برگزاری نخستین نمایشگاه کاتالیست صنعت نفت

برگزاری نخستین نمایشگاه کاتالیست صنعت نفت

برگزاری نخستین نمایشگاه کاتالیست صنعت نفت

شاه میرزایی: مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی با اشاره به برنامه های توسعه کشور و چشم‌اندازهای پیشرفت در بخش صنعت تاکید کرد: ما به همت شرکت پژوهش فناوری پتروشیمی کشور به عنوان پیشکسوت و صنایع خصوصی و دانش بنیان ها و شرکت هایی که در حوزه کاتالیستی یا تولید سایر فراورده های نفتی، فعالیت می‌کنند، مصمم هستیم تا پایان کار این دولت یعنی تا دو سال و نیم دیگر، در حوزه تامین کاتالیست‌ها بی نیاز از واردات شویم و تمام کاتالیست های مورد نیاز را در ایران تولید کنیم.

به گزارش بازار نفت و گاز مراسم افتتاحیه اولین نمایشگاه و همایش تخصصی کاتالیست صنعت نفت، با حضور مهندس مرتضی شاهمیرزایی معاون وزیرنفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، دکتر مجید دفتری مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، وحیدرضا زیدی معاون وزیر در امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت و با حضور فعالان صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در حال برگزاری است.

در این مراسم که در سالن شهید آوینیِ شرکت ملی صنایع پتروشیمی برقرار است، ضمن تاکید بر توان افزایی تولیدات داخلی و تکیه بر توسعه دانش ایرانی، بررسی ها برای رهیافت به راهکارهای لازم، پیرامون ارتقای سطح کاتالیست های ایرانی برشمرده می‌شود.

دکتر مجید دفتری مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در سخنانی با تاکید بر ارزندگی تولیدکنندگان عرصه صنعت نفت و پتروشیمی داخلی و تجهیزات ایرانی گفت: تولیدکنندگان داخلی طی ۴۴ سال اخیر علیرغم تحریم های ظالمانه با تکیه بر دانش بومی توانسته اند به موفقیت های چشمگیری برسند. در صنعت نفت ۹۹ کاتالیست موجود است که ۸۴ مورد آن توسط تولیدکنندگان داخل ساخته می شوند. باقیمانده موارد که ساخته نمی شوند درمرحله پایین تری از توجیه برخوردارند.

مهندس مرتضی شاهمیرزایی مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی به عنوان دومین سخنران همایش کاتالیست صنعت نفت با مقایسه توانایی های صنعت نفت، گاز و پتروشیمی و بیان تفاوت های پیش و پس از انقلاب اسلامی تصریح کرد: پیش از انقلاب در صنعت نفت و پتروشیمی در حوزه بالادست البته کارهایی شده بود و توانایی هایی وجود داشت، اما غربی ها اجازه نمی دادند توان فنی ایران از شعاع کوچکی بالاتر بروند. اکنون به همت تولیدگران ایرانی هیچ گونه وابستگی وجود ندارد.

وی افزود: در بخش پتروشیمی اکنون توسعه جامع و گسترده وجود دارد که در سال های قبل از انقلاب و البته سال های جنگ وجود نداشت. پس از سال های جنگ یعنی ۱۵ سال بعد از انقلاب با شعار ما می توانیم پتروشیمی اکنون به مرحله توفیق رسیده است.

کاتالیست چیست؟ انواع + کاربرد

شاهمیرزایی با اشاره به برنامه های توسعه کشور و نقش صنعت پتروشیمی در این برنانه ها بیان کرد: ما مصمم هستیم به همت شرکت پژوهش فناوری پتروشیمی به عنوان پیشکسوت و صنایع خصوصی و دانش بنیان ها و همچنین شرکت هایی که در حوزه کاتالیستی یا تولید سایر فراورده های نفتی، فعال هستند، تا پایان این دولت در حوزه کاتالیست بی نیاز از واردات شویم و تمام کاتالیست های مورد نیاز را در ایران تولید کنیم.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش به ضرورت تکمیل زنجیره ارزش در پتروشیمی تاکید کرد و گفت: باید همت کنیم به همه مواد پتروشیمی که در کشوری چون المان در دسترس است، در داخل ایران دسترسی پیدا کنیم. گام اول دانش فنی است و گام دوم کاتالیست ها و آغازگرها که تا کنون ۹۹ مورد در ایران تولید می شود و در باقی موارد به جد در حال پیگیری برای خودکفایی هستیم.

مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی در مدح توان ملی در حوزه کاتالیست ها خاطرنشان کرد: کشوری چون روسیه که تا کنون از کشورهای مطرح اروپایی کاتالیست می گرفت، اکنون از کاتالیست ایرانی در سطحی بالاتر از کاتالیست اروپایی بهرمند شده است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *