تقویت تقاضای سوخت ایالات متحده قیمت نفت را افزایش می دهد
سیر نزولی ذخایر بنزین و گازوئیل ایالات متحده آنها را به پایینترین سطح پنج ساله رسانده است. این افت ذخایر با اشاره به انعطافپذیر بودن تقاضای سوخت در ایالات متحده، از قیمت نفت خام و حاشیههای پالایشی آن نیز حمایت میکند.
اگرچه حاشیههای سود پالایشی با افزایش عرضه نفت روسیه برخلاف تحریمها از فوریه نصف شده است، پالایشگاههای ایالات متحده به آینده خوشبین هستند و اکثر آنها نشانههای کاهش تقاضای سوخت در بازار را نادیده میگیرند.
با ورود به فصل رانندگی (فصل تابستان در امریکا) و اوج تقاضای سالانه بنزین، بازارهای فشرده بنزین و گازوئیل عوامل افزایشی برای قیمت نفت محسوب میشوند. با این حال، بازار نفت این فاندامنتال را نادیده میگیرد زیرا سرمایهگذاران بر نگرانیها از رشد اقتصادی و کاهش احتمالی تقاضای سوخت در صورت رکود کامل در اواخر سال جاری تمرکز میکنند.
دادههای اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می دهد در هفته منتهی به 5 می، کل موجودی بنزین با 3.2 میلیون بشکه کاهش حدود 7 درصد کمتر از میانگین پنج ساله بوده است.
به گفته جان کمپ، تحلیلگر رویترز، کرک اسپرد بنزین در آستانه فصل رانندگی همچنان بالا است اما باوجود نگرانیها از کاهش تقاضای دیزل، کرک اسپرد دیزل ضعیفتر است و یکی از اولین نشانههای هشداردهنده رکود است.
مدیران برخی از پالایشگاههای بزرگ ایالات متحده در ارتباط با سود سه ماهه اول در اوایل این ماه گفتند که حاشیههای سود پالایشی با اینکه از سه ماهه چهارم سال 2022 کاهش یافته است اما همچنان بالاتر از نُرم تاریخی است. هدف مهم پالایشگاهها در سال جاری بهبود تقاضای سوخت جت و بنزین است که با آغاز فصل رانندگی در تابستان بیشتر تقویت میشود.
مایک هنیگن، مدیرعامل شرکت ماراتون پترولیوم، با بیان اینکه انتظار دارد که حاشیههای پالایشی در سال جاری، نه به اندازه اواخر سال گذشته، بسیار زیاد باشد گفت “ما معتقدیم محدودیتهای عرضه و تقاضای روبهرشد از حاشیههای پالایشی قوی در طول سال 2023 حمایت میکند. مطابق با آنچه که در سه ماهه گذشته گفتیم، تقاضا در فصل رانندگی صعودی است و انتظار میرود با قدرت بنزین به بهبود وضعیت دیزل کمک کند، در حالیکه تقاضای جت همچنان روبهرشد است”.
علیرغم دیدگاههای خوشبینانه درمورد تقاضای سوخت تابستانی، قیمت نفت از اواسط آوریل 10 دلار در هر بشکه کاهش یافت و دستاوردهایی را که پس از اعلام کاهش تولید ازسوی اوپک پلاس تا پایان سال بهدست آورده بود، از بین برد.
تحلیلگران ازجمله آژانس بینالمللی انرژی معتقدند که نگرانیها درمورد اقتصاد و نرخهای بالای بهره نشان دهندۀ رکود و انقباض بازار در اواخر سال جاری هستند.
پیش بینی تقاضای سوخت
آژانس بینالمللی انرژی در گزارش بازار نفت خود گفت “با این حال، بدبینی فعلی بازار با توازن فشرده بازار که برای نیمه دوم امسال پیشبینی شده است، در تضاد کامل است و انتظار میرود تقاضا تا روزانه ۲ میلیون بشکه از عرضه را تحت الشعاع قرار دهد”.
به گزارش این آژانس، بهبود تقاضای نفت چین همچنان فراتر از انتظار بوده و تقاضا در ماه مارس به بالاترین حد خود یعنی 16 میلیون بشکه در روز (بشکه در روز) رسیده است. با این حال، دادههای اقتصادی چین بازار را تحت تاثیر قرار داده و بسیاری از فعالان بازار نفت، بازگشت اقتصادی چین پس از بازگشایی را ضعیف میدانند.
اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی
منبع: oilprice
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.