صرفه‌جویی 60 درصدی در مصرف گازوئیل با تکنولوژی DDF

,
صرفه‌جویی 60 درصدی در مصرف گازوئیل با تکنولوژی DDF

به گزارش بازار نفت و گاز، با توجه به فناوری و ظرفیت های کشور و سابقه طولانی در صنعت NGV ، استفاده از تکنولوژی DDF در خودروهای سنگین باعث صرفه جویی گازوئیل می شود؛ در این روش، با استفاده از سیستم پاشش گاز میتوانیم بین ۵۰ تا ۶۰ درصد در مصرف گازوئیل صرفه جویی کنیم.

محمدحسین کشاورز، کارشناس انرژی اظهار داشت: در حال حاضر کشور ما در حال ورود به بحران کمبود گازوئیل است، با بالارفتن مصرف گازوئیل در زمان کرونا و کاهش میزان تولید گازوئیل در کشور، نیاز به واردات گازوئیل پیدا کرده ایم.

کشاورز بیان کرد که باید ناوگان حمل و نقل سنگین را از تک سوختی بودن خارج کنیم و وابستگی ناوگان سنگین را به سوخت گازوئیل کاهش دهیم و در بسیاری از کشورها، استفاده از گاز طبیعی در ناوگان حمل و نقل سنگین و حتی خودروهای سواری، بسیار عادی و معقول است؛ حتی کشورهایی مثل چین که وارد کننده گاز طبیعی هستند.

وی ادامه داد: ما در تهران 2300 دستگاه اتوبوس فعال داریم و با فرض مصرف 200 لیتر گازوئیل توسط هر دستگاه اتوبوس در روز، می‌توانیم با جایگزین کردن 2300 اتوبوس 100درصد گازسوز، روزانه 460 هزار لیتر صرفه جویی در مصرف گازوئیل، فقط در قسمت اتوبوس‌های شرکت واحد در شهر تهران داشته باشیم.

کشاورز خاطرنشان کرد: با اجرای طرح دو سوخته نمودن وسایل حمل و نقل دیزلی بین شهری و شهری در کشور، با مدیریت شرکت بهینه سازی مصرف سوخت کشور ، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران ، وزارت راه و شهرسازی ، شهرداری ها و تعامل سازنده با کلیه دست اندرکاران در بخش دولتی و خصوصی می توان زمینه های لازم برای حذف تدریجی یارانه از گازوئیل مصرفی در خودرو ها را فراهم آورد.

از مزایای این طرح میتوان به جایگزینی حداقل 50% سوخت گازوییل اتوبوسها و کامیونها با سوخت پاک، ارزان و فراوان گاز طبیعی، ایجاد تنوع در سبد سوخت خودروهای سنگین و نیمه سنگین و کاهش وابستگی حمل و نقل به سوخت گازوییل، افزایش کاربرد گاز با توجه به افزایش استخراج و تولید گاز طبیعی در سالهای آتی، درآمدزایی دولت از عدم واردات و یا افزایش صادرات گازوییل با توجه به اختلاف قیمت جهانی گازطبیعی و گازوییل و نارضایتی اجتماعی و کاهش آلودگی صوتی موتورهای دیزل اشاره کرد.

وی در پاسخ به اینکه “آیا زیر ساخت های تکنولوژی DDF در کشور موجود است؟”، گفت: باید بگویم که نه تنها زیر ساخت های اولیه آن موجود است، بلکه میتوانیم با مدت زمان بسیار بسیار کوتاهی این موضوع را عملیاتی کنیم.

وی افزود: به طور مثال در خیلی از شهرها، برای اتوبوسها، جایگاه سوخت CNG تعبیه شده است؛ تقریبا میتوان گفت که بهترین ایستگاههای جایگاه CNG برای اتوبوسها ساخته شده و در حدود هزار متر مکعب در ساعت در حال فشرده سازی گاز از خط لوله به مخازن هستند و ما میتوانیم برای DDF نیز از ظرفیت این جایگاهها استفاده کنیم؛ همچنین میتوانیم با ساخت جایگاه سیار مشکل عدم دسترسی به جایگاهها را نیز برطرف سازیم.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: شرایط آمادگی کامل از نظر زیر ساخت را برای شروع به کار در زمینه تبدیل خودروهای سنگین نیز داریم؛ اما این موضوع به یک تصمیم جدی و حمایت همه جانبه از سوی دولت و مسئولان نیاز دارد.

منبع: تسنیم

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *