بانک جهانی خواستار تغییر مسیر یارانه سوخت‌های فسیلی شد

,
یارانه سوخت‌های فسیلی

بانک جهانی در گزارش جدیدی اعلام کرد با تغییر مسیر 577 میلیارد دلار یارانه‌های دولتی سوخت‌های فسیلی، حداقل نیم تریلیون دلار برای استفاده های پایدارتر ذخیره می‌شود.

این بانک خواستار آن است که به‌ جای هدر دادن تریلیون ها دلار در قالب یارانه‌های کشاورزی، شیلات و سوخت‌های فسیلی و آسیب رساندن به مردم و کره زمین، از آنها برای مقابله با تغییرات آب‌ و هوایی استفاده شود. گزارش بانک جهانی تحت عنوان “توسعه سم زدایی: استفاده مجدد از یارانه های مضر برای محیط زیست” نشان می‌دهد که یارانه‌های مستقیم دولتی در بخش‌های کشاورزی، شیلات و سوخت‌های فسیلی در مجموع حدود 1.25 تریلیون دلار در سال است که با بودجه مکزیک قابل قیاس است.

براساس این گزارش، یارانه‌های مستقیم همراه با یارانه‌های غیرمستقیم برای سوخت‌های فسیلی، کشاورزی و شیلات، سالانه بیش از 7 تریلیون دلار است که حدود 8 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی (GDP) را شامل می‌شود.

یارانه‌های مستقیم، به‌عنوان شاخصی از تأثیر یارانه‌ها بر مردم و کره زمین، بالغ بر 6 تریلیون دلار در سال است که بیشتر بار آن بر دوش فقرا است. به گفته بانک جهانی، کشورها با تخصیص یارانه به سوخت فسیلی حدود شش برابر آنچه که سالانه براساس توافق پاریس متعهد شده بودند، برای انرژی‌های تجدیدپذیر و کربن پایین هزینه می‌کنند.

در این گزارش آمده است “پیامد تخصیص یارانه‌های 577 میلیارد دلاری دولت در سال 2021 افت قیمت نفت، گاز و زغال‌سنگ، تشدید تغییرات اقلیمی، ایجاد آلودگی سمی هوا، نابرابری، ناکارآمدی، و افزایش بار بدهی‌ها بود. تغییر این یارانه‌ها می‌تواند حداقل نیم تریلیون دلار را برای استفاده‌های مولدتر و پایدار فراهم کند”.

اکسل ون تروتسنبورگ، مدیر عامل بانک جهانی، گفت “مردم معترض هستند که بودجه‌ای برای فعالیت‌های اقلیمی وجود ندارد؛ بهتر است بگوییم وجود دارد اما در بخش‌های نامرتبط. اگر بتوانیم از تریلیون‌ها دلاری که صرف یارانه‌های بیهوده می‌شود، برای استفاده بهتر و سبزتر استفاده کنیم، می‌توانیم بسیاری از چالش‌های مهم کره زمین را برطرف کنیم”.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: اویل پرایس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *