فروپاشی اوپک پلاس قیمت نفت را به 35 دلار کاهش خواهد داد

فروپاشی اوپک پلاس

مدیر گروه سرمایه گذاری “کلین انرژی” بر این باور است اگر اتحاد اعضای اوپک پلاس بر سر سیاست تولید از بین برود، این ائتلاف مهم و کلیدی نفتی با فروپاشی روبرو خواهد شد.

“پر لکاندر” در گفتگو با شبکه سی‌ان‌بی‌سی گفت: کاهش رشد تقاضای نفت و عدم همکاری ممکن است نابودی اوپک پلاس را تسهیل کند گروهی متشکل از 23 کشور که تقریباً 40 درصد از نفت خام جهان را تولید می‌کنند. لکاندر ادعا کرد، فروپاشی اوپک پلاس می تواند قیمت نفت را تا 35 دلار در هر بشکه کاهش دهد.

وی افزود: در یک بازار رو به رشد، زمان دوست شماست. فقط باید کمی صبر کنید و همه چیز سخت تر و بهتر شود. در یک بازار رو به افول، زمان دشمن شماست. شما باید به بریدن ادامه دهید، به بریدن ادامه دهید، به بریدن ادامه دهید.

مدیر این گروه سرمایه گذاری گفت: هرچه رشد منفی‌تر وجود داشته باشد، و همکاری کمتری داشته باشید آخرین تصمیم اوپک را به خاطر بسپارید، واقعاً سعودی‌ها این کار را به تنهایی انجام دادند. بنابراین، اگر پیش‌بینی من درست باشد، می‌گویم و من بسیار مطمئن هستم که اینطور است. اوپک پلاس با فروپاشی روبرو خواهد شد.

اوپک پلاس از نوامبر تولید نفت خود را کاهش داده است. قیمت نفت که نسبت به سال قبل به شدت کاهش یافته بود، از بعدازظهر پنجشنبه تاکنون افزایش یافته است. لکاندر گفت: دوره‌ای در دهه‌های 1990 و 2000 وجود داشت که عرضه آنقدر زیاد بود که نمی‌توانستند قیمت را بالا ببرند، اما در بیشتر مواقع، قیمت نفت از سال 1974 به‌ طور مصنوعی بسیار بالا بوده است. اگر کارتل نتواند فعالیت کند، پیش بینی می کنم قیمت نفت در کوتاه‌ مدت به 35 دلار و میان‌مدت احتمالاً 45 دلار خواهد رسید.

اوپک پلاس اتهامات مربوط به اقدامات خود را رد کرده و می گوید که سیاست هایش به جای قیمت های ثابت خاص، ذخایر عرضه جهانی را هدف قرار می دهد. با این وجود، برخی از کشورهای خاورمیانه در ائتلاف، که به شدت به درآمدهای سوخت فسیلی وابسته هستند، مفروضات و پیش‌بینی‌های قیمت نفت را در برنامه‌های بودجه ملی خود ثبت می‌کنند.

اوپک و متحدان

سازمان کشورهای صادرکننده نفت در ابتدا در سال 1960 توسط پنج عضو موسس: ایران، عراق، کویت، عربستان سعودی و ونزوئلا تشکیل شد. این اتحاد در دهه بعد به شهرت بین المللی رسید و به تدریج گسترش یافت. اوپک با 10 شریک غیر اوپک از جمله روسیه متحد شد تا به طور مشترک سیاست تولید را در سال 2016 به توافق برسانند و به طور غیر رسمی ائتلافی موسوم به اوپک پلاس را ایجاد کردند.

هیثم الغیس دبیر کل سازمان ملل در اوایل ژوئیه گفت که اوپک به طور فعال به دنبال جذب اعضای جدید برای این ائتلاف است. همکاری اوپک پلاس برای مدت کوتاهی در سال 2020 به مدت یک ماه متوقف شد و با افزایش صادرات روسیه و عربستان سعودی به بازار، جنگ قیمتی آغاز شد. این ائتلاف بعداً در ماه مه همان سال دوباره متحد شد و با کاهش شدید تولید موافقت کرد تا با کاهش تقاضای جهانی ناشی از مصرف سوخت کمتر حمل‌ و نقل پس از شروع همه‌گیری کووید-19 مقابله کند.

علاوه بر تعهدات این ائتلاف، چندین عضو اوپک پلاس هم اکنون 1.66 میلیون بشکه در روز کاهش تولید خود را تا پایان سال 2024 اعلام کرده اند. عربستان سعودی و روسیه به ترتیب در حال کاهش تولید خود به میزان یک میلیون و 500 هزار بشکه در روز هستند.

ایالات متحده که عضو گروه اوپک پلاس نیست، بارها از این ائتلاف خواسته است تا برای کمک به اقتصاد جهانی بیشتر نفت تولید کند و از همکاری ریاض با مسکو پس از تهاجم گسترده روسیه به اوکراین انتقاد کرده است. با این حال، عربستان سعودی بارها خواسته‌های واشنگتن را نادیده گرفته و گفته می‌شود که در اوایل ماه جاری گفته است که «هر کاری لازم باشد» برای حمایت از بازار انجام خواهد داد.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: hellenicshippingnews

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *