آیا چین بازار سوخت اروپا را نجات می دهد؟

آیا چین بازار سوخت اروپا را نجات می دهد؟

در حالی که نیمکره شمالی به فصل زمستان می رسد، بخش نفت ایالات متحده و اروپا روی افزایش صادرات پالایشگاه های چین برای جبران کاهش عرضه جهانی دیزل، نفت گرمایشی و سوخت جت حساب می کنند. چین بزرگترین واردکننده نفت و بزرگترین مصرف کننده انرژی در جهان است. به طور معمول، انرژی به چین سرازیر شده است، نه از آن. با این حال، افزایش ظرفیت پالایش چین، این کشور را به یک صادرکننده مهم سوخت در سال‌های اخیر تبدیل کرده است.

پس از اینکه تجارت جهانی نفت به دلیل حمله روسیه به اوکراین و تحریم‌های متعاقب آن ، با اختلالاتی روبرو شد عرضه‌های چین در سال 2022 از اهمیت زیادی برخوردار شد. همراه با هوای معتدل زمستانی در بیشتر نیمکره شمالی، صادرات سوخت چین به جلوگیری از کمبود گسترده گازوئیل، نفت گرمایشی و گازوئیل کمک کرد.

ممنوعیت صادرات گازوئیل روسیه در آستانه زمستان، دور جدیدی از نگرانی ها را در مورد یک شوک عرضه دیگر ایجاد کرده است. قیمت گازوئیل در سراسر اروپا و آمریکا به دلیل تعطیلی فصلی پالایشگاه ها و تقاضای زیاد بالا است. اگر ممنوعیت صادرات روسیه طولانی شود، کشورهایی مانند برزیل و ترکیه که سوخت روسی را وارد می‌کنند، از سایر تامین‌کنندگان سوخت خریداری می‌کنند که باعث افزایش رقابت در بازارهای سوخت و افزایش قیمت‌ها خواهد شد.

به گفته منابع صنعتی و تحلیلگران، صادرات سوخت چین در ماه اکتبر حدود 519 هزار بشکه در روز افزایش می یابد و صادرات گازوئیل به حدود 160 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت، زیرا پالایشگاه های چینی از حاشیه های سودآور بهره می برند. مجموع صادرات گازوئیل در 9 ماه اول سال نسبت به مدت مشابه سال 2022 بیش از 200 درصد افزایش یافته و به 250000 بشکه در روز رسیده است. چین در موقعیتی قرار دارد که از حاشیه سود نفت 18 دلار در هر بشکه منتفع می شود. صادرات سوخت چین در حال حاضر حدود 1.1 میلیون بشکه در روز است که نسبت به اوج سال گذشته 1.8 میلیون بشکه در روز در دسامبر کمتر است.

صادرات سوخت چین مشمول سهمیه بندی می شود که به دقت توسط فعالان تجارت جهانی سوخت نظارت می شود. پکن یک ماه پیش سومین دسته از سهمیه های صادرات سوخت را صادر کرد و بازرگانان منتظرند ببینند آیا دسته چهارم نیز وجود خواهد داشت یا خیر. پکن همچنین سهمیه هایی برای واردات نفت خام دارد که پالایشگاه ها برای تولید گازوئیل و سایر محصولات از آن استفاده می کنند.

چین که دومین صنعت بزرگ پالایش نفت جهان است، حجم بی سابقه ای نفت خام از کشورهای تحت تحریم غرب وارد می کند. نفت ارزان‌تر روسیه، ایران و ونزوئلا در طول سال جاری نزدیک به 10 میلیارد دلار برای واردکنندگان صرفه‌جویی داشته است و حاشیه سود بیشتری را برای پالایشگاه‌ها ایجاد می‌کند – و به آنها انگیزه می‌دهد تا تولید سوخت را به حداکثر برسانند.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: رویترز

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *