 بشکه کمتر از فوریه 2022 همزمان با آغاز جنگ بود که تنها نیمی از 65000 بشکه در آوریل سال گذشته بود. با توجه به الگوهای خرید نظامی روسیه، به نظر می رسد که مسکو در حال آماده سازی موج جدیدی از حملات باشد. در حال حاضر، روسیه با ذخایر کافی سوخت جت به راحتی می تواند در حملات جدید از بمباران هوایی برای بازپس گیری مناطقی از خاک اوکراین استفاده کند.

اگر تحویل سوخت جت به چهار فرودگاه روستوف-نا-دونو، بلگورود، کراسنودار و سیمفروپول در جنوب روسیه تضمین شود، پایگاه‌ های هوایی جنوبی به خوبی تقویت می شوند. این چهار فرودگاه از آغاز جنگ به روی پروازهای غیرنظامی بسته شده اند و برای تامین هوانوردی تجاری نیاز چندانی به سوخت جت ندارند. اما این چهار مکان حجم زیادی از سوخت جت دریافت کردند که بیشتر از ایام قبل از جنگ است که نشان می ‌دهد این مقادیر برای مقاصد نظامی استفاده می ‌شوند.

بارزترین نمونه فرودگاه بلگورود است که در ژانویه تا فوریه 2022 میلادی 3650 بشکه سوخت جت دریافت کرد و در ماه مارس تحویل محموله نداشته است. حتی در صورت تعطیلی مداوم از سوی خطوط هوایی روسیه ، این فرودگاه در طی این دوره دو ماهه در 2023 میلادی 66000 بشکه دریافت کرده است.

در کریمه با اینکه فرودگاه سیمفروپل تعطیل است، حدود 27500 بشکه سوخت جت با واگن ریلی در ژانویه تا فوریه 2022 تحویل داده شده است و یک سال بعد، در طی همان دو ماه، این فرودگاه 165000 بشکه سوخت حمل و نقل هوایی دریافت کرده است.

فرودگاه روستوف-نا-دونو بیشترین تدارکات را طی دو ماه اول سال جاری تحویل گرفت که مجموعاً 166000 بشکه بود و در مقایسه با 125000 بشکه در روز در ژانویه تا فوریه سال گذشته که خطوط پرواز باز بود، افزایش نسبی دارد.

با فرض اینکه وزارت دفاع روسیه دریافت کننده سوخت از این چهار فرودگاه باشد، حجم واقعی سوخت جت مصرفی برای جنگ در دو ماه اول سال نزدیک به 38500 بشکه در روز است. اطلاعات درستی از عرضه سوخت به سایر فرودگاه های تعطیل شده در منطقه مانند بریانسک یا کورسک در دسترس نیست.

پررنگ شدن نقش حمل و نقل هوایی تجاری روسیه

اکنون که خطوط هوایی روسیه از محدوده حریم هوایی جهانی منع شده اند، پالایشگاه های روسی همچنان به تامین منابع برای عملیات تجاری ادامه می دهند که عمدتاً به پروازهای داخلی محدود می شود. داده های رسمی مجموع تولید سوخت جت در ماه گذشته را تا 223000 بشکه در روز گزارش کردند که 15000 بشکه نسبت به ژانویه افزایش داشت.

همچنین تحویل واگن های ریلی به فرودگاه ها در ماه فوریه به طور متوسط 71000 بشکه در روز ثبت شده است. برآوردهای اطلاعات انرژی، منابع خط لوله از گازپروم و روسنفت حدود 35000 بشکه در روز می داند که حدود 13000 بشکه از آن در ترکیب دیزل صرف شد در حالی که میانگین صادرات حدود 31000 بشکه در روز بود.

بر اساس داده های حمل و نقل، صادرات ریلی حدود 13000 بشکه در روز از این محموله ها را تشکیل می دهد، در حالی که تولیدکننده میعانات گازی نوواتک در خلیج فنلاند ارسال 18000 بشکه در روز از این محموله ها را برعهده دارد.

بسیاری از تحلیلگران روسی نسبت به چشم انداز بخش هوانوردی تجاری روسیه در سال جاری به دلیل تحریم های جنگی بدبین هستند. بسیاری بر این باورند که با توجه به تعداد محدود مقاصد خارجی، کمبود قطعات یدکی موجود برای هواپیماهای ساخت غرب و کاهش احتمالی یارانه های دولتی برای پروازهای داخلی، تعداد مسافران در واقع کاهش خواهد یافت.| اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: انرژی اینتلیجنس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *