نگاهی به درآمدها و سرمایه گذاری های نفتی عربستان

نگاهی به درآمدها و سرمایه گذاری های نفتی عربستان

رقابت عربستان با روسیه در بازار نفتی چین 

شرکت آرامکو عربستان سعودی قصد دارد که در سال ۲۰۲۴ پس از اینکه پالایشگاه‌های جدید چین وارد چرخه تولید شدند عرضه نفت خام خود را به چین افزایش دهد. این در حالیست که این کشور پیش از این اعلام نموده است که تولید نفت خود را برای حفظ قیمت‌ها تا پایان سال جاری میلادی کاهش خواهد داد. یک منبع مطلع در حاشیه کنفرانس نفت منطقه آسیا اقیانوسیه اعلام نمود که تا پایان اکتبر قرارداد عرضه نفت از سوی عربستان به چین مراحل نهایی را طی خواهد نمود.

انتظار افزایش عرضه نفت خام به بازارهای چین از سوی عربستان، به دنبال سرمایه‌گذاری‌های سنگین عربستان در چین در بخش های پایین دست صنعت نفت این کشور صورت می گیرد. با عقد این قرارداد این احتمال وجود دارد که عربستان که هم اکنون دومین تامین کننده نفت خام چین می‌باشد جای روسیه را بگیرد و به اولین صادر کننده بزرگ نفت خام به چین تبدیل شود.

رقابت عربستان با روسیه در بازار نفتی چین 

 افزایش درآمدهای نفتی عربستان 

براساس اعلام صندوق بین‌المللی پول انتظار تقاضای زیاد برای نفت خام در ماه‌های باقیمانده سال ۲۰۲۳ و در نتیجه بالا رفتن قیمت‌ها می‌تواند سرعت رشد عربستان را در سال جاری افزایش دهد. از نظر صندوق بین‌المللی پول تغییرات در میزان کاهش تولید عربستان می‌تواند به افزایش درآمدهای نفتی این کشور منجر شود. سال گذشته با توجه به بالا رفتن قیمت نفت خام عربستان بیشترین درآمد را از فروش نفت خام در طی ۱۰ سال گذشته کسب نمود.

به گفته صندوق بین‌المللی پول  درآمدهای سال گذشته عربستان بیشتر از اینکه به  پشتوانه‌های مالی و پس انداز  این کشور منجر  شود، صرف سرمایه‌گذاری در سایر کشورها گردید. منفعت بردن عربستان از افزایش قیمت نفت خام در شرایطی صورت می‌گیرد که اقدامات این کشور برای کاهش آلودگی و کربن زدایی مثمر واقع نشده و تاثیر اندکی بر روی  اقتصاد این کشور گذاشته است. 

 ۹ میلیون بشکه تولید روزانه عربستان 

تولید نفت خام عربستان در آینده نزدیک کاهش خواهد یافت ولی باید معیارهایی برای آینده در نظر گرفت زیرا اگر شرایط گرمایش بیشتر کره زمین به حد اضطرار برسد  شرایط استفاده از نفت خام به گونه دیگری خواهد بود. طبق پیش‌بینی‌های صندوق بین‌المللی پول، متوسط قیمت نفت خام در سال ۲۰۲۳ در حدود ۷۸ دلار در هر بشکه خواهد بود که این قیمت در حدود  ۲۱ درصد نسبت به متوسط  قیمت نفت خام در سال گذشته کاهش نشان می‌دهد.

پلتس قیمت نفت خام برنت  را در روز ۶ سپتامبر ۹۱.۴۱ دلار ارزیابی نمود که که بسیار پایین تر از حداکثر قیمت نفت خام در سال ۲۰۲۲ می باشد که نفت خام به ۱۳۷.۶۴ دلار رسید. در روز ۵ سپتامبر روسیه و عریستان رهبران اصلی سازمان اوپک پلاس رسماً اعلام نمودند که به کاهش تولید خود تا پایان سال جاری میلادی ادامه خواهند داد. پیش بینی می‌شود که میزان تولید عربستان سعودی تا پایان سال جاری  ۹ میلیون بشکه در روز باشد.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع مقاله

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *