توقیف تانکرهای نفتی توسط سنگاپور

,
توقیف تانکرهای نفتی توسط سنگاپور

سنگاپور، مرکز مهم حمل‌ و‌ نقل و ذخیره‌سازی نفت، امسال تعداد بی‌سابقه ای از نفتکش‌های نفت و مواد شیمیایی را توقیف کرده است که در بازرسی ایمنی رد شدند. این تعداد بیشتر از تعداد نفتکش‌های توقیف شده در کل دهه منتهی به سال 2019 است.

از آنجایی‌که روسیه از نفتکش‌های قدیمی برای ارسال نفت خام و فرآورده‌های خود بدون بیمه غربی به وفور استفاده می‌کند، توقیف کشتی‌های بدون تجهیزات ایمنی در ماه‌های اخیر در آسیا تشدید شده است. آسیا اکنون پس از تحریم اتحادیه اروپا و سقف قیمت گروه 7 برای نفت روسیه که به کشورهای ثالث فروخته می‌شود، مقصد اصلی نفت خام روسیه است.

بلومبرگ روز چهارشنبه با استناد به داده‌های سازمان منطقه‌ای کنترل بندر Tokyo MoU گزارش داد تا به امروز، سنگاپور 33 کشتی را توقیف کرده است که مورد تایید بازرسی‌های ایمنی نبودند.

این آمار بیشتر از نفتکش‌هایی است که سنگاپور در دهه پایانی منتهی به 2019 توقیف کرده است. باتوجه به این آمار، سنگاپور تنها در آوریل 2023 میلادی 9 فروند کشتی توقیف کرد که بالاترین رقم از سال 2010 بود اما اکنون در کل سال 2022، 28 نفتکش توقیف شده است و امسال نیز بلومبرگ با استناد به داده‌های Tokyo MoU، بیشترین توقیف را در نیمه دوم سال گزارش داد.

“ناوگان تاریک” یا “ناوگان سایه‌” نفتکش‌ها در نیمه دوم سال گذشته پس از اینکه اتحادیه اروپا و گروه 7 واردات نفت خام روسیه را ممنوع کرده و سقف قیمت 60 دلاری در هر بشکه را برای محموله‌هایی اعمال کردند که خواستار بیمه و تامین مالی غرب هستند، به‌طور قابل توجهی گسترش یافت.

با افزایش تعداد تانکرهای نفت قدیمی که نفت روسیه را حمل می‌کنند، مقامات چینی در استان شاندونگ کنترل‌ ایمنی کشتی‌های قدیمی را که به بندر اصلی واردات نفت چینگ دائو می‌رسند افزایش داده و کشتی‌هایی با بیش از 20 سال عمر را تا هفته‌ها در بندر توقیف می‌کنند.

سال گذشته، تعداد زیادی از نفتکش‌ها مالکیت خود را تغییر دادند، تحلیلگران و مقامات صنعت کشتیرانی معتقدند این کار با فشار روسیه به‌منظور ادامه ارسال حجم زیادی از نفت خام خود و فعالیت شرکت‌های متحد روسیه در سایه تحریم صورت گرفته است.

ناوگان نفتکش “تاریک” یا “سایه” در حال رشد است و اکنون نه تنها نفتکش‌هایی را که نفت تحریم‌شده ایران و ونزوئلا را حمل می‌کنند، بلکه حجم بیشتری از نفت و محصولات روسیه را نیز شامل می‌شود.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتزوشیمی

منیع : اویل پرایس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *